پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان غذا و دارو به پرسشهایی درباره زمان ورود محمولههای جدید واکسنهای کرونا به چرخه واکسیناسیون، سه شیفت شدن مراکز واکسیناسیون و شایعه صادرات اسپوتنیک ایرانی پاسخ داد.
دکتر کیانوش جهانپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص توزیع واکسنهایی که با محموله جدید وارد کشور میشوند، گفت: طبق روال هر محموله واکسنی که وارد کشور و تحویل وزارت بهداشت میشود برای کدگذاری و برچسب گذاری در سامانه تیتک ارجاع میشود.
وی افزود: بعد از آن در اولین فرصت بسته به حجم محموله، ظرف یک یا دو روز وارد چرخه توزیع یعنی تحویل معاونت بهداشتی میشود.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: یعنی از زمان ورود یک محموله به فرودگاه تا زمانی که توزیع انجام شود در کشور و به واحدهای بهداشتی برسد چند روز فاصله است
دکتر جهانپور در خصوص سه شیفته شدن برخی از مراکز واکسیناسیون در کشور هم گفت: دو شیفت شدن تابعی از روند تأمین واکسن است اگر تامین واکسن در حدی باشد که از ظرفیت حداکثری شبکه شبکه بهداشتی کشور برای واکسیناسیون انجام شود طبیعتاً شیفت دوم هم در اکثر مراکز فعال میشود.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: با توجه به منع تردد شبانه موضوع سه شیفت شدن در حال بررسی است و طبیعتاً در صورتی که هم واکسن مورد نیاز تامین شود و هم در شهرها و یا مراکز خاص پوشش شبانه روزی نیاز باشد، این ظرفیت در وزارت بهداشت وجود دارد.
آقای جهانپور گفت: حتی برای تزریق شبانه روزی هم تابع روندی از تولید تامین واکسن است و باید بررسی و ملاحظاتی مثل منع تردد شبانه بررسی شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارد گفت: تاکنون هیچ خروجی تولید و صادرات از واکسن اسپوتنیک در ایران وجود نداشته و انتشار چنین مطلبی کذب و بیاساس است.
آقای جهانپور درباره تولید واکسن اسپوتنیک روسیه در ایران، گفت: متاسفانه اظهارنظر برخی افراد بی اطلاع موجب میشود که بحثهایی در فضای مجازی شکل بگیرد و همین این بحثها منجر به دامن زدن به یکسری از شایعات میشود.
وی افزود:در صورتی که واکسن چیزی نیست که اطراف کرج تولید شود و سازمان غذا و دارو از آن اطلاع نداشته باشد و یا این که از مرزهای کشور از گمرکات خارج شود و مجوز غذا و دارو و دستگاه مربوطه را نداشته باشد.
سخنگوی سازمان غذا و دارد گفت: واکسن اسپوتنیک توسط یکی از شرکتهای خصوصی در ایران تحت لیسانس موسسه گامایای روسیه قرار است تولید خواهد شدو محموله اولیه آن و هفته هاست که در انتظار دریافت تاییدیه از طرف موسسه گامالیای روسیه است و پس از آن وارد چرخه تولید انبوه در کشور خواهد شد.
دکتر جهانپور تاکید کرد: تا امروز تولید انبوه توزیع صادرات و خروجی از این واکسن نداشتیم و کلاً مطلبی که در روزهای اخیر مطرح شده صحت ندارد.
وی تاکید کرد: اصلاً محصولی تولید نشده که بخواهد به عنوان خروجی شرکت تولیدی صادر شود و با توجه به قرارداد طرف روس برای دریافت ۶۰ میلیون واکسن اسپوتنیک در صورت تایید و تولید انبوه آن قابل بررسی است که این محصول در قبال تعهدات روسیه داخل کشور استفاده شود یا نه.