پخش زنده
امروز: -
۸۸ میلیارد ریال درآمد از فروش آنغوزه امسال عاید کشاورزان و بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری منابع طبیعی و آبخیزداری این استان گفت: ۲۰ تن شیرابه گیاه دارویی آنغوزه امسال در عرصههای ملی کهگیلویه و بویراحمد برداشت شد.
رحیمیان بیان کرد: این میزان شیرابه در ۲۲۰ هکتار از عرصههای ملی مناطق تنگ سرخ و کاکان تولید شد.
وی با بیان اینکه از هر بوته گیاه دارویی آنغوزه ۷۰ تا ۱۰۰ گرم شیرابه برداشت میشود افزود: شیرابه گیاه دارویی آنغوزه به صورت خام به خارج از کشور صادر میشود.
رحیمیان ادامه داد: تاکنون ۱۵ هزار هکتار از عرصههای ملی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه رفته است.
وی گفت: این میزان گیاه دارویی در مناطق تنگ سرخ و کاکان بویراحمد، کوه خامین باشت، کوه سیاه و کوه سفید لنده، دمه سادات و شبلیز دنا کشت شده است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ارزش ریالی هر کیلو گرم از این شیرابه چهار میلیون ریال است گفت: ۸۸ میلیارد ریال درآمدی حاصل از فروش آنغوزه عاید کشاورزان و بهره برداران شده است.
رحیمیان افزود: امسال در بیش از سه هزار هکتار عرصههای ملی استان کاشت گیاهان دارویی آنغوزه، باریچه و کلوس انجام خواهد شد.
کهگیلویه وبویراحمد رویشگاه بیش از ۲ هزار گونه گیاهی که از این تعداد ۴۵۰ گونه آن دارویی است.
از آنغوزه بیشتر بدانید.
گیاه آنغوزه به نامهای فارسی خوراکما، آنگوزاکما و کورن کما، بوتهای بزرگ، علفی و چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر میرسد، ساقه آن نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن است، برگهای بزرگ و ضخیم دارد به طوری که طول آنها تا ۶۰ سانتی متر میرسد.
گلهای این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار میگیرند.
رنگ میوهها قهوهای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن مادهای به نام "اولئوگم رزین" به دست میآید که به آنغوزه مشهور است.
رزین آنغوزه به عنوان مادهای خلط آور، ضدنفخ، ضداسپاسم رودهای و به صورت شیاف برای بهبود قولنج همچنین سوسپانسیون آن برای فراری دادن سگ، گربه و دیگر حیوانات وحشی مورد توجه بوده است.
این گونه گیاهی برای درمان سرطان شکم، میخچه، پینه مورد استفاده قرار میگیرد و خواصی همچون ادرار آور، مسکن و محرک دارد و در درمانهای عامیانه برای آسم، تشنج، خروسک، جنون و سرطان استفاده میشود.
با این حال، اصلیترین کاربرد آن به صورت رایحه در عطریات است.