اخبار اقتصادی ترکیه
افزایش بی سابقه نرخ گاز در ترکیه
بهای گاز مصرفی منازل، تجاری، صنایع و تولید کنندگان برق در ترکیه ۱۵ درصد افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ؛ بهای گاز مصرفی منازل، تجاری، صنایع و تولید کنندگان برق در ترکیه ۱۵ درصد افزایش یافت.
شرکت لوله گذاری نفت و گاز ترکیه (بوتاش) با انتشار اطلاعیهای نرخ گاز مصرفی در منازل، واحدهای تجاری، صنعتی و نیروگاههای گازی تولید برق را به میزان ۱۵ درصد افزایش داد.
بر اساس این اطلاعیه قیمت هزار مترمکعب گاز مصرفی برای منازل یک هزار و ۴۸۸ لیر، واحدهای تجاری یک هزار و ۴۵۸ لیر، واحدهای صنعتی دو هزار و ۵۰ و برای نیروگاههای گازی تولید کننده برق دو هزار و ۳۶۹ لیر شد که این افزایش از تاریخ یکم سپتامبر محاسبه میشود.
شرکت بوتاش دلیل این افزایش بهاء را افزایش نرخ گاز در بازارهای بین المللی اعلام کرد.
افزایش نرخ گاز در حالی صورت میگیرد که حدود یک سوم از ۲۱/۵ میلیون مشترک گازی این کشور به دلیل عدم پرداخت به موقع قبض خود حداقل یکبار با قطعی گاز و پرداخت هزینههای گزاف برای وصل شدن مجدد به شبکه را تجربه کرده اند.
به عقیده منابع آگاه؛ افزایش نرخ گاز در ترکیه افزایش نرخ تورم در کالاهای اساسی و خدمات را به همراه دارد.
افزایش نرخ تورم در ترکیه
نرخ تورم در ترکیه به بالاترین رقم در ۲۶ ماه اخیر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، مرکز آمار ترکیه در گزارشی اعلام کرد: نرخ تورم این کشور در بخش مصرف کننده ظرف ۱۲ ماه منتهی به ماه اوت به ۱۹.۲۵ درصد رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه ماه قبل ۱.۱۲ درصد بیشتر شده است.
این نرخ، بالاترین نرخ تورم ثبت شده ترکیه در ۲۶ ماه اخیر محسوب می شود، این رقم فراتر از پیشبینی بانک مرکزی ترکیه و کارشناسان اقتصادی بوده حتی از میزان بهره بانکی ۱۹ درصدی هم عبور کرده است.
بنا، بر این آمار قیمت خیار در ماه اوت در مقایسه با ماه قبل با ۵۶ درصد افزایش، رکورد دار گرانی در ترکیه شده است.
بر اساس داده های مرکز آمار ترکیه نرخ تورم در بخش تولید نیز با ۲/۷۷ درصد افزایش در ماه اوت در مقیاس سالانه به رقم ۴۵/۵۲ درصد رسیده است.
اقتصاد ترکیه از زمان شیوع کرونا تحت فشار قرار گرفته زیرا بخش های کلیدی آن از جمله گردشگری دچار مشکل شده است.
نرخ تورم در ترکیه که در بیشتر روزهای چهار سال گذشته دو رقمی بوده، نتیجه کاهش ارزش لیر، پایین آمدن اعتبار پولی و افزایش تقاضا و بحران اقتصادی ناشی همه گیری کرونا بوده است.