پخش زنده
امروز: -
مددجوی جوان کمیته امداد با وجود سختیهای زندگی توانسته است با رتبه ممتاز در مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق فارغالتحصیل شود و در کنار تلاش برای پذیرش در آزمون دکتری، سه کتاب در این حوزه تالیف و ترجمه کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، محرومیت در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کنار از دست دادن سرپرست خانواده میتواند سبب بروز مشکلات فراوان برای افراد باشد. اما کسانی هستند که باور دارند محرومیت الزاما سدی برای شکوفا شدن ظرفیتهای آنان نیست؛ کسانی که در عین وجود چالشهای فراوان، با انگیزه مضاعف، زمینه طی کردن پلههای ترقی و تعالی فردی و اجتماعی را فراهم میکنند.
در جامعه هدف کمیته امداد هم کم نیستند نمونههای موفقی که محرومیت برای آنها محدودیت نیاورده، بلکه آنها را مصمم کرده است با کوششی خستگیناپذیر، آینده روشنی را برای خود خلق کنند.
یکی از این افراد پرتلاش و مستعد، خانم عذرا هدایتیآرا، مددجوی جوان ساکن نسیم شهر استان تهران است که در ادامه این گزارش بیشتر به موفقیتهای وی پرداخته شده است.
مددجوی ۳۲ ساله ساکن نسیم شهر است که حدود ۱۷ سال است بهدلیل فوت سرپرست، تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته است. او در حال حاضر فارغالتحصیل ممتاز مقطع کارشناسی ارشد در رشته حقوق است.
وی درباره ادامه تحصیل و برنامهاش برای آینده میگوید: زمانیکه در مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شدم برنامهام برای آینده، فعالیت در حوزه وکالت نبود؛ بهدنبال آن بودم که تحصیلاتم را ادامه دهم و در مقطع دکترا پذیرفته شوم تا بتوانم شغل آیندهام را در دانشگاه یافته و عضو هیئت علمی شوم یا از طریق استعدادهای درخشان در قوه قضائیه، رشته حقوق را به طور تخصصی دنبال کنم.
این مددجوی موفق میافزاید: علاقه به ادامه تحصیل در مقطع دکترا و همچنین اشتیاقم به علم حقوق سبب شد تدوین و تالیف مقاله و کتاب را به صورت جدی دنبال کنم. نخستین اثر تالیفی من کتابی تحت عنوان «بررسی واکنشهای غیر کیفری در برخورد با جرایم اشخاص زیر ۱۸ سال» است که از پایاننامه مقطع کارشناسی ارشدم تهیه کردم.
این بانوی محقق میگوید:، چون در این کار پژوهشی از منابع مختلف به زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسه و ژاپنی استفاده شده بود، تصمیم گرفتم آن را بسط و توسعه دهم و تبدیل به کتاب کنم.
خانم هدایتیآرا ادامه میدهد: آثار دیگرم ترجمه ۲ کتاب با همکاری یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در حوزههای جرمشناسی و جرایم سایبری است.
وی در ادامه از سختیها و دشواریها در مسیر موفقیتش میگوید و میافزاید: از حدود ۱۰ سال پیش که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشدم تحصیل میکردم، کمکها متناسب با نیازهای تحصیلی نبود، اما در حال حاضر کمکها و حمایتهای خوبی از مددجوها در فرآیند تحصیل انجام میشود که امیدوارم در آینده شاهد شکوفایی استعداد جامعه هدف این نهاد باشیم.
این مددجوی با استعداد در مورد حمایت کمیته امداد از دانشآموزان و دانشجویان نیازمند معتقد است: متاسفانه هر چه از مرکز استان و تهران دور میشویم و به حاشیه شهرها میرویم، مشکلات خانوادهها بیشتر میشود و لازم است توجه ویژهای به تحصیل جوانان مناطق محروم وجود داشته باشد.
با وجودی که خانم هدایتیآرا علاوه بر مستمری کمیته امداد از طریق ترجمه و تدریس خصوصی هم درآمد مختصری دارد، اما از پس هزینههای زندگی خانواده بر نمیآید. این مددجوی پرتلاش امیدوار است کمک به دانشجویان نیازمند از سوی نهادهای حمایتی و خیران افزایش یابد و جامعه زمینه بروز و ظهور استعداد آنها را فراهم کند، که با توجه به شرایط کرونا، تامین وسایل آموزشی همچون تبلت و لپتاپ میتواند کمک بزرگی در این راستا باشد.