پخش زنده
امروز: -
آمریکا در سطوح بالا با مقامات جمهوری خلق چین، درباره افغانستان گفتگو و مذاکره می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت، افغانستان موضوعی است که ما در سطوح بالا با جمهوری خلق چین درباره این کشور بحث و گفتگو کردیم. وی در خصوص گفتگوی آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و وانگ یی وزیر خارجه چین در تاریخهای ۲۹ اوت و ۱۶ اوت، درباره افغانستان تصریح کرد: در مورد روابط ما با چین باید گفت افغانستان موضوعی است که ما در موردش در سطوح بالا با جمهوری خلق چین بحث و گفتگو کردیم. وی ادامه داد: این گفتگوها مباحث تازه ای نیستند و مدتها است که در جریان می باشند. این تماسها در سطوح بالای دیگر هم برگزار شد که شامل گفتگوهای وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور سیاسی با همتای چینی اش میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که در نشستی خبری سخن می گفت، افزود: ما درباره مسیرهای احتمالی برای خروج افراد از افغانستان تلاش میکنیم و مدتها قبل از خروج آخرین هواپیمای نظامی از فرودگاه کابل، درباره مسیرهای زمینی و استفاده از هواپیماهای مسافربری برای انتقال افراد فکر کردیم. ما با کشورهای منطقه از جمله قطر و ترکیه در حال رایزنی دیپلماتیک هستیم و بخش خصوصی در حال ارزیابی فرودگاه کابل است. هدف ما این است که از بازگشایی ایمن فرودگاه کابل در اسرع وقت حمایت کنیم. ما به دو دلیل خواستار بازگشایی فرودگاه کابل هستیم. دلیل اول این است که اجازه ارائه تدارکات بشردوستانه به مردم افغانستان را فراهم کنیم و دلیل دوم فراهم کردن روشی است که از طریق آن تعهد خاص خود را نسبت به این افراد عمل کنیم.
وی در خصوص انتقال مقر دیپلماتیک آمریکا از افغانستان به دوحه نیز گفت: اولین اولویت ما ایمنی و امنیت مردم آمریکا و تامین امنیت دیپلماتهای ما است. ما به این نتیجه رسیدیم که حفظ یک مقر دیپلماتیک در افغانستان، با توجه به وضعیت این کشور، مناسب نیست. علاوه بر این مسئله، بحثهایی درباره به رسمیت شناختن طالبان و بحث دیپلماسی آمریکا در قبال دولت آتی افغانستان نیز مطرح است. تعدادی از کشورهای جهان در دوحه دفتر دیپلماتیک دارند. ما بخشی از این دیپلماسی چندجانبه هستیم و مثل بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدیم که دفتر دیپلماتیک ما در دوحه مکان مناسبی است.
آمریکا، انگلیس و آلمان به دنبال برنامههایی برای کمک به شهروندان خود در افغانستان هستند
ند پرایس افزود: دولت آینده افغانستان باید شکل بگیرد، ولی هنوز شکل نگرفته است. جامعه بین المللی باید پی ببرد که نام دولت افغانستان چیست و عملکردش چگونه است. آن وقت است که میتوانیم قضاوت کنیم چه چیزی به نفع منافع ملی ما و چه چیزی به نفع منافع ملی مشترک ما است. هم اکنون ما به فکر ایجاد انتظارات مشترک از دولت آتی در افغانستان هستیم. ویکتوریا نولاند دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد که ما به صورت جمعی و متحد در گروه هفت و در ناتو، مواضع خود را در مورد انتظارات مان از دولت آینده افغانستان اعلام کردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص فعالیت کشورهایی مثل آلمان و انگلیس در افغانستان نیز گفت: همه ما در این وضعیت مثل هم هستیم. دولت های انگلیس و آلمان و دیگر دوول دقیقا همان کاری را انجام میدهند که ما در حال انجام آن هستیم. آنها به فکر برنامههایی برای کمک به شهروندان خود و کمک به کسانی هستند که با دولتهای آنها همکاری کرده اند، تا بتوانند در صورت تمایل از افغانستان خارج شوند. این اولویت بین دولتها مشترک است.