پخش زنده
امروز: -
ترامپ، ادعای ژنرال مکنزی مبنی بر از کار انداختن سامانههای تسلیحاتی در افغانستان، قبل از خروج نظامیان آمریکایی را یک دروغ بزرگ خواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا، ویدئویی از برگزاری رژه نظامی طالبان در شهر قندهار در جنوب افغانستان به مناسبت پایان خروج نیروهای آمریکایی از این کشور را به اشتراک گذاشت. این کلیپ کوتاه که پنجشنبه در صفحه تلگرام ترامپ منتشر شد آنچه به نظر میرسد خودروهای زرهی ساخت آمریکا باشد - که بخشی از سخت افزارهای نظامی آمریکایی است – را نشان میدهد که پس از سلطه طالبان در ۱۵ اوت به تصرف در آمدند. ترامپ پنجشنبه در صفحه خود نوشت: "هیچ چیزی در تجهیزاتی که آمریکا به طالبان داد، غیرفعال نیست. فقط دروغهای بیشتری گفته میشود! "
ترامپ ظاهرا به سخنان روز دوشنبه ژنرال کنت مکنزی رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اشاره میکرد که میگوید نیروهای آمریکایی، خودروهای زرهی، هواپیماها و سامانههای تسلیحاتی را که قبل از سوار شدن بقیه سربازان آمریکایی به هواپیما و خروج از افغانستان در فرودگاه کابل رها کرده بودند، از کار انداختند. مکنزی تأکید کرد: "ما آن سامانهها را غیرنظامی کردیم تا دیگر هرگز مورد استفاده قرار نگیرند. ما احساس کردیم که محافظت از نیروهای خود بسیار مهمتر از بازگرداندن این سامانه هاست. " جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، به نوبه خود گفت تنها تجهیزات آمریکایی که در فرودگاه قابل استفاده است، چند ماشین آتش نشانی و لیفتراک بود تا خود فرودگاه بتواند در آینده عملیاتیتر بماند.
طالبان سرمایهگذاری گسترده آمریکاییها در تجهیزات و تسلیحات نظامی را در اختیار می گیرد
این ادعاها پس از آن مطرح شد که ترامپ از واشنگتن خواسته بود به جنگجویان طالبان فشار آورد تا تجهیزات نظامی آمریکا به ارزش ۸۵ میلیارد دلار را که گروه شبه نظامی طالبان پس از به قدرت رسیدن در ۱۵ اوت در افغانستان بدست آورد، فوراً پس دهند. ترامپ گفت: "اگر این تجهیزات را پس نگیریم، یا باید با نیروی نظامی بی، چون و چرا وارد عمل شویم و آنها را بدست آوریم، یا لااقل آنها را بمباران کنیم". مدت کوتاهی پس از سقوط کابل، چندین ویدیو در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شد که نشان میداد جنگجویان طالبان در کنار بالگردهای بلک هاوک UH-۶۰ در حال عکس گرفتن هستند.
نیروهای امنیتی افغانستان که طی دو دهه اخیر با صرف حدود ۸۳ میلیارد دلار ایجاد و آموزش دیده بودند، بسیار سریع و ساده تسلیم طالبان شدند که حتی مقامهای آمریکایی را نیز غافلگیر کردند. سرعت بالای پیشروی طالبان موجب شد ستیزهجویان این گروه در بسیاری از موارد حتی بدون اینکه گلولهای شلیک کنند مناطق مختلف را به تسلط خود درآوند. طالبان در حالی قدرت را در این کشور در دست میگیرد که از این سرمایهگذاریهای گسترده آمریکاییها استفاده کرده و تجهیزات و تسلیحاتی، چون خودرو، هلیکوپتر و اسلحه و مهمات را که با هزینه آمریکا به افغانستان آورده شده، به سادگی در اختیار خواهد گرفت.