توصیه به والدین درباره پوسیدگی دندان کودکان
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره علت خرابی دندان کودکان، توضیحاتی ارائه داد و توصیههایی به والدین کرد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، محمد حسین خوشنویسان، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میکروبهای پوسیدگیزا، وجود مواد قندی در محیط دهان را از عوامل اصلی پوسیدگی دهان دانست و گفت: این عوامل، بلافاصله موجب بروز پوسیدگی نمیشوند، بلکه نیاز به زمان است تا میکروبهای پوسیدگیزا مواد قندی را مصرف کنند.
او افزود: استمرار تولید این اسید در شیارها و سطوح بین دندانی، باعث حل شدن مینای سطحی دندان میشود و در صورت مراقبتهای لازم نداشتن پس از تحلیل مینا، پوسیدگی به عاج دندان که زیر لایه مینا قرار دارد، میرسد و چون سختی عاج کمتر از مینا است، تخریب با سرعت بیشتری ادامه پیدا میکند.
خوشنویسان، تأکید کرد: با هر بار مصرف مواد قندی، این فعل و انفعالات در دهان و سطوح دندانی، بهوجود میآید. بنابر این، افرادی که به دفعات از میانوعدههای شیرین استفاده میکنند، در معرض خطر بیشتر قرار دارند.
او توصیه کرد: والدین سعی کنند که دفعات مصرف کربوهیدراتها، انواع مواد قندی و شیرینیها در کودکان را محدود کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه استفاده بیشتر از میوههای تازه، سبزیجات و غذاهای مناسب، نقش بسیار مهم در سلامت عمومی و دهان و رشد کودک دارد، اظهار داشت: بر اساس توصیههای سازمان بهداشت جهانی (WHO) در زمانیکه بهدلیل محدودیت منابع، نتوان خدماتی در کل جامعه انجام داد، ضروری است با انتخاب گروههای هدف، مقرون بهصرفهترین مداخلات لازم برای این گروه را ارائه داد.