پخش زنده
امروز: -
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر، از کشف ۸ تن ریشه گیاه شیرین بیان بدون مجوز در این شهرستان خبر داد.
وی افزود: کارشناسان ارزش این محموله را یک میلیارد ریال برآورد کرده اند.
فرمانده انتظامی شهرستان ملایر با بیان اینکه در این باره یک نفر تحویل مراجع قضایی شد، تصریح کرد: مبارزه با جرایم منابع طبیعی و اجرای قوانین وضع شده به منظور حفظ منابع طبیعی در دستور پلیس قرار دارد.
بیشتر بدانیم:
جوشانده ریشه شیرین بیان یکی از قدیمیترین دمنوشهای انسان در سراسر دنیاست. از گذشتههای دور در غرب آسیا و شرق اروپا از ریشه شیرین بیان برای مصارف خوراکی و دارویی استفاده شده است. مصارف پزشکی این گیاه از زمانهای قدیم در مصر، بعنوان شیرین کننده نوشیدنیهای فرعون و همچنین در ایران، چین و یونان برای ناراحتیهای معده، مشکلات تنفسی و کاهش التهاب رایج بوده است.
ماده موثره ریشه شیرین بیان «گلیسرایزین» نام دارد که باعث ایجاد طعم شیرین و البته خواص مختلف این گیاه میشود. از دیدگاه علمی برای ریشه شیرین بیان فواید و مضرات احتمالی بیان شده که در ادامه به آنها میپردازیم.
فواید و مضررات ریشه شیرین بیان:
۱-۱. کاهش ریفلاکس و سوء هاضمه
بر اساس مطالعات عصاره ریشه شیرین بیان باعث کاهش ریفلاکس، سوزش سردل و ناراحتیهای معده میشود. البته این نتایج بر اساس مکمل حاوی عصاره شیرین بیان (نه جوشانده) گزارش شده است.
۱-۲. کمک به درمان زخم پپتیک
زخم پپتیک ممکن است هر نقطه از انتهای مری تا ابتدای روده باریک را درگیر کرده و علائم دردناکی برای بیمار ایجاد کند. پژوهشگران مشاهده کردند مصرف ریشه شیرین بیان در این بیماران در کاهش علائم بسیار سودمند است و در مواردی مکمل ریشه شیرین بیان از داروی امپرازول نیز بهتر اثر میکند!
۱-۳. ضد سرطان
با توجه به خواص ضد التهابی این گیاه، مطالعات زیادی در زمینه سرطان انجام شده است که نتایج اولیه حاکی از پیشگیری ریشه شیرین بیان از رشد بی رویه سلولهای پوست، سینه و پروستات است. در نتیجه ممکن است از بروز این سرطانها پیشگیری نماید. از طرفی یکی از مهمترین عوارض شیمی درمانی ایجاد زخم در دهان میباشد. مطالعات نشان میدهند ریشه شیرین بیان برای بهبود و التیام این زخمها بسیار مفید است.
۱-۴. بهبود مشکلات تنفسی و گلودرد
مطالعات نشان میدهند جوشانده یا مکمل ریشه شیرین بیان در بهبود علائم آسم و سایر مشکلات تنفسی و همچنین التیام گلودردهای عفونی موثر است.
۱-۵. سایر فواید
تحقیقات محدودی اثر ریشه شیرین بیان را بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی، کاهش درد و علائم پیش از قاعدگی در بانوان و کمک به حفظ وزن و پیشگیری از چاقی نشان داده اند. البته این موارد برای اثبات نیاز به مطالعات گسترده تری دارند.
۲. مضرات احتمالی ریشه شیرین بیان
مصرف مقادیر زیاد ریشه شیرین بیان میتواند مشکلاتی به همراه داشته باشد. یکی از این موارد افزایش سطح کورتیزول در بدن و به هم خوردن تعادل الکترولیتی است. در نتیجه مصرف مقادیر زیاد این ماده میتواند تعادل پتاسیم در بدن را به هم بزند، باعث افزایش فشار خون شود، ایجاد ضعف عضلانی نماید یا در ریتم و ضربان قلب اختلال ایجاد کند.
همچنین در مطالعهای دیده شد مادرانی که در دوران بارداری مقادیر زیاد ریشه شیرین بیان مصرف کردند احتمال تولد نوزاد با اختلالات مغزی بیشتری داشتند. در نتیجه مصرف این ماده در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
ریشه شیرین بیان با داروهای مختلفی نیز تداخل دارد. از جمله این داروها میتوان به داروهای درمان پرفشاری خون، داروهای رقیق کننده خون، داروهای کاهش کلسترول و چربی، داروهای دیورتیک و داروهای NSAID اشاره کرد.