گسترش همکاریهای منطقه ای
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و ارمنستان
وزیران امور خارجه ایران و ارمنستان در گفتگویی تلفنی بر توسعه بیش از پیش روابط دو کشور تاکید کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ایروان؛ وزیران امور خارجه ایران و ارمنستان در گفتگویی تلفنی بر توسعه روابط دو کشور تاکید کردند.
وزارت امور خارجه ارمنستان اعلام کرد؛ روز گذشته حسین امیر عبدالهیان و آرارات میرزویان ضمن تبریک به مناسبت انتصاب یکدیگر در مقام وزیر امور خارجه ایران و ارمنستان ابراز امیدواری کردند با تلاش مشترک روابط دیرینه و همه جانبه دو کشور گسترش یابد.
دو طرف ضمن بررسی همکاریهای دو جانبه و همه جانبه دو کشور، بر ضرورت توسعه همکاریهای اقتصادی به ویژه در چارچوب کمیسیون همکاریهای اقتصادی و ایجاد دالان بین المللی حمل و نقل خلیج فارس- دریای سیاه تاکید کردند.
طرفین همچنین برخی مسایل منطقهای و بینالمللی را بررسی کردند.
روابط ایران و ارمنستان بر ارتباط فرهنگی، سیاسی و تاریخی دیرینه دو کشور همسایه و اشتراک معنوی و فکری دو ملت استوار است. پس از اعلام استقلال جمهوری ارمنستان (۲۱ سپتامبر ۱۹۹۱) جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهای جهان بود که استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت (۲۵ دسامبر ۱۹۹۱).
دولت ایران و ارمنستان روابط همهجانبه سیاسی، دیپلماسی، فرهنگی و اقتصادی برقرار کردند. غیر از عوامل استراتژیکی و اقتصادی، مناسبات دوستی دو ملت نیز یکی از عوامل مهم در توسعه روابط حسن همجواری کشورهای ایران و ارمنستان بهشمار میرود. دورنمای همکاری بیسابقهای مخصوصاً در زمینه فرهنگی، علمی و آموزشی بین دو کشور ایجاد شد.
از سال ۲۰۱۶ ارمنستان و ایران به همراه گرجستان، بلغارستان و یونان مذاکرات خود را برای ایجاد کریدور حمل و نقل چند منظوره بین المللی "خلیج فارس - دریای سیاه" که ایران را از طریق ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه به اروپا متصل میکند آغاز کرده اند. برخی از متخصصان در ارمنستان خاطرنشان کردند که این راهرو میتواند از طریق ترانزیت دریایی چین - ایران با طرح "کمربند و جاده" چینی متصل شود.
مجاورت جغرافیایی و مرزی ارمنستان با جمهوری اسلامی ایران، روابط سیاسی بسیار نزدیک و باثبات در سه دهه گذشته بین ایران و ارمنستان (با کمترین نوسان و تنش)، حضور هم وطنان ارمنی در داخل کشور که بخش عمده آنان را صنعتگران، تجار و بازرگانان تشکیل میدهند، عضویت ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نیز قراردادهای تجاری ایروان با اتحادیه اروپا که امکان صادرات مجدد محصولات ایران به طرفهای ثالث اوراسیا و اروپا را فراهم میکند، وجود منطقه آزاد تجاری ارس در مجاورت منطقه آزاد مِغری ارمنستان و پایانه مرزی و گمرگی نوردوز در استان آذربایجان شرقی از جمله ظرفیتها و مزیتهای شایان توجه ارمنستان از ابعاد اقتصادی و تجاری برای کشورمان به شمار میرود.