پخش زنده
امروز: -
با توجه به افزایش درگیری نظامیان رژیم صهیونیستی با جوانان فلسطینی در کرانه باختری، نگرانی این رژیم درباره آغاز انتفاضه مسلحانه افزایش یافته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، روزنامه رای الیوم نوشت: با توجه به افزایش درگیری نظامیان رژیم صهیونیستی با جوانان فلسطینی در کرانه باختری، نگرانی این رژیم درباره آغاز انتفاضه مسلحانه افزایش یافته است.
زهیر اندراوس مقاله نویس روزنامه رای الیوم در یادداشتی که در پایگاه اینترنتی آن منتشر شد، نوشت: آوی ایساچاروف شرق شناس اسرائیلی که به رژیم اشغالگر صهیونیستی بسیار نزدیک است، گفت تصاویری که از صحنههای میدانی از کرانه باختری میآید، روزهای انتفاضه دوم را به یاد اسرائیلیها میاندازد. وی افزود: در حالی که همه چشمها به نوار غزه معطوف شده است، رویدادهایی در کرانه باختری رخ میدهد که ممکن است از جنگ ماه مه در غزه الهام گرفته باشد هرچند ممکن است به دلیل تحولات دیگری نیز باشد، اما به نظر میرسد که دروازههای کرانه باختری، آنطور که در سالهای اخیر آرامش داشت، دیگر ندارد.
آوی ایساچاروف در مقالهای که در روزنامه عبری (معاریو) منتشر کرده، افزوده است: "اگر چه ما با یک قیام مردمی روبرو نیستیم و تودههای فلسطینی هنوز از مرحله سرازیر شدن به خیابانها دور هستند، اما چیزهایی در اردوگاههای بزرگ پناهندگان فلسطینی قابل مشاهده و احساس است.
وی با استناد به منابع بسیار آگاه در تل آویو توضیح داد: این روزها استفاده از بطریهای آتشزا در کرانه باختری رایج است و میتوانید دهها مرد مسلح از سازمانهای مختلف فلسطینی را مشاهده کنید که برخی از آنها با چهره بدون پوشش و نقاب راه میروند. این تصاویر یادآور روزهای انتفاضه دوم است و این اردوگاهها از آن زمان مسلح شده اند و شاید برای همیشه، به همین شکل باقی خواهند ماند.
این شرق شناس تاکید کرد: "تشکیلات خودگردان فلسطین حمل سلاح را در اماکن عمومی در آغاز دوره ریاست محمود عباس ممنوع کرد، اما در سالهای اخیر سلاح دوباره به یک پدیده رایج تبدیل شده است و اکثر حاملان سلاح اعضای جنبش فتح هستند. هیچ بازدارندهای برای استفاده از آنها علیه اسرائیل وجود ندارد، زیرا آنها قبلا جرات کرده بودند به نیروهای ارتش اسرائیل و گاهی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین شلیک کنند و شاید این مربوط به کاهش محبوبیت این تشکیلات باشد.
وی علاوه بر این خاطرنشان کرد: "این مسائل همزمان با کاهش حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین است چرا که موقعیت و جایگاه آن بین مردم در کرانه باختری به دلایل متعددی تضعیف شده است. شاید مهمترین دلیل به آنچه در ماه مبارک رمضان در قدس اتفاق افتاد، باز میگردد.
آوی ایساچاروف که از جدیترین منتقدان تشکیلات خودگردان فلسطین و همچنین جنگ حماس و اسرائیل در ماه مه بود، اظهار داشت: نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل ممکن است در آخرین اجلاس خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در مورد ضرورت نجات تشکیلات خودگردان فلسطین از ورشکستگی صحبت کرده باشد، اما بحرانی که تشکیلات در آن به سر میبرد، با حمایت بودجه یا از طریق روابط با حماس و اسرائیل به پایان نمیرسد، زیرا در خود فتح نیز درگیریها بر سر جانشینی، بین وارثان احتمالی محمود عباس نیز در حال افزایش است.
وی در پایان نوشت شروع درگیری بر سر جانشینی محمود عباس همزمان با وخامت حال وی است، زیرا او بسیار پیر است، ۸۶ سال سن دارد و تنها دو مشاور دارد که باعث میشود این نهاد که تشکیلات خودگردان فلسطین نامیده شود، به سخنتی نفس بکشد.
و سئوالی که همچنان بسیاری از مقامات فلسطینی را درگیر خود کرده، این است: شرایط در اولین روز بعد از رفتن "محمود عباس پیرمرد" چگونه خواهد بود؟ در این حالت ده ها، اگر نگوییم صدها شبه نظامی در کرانه باختری، روز بعد از آن احساس خواهند کرد که کمتر متعهد به حفظ آرامش هستند و این به گفته وی، یک چالش برای اسرائیل است.