پخش زنده
امروز: -
انگلیس اعلام کرد: پس از بازگشت ارتشهای غربی، به منظور تامین مسیری امن به منظور خارج ساختن شهروندان انگلیسی از افغانستان، با طالبان در حال گفتگو است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد: پس از بازگشت ارتشهای غربی، به منظور تامین مسیری امن به منظور خارج ساختن شهروندان انگلیسی از افغانستان، با طالبان در حال گفتگو است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد: نماینده ویژه بوریس جانسون در امور مربوط به خارج ساختن افراد مورد نظر از افغانستان، در قطر با نمایندگان ارشد طالبان در حال گفتگو است.
به نوشته گاردین، سایمون گاس (Simon Gass)، نماینده ویژه بوریس جانسون در دوحه با نمایندگان طالبان گفتگو میکند تا راهی امن به منظور خارج کردن شهروندان انگلیسی و نیز افرادی که با ارتش در ۲۰ سال اخیر همکاری کرده اند، فراهم شود.
به نوشته گاردین، دومینیک راب (Dominic Raab)، وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه با شبکه ۴ رادیو بی بی سی گفته است "چند صد نفر" از شهروندان انگلیسی در افغانستان باقی مانده اند، اما رقم دقیق را اعلام نکرد.
وی افزود: از ماه آوریل، بیش از پنج هزار نفر از افراد مورد نظر انگلیس، از افغانستان خارج شده اند و اکنون چند صد نفر باقی مانده اند.
در نشست امروز مجلس انگلیس که دقایقی پیش آغاز شده است، دومینیک راب (Dominic Raab)، وزیر امور خارجه این کشور، به علت ناکارآمدی در جریان بحران افغانستان، مورد انتقاد قرار میگیرد و حزب کارگر، این بحران را بدترین بحران سیاسی انگلیس پس از بحران سوئز مینامد.
روزنامه گاردین نوشت: نمایندگان مخالف دولت حاکم بر انگلیس معتقدند این دولت ۱۸ ماه فرصت داشته است تا برای خارج ساختن شهروندان و ارتش انگلیس از افغانستان، برنامه ریزی کند، اما چنین کاری انجام نداده است.
به نوشته این روزنامه، انگلیسیها در بحران افغانستان، همه را شماتت میکنند، اما از سهم خودشان در جنگ خود در افغانستان، انتقاد نمیکنند.
در نشست امروز کمیته امور خارجه مجلس انگلیس، انتظار میرود در مدت یک ساعت، پرسشهای دشواری از دومینیک راب پرسیده و دولت این کشور به ایجاد بزرگترین ناکامی سیاسی در چند نسل متهم شود.