پخش زنده
امروز: -
رئیس بخش عفونی بیمارستان دانشوری گفت: کسانی که یک بار کرونا گرفته اند ایمنی بالاتری نسبت به سایر گونههای کرونا دارند؛ واکسن را جدی بگیرید و ماسک را هم بیشتر.
دکتر طبرسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: خیلی سخت است که بگوییم چه زمانی این بیماری ریشه کن میشود بعضیها میگویند، تا ۱۰ سال بعضیها میگویند تا ۵ سال است و بعضیها میگویند ممکن است خودش فروکش کند، ولی به هر حال تا موقعی که انسان مستعد در برابر کرونا وجود دارد، کرونا نشان میدهد که ریشه کن نخواهد شد و مردم کرونا میگیرند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی درباره اینکه آیا ویروس لامبدا به تهران یا ایران آمده است؟ گفت: دیروز صحبتی به نقل از آقای دکتر زالی شنیدم و بعد تکذیب شد، اما شما نمیتوانید در مقابل گونههای ویروس سد ایجاد کنید، چون ویروس قابل شناسایی نیست و یک نفر که به کشوری دیگر مسافرت کرده است، میآید و میتواند به اینجا انتقال دهد و احتمال میدهد و الان هم ممکن است، وجود داشته باشد، تمایز خاصی با ویروس دلتا ندارد.
دکتر طبرسی گفت: لامبدا مقداری تهاجمیتر است و سرعت انتقال آن هم بیشتر و مقداری واکسن گریزتر است و البته همه اینها تئوری و فرضیه است؛ ان شاءالله ما درگیر این موج بعدی لامبدا نشویم با همین دلتا ان شاءالله سر کنیم.
وی افزود: ما که همیشه خوش بین به قضیه نگاه میکنیم، مقررات بهداشتی مان یک کمی ضعیف است، اگر بتوانیم مقررات بهداشتی را قوی ایجاد کنیم، خیلی راحت میتوانیم برخورد کنیم.
دکتر طبرسی درباره اینکه گفته میشد اگر ۷۰ درصد کشور بگیرند یک ایمنی گردهای ایجاد میشود؟ هم گفت: در کشورهایی ۸۰ تا ۹۰ درصد واکسن زدند، ولی باز هم ویروس هجوم میکند، ولی کسی که کرونا میگیرد یک ایمنی طبیعی ایجاد میشود و به مرور ان شاءالله این مرگ و میر را کم میکند.
وی افزود: ان شاءالله واکسن میآید شاید بیشتر از چهار تا پنج روز در یک مقطعی کمبود باشد، چون واکسن همین طور به صورت مدام وارد میشود و فاصله بین تزریق واکسنها بستگی به نوع واکسنها دارد، بعضی واکسنها یک ماه و بعضیها سه هفته است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان دانشوری گفت: اگر میان تزریق دز اول و دوم بیشتر فاصله بیفتد تا یکی دو هفته اختلافی ایجاد نمیکند یعنی تأثیری در اثربخشی واکسن ندارد، فقط ما میخواهیم افراد زودتر واکسن بزنند، چون باعث کاهش مرگ و میر میشود و ان شاءالله وضع بهتر خواهد شد.
دکتر طبرسی در باره اینکه چه واکسنی بزنیم؟ گفت: هر واکسنی آمد، ما نباید اسیر زرق و برق واکسن شویم، همه واکسنها در کاهش مرگ و میر عملکردشان را انجام داده اند و ما هم هدفمان کاهش مرگ و میر است، جلوی سرماخوردگی و جلوی ویروس کرونا را نمیشود گرفت، ولی جلوی مرگ و میر را میگیرند و با واکسن میشود جلوی مرگ و میر را گرفت که همه واکسنها در این باره خوب رفتار میکنند.
وی تاکید کرد: ما اسپوتنیک زدیم، ولی کسانی که یک بار کرونا گرفتند هیچ حساسیتی روی نوع واکسن کرونا نداشته باشند هر واکسنی را بزنند آن سطح آنتی بادی و محافظتی که باید ایجاد شود در این افراد ایجاد میشود، مردم میتوانند بین واکسنها، انتخاب کنند.
دکتر طبرسی تصریح کرد: همه واکسنها در کاهش مرگ و میر درست عمل میکنند، افراد نباید دغدغه داشته باشند، فقط اینکه واکسن را تزریق کنند مثلاً خیلی از افراد نوبتشان بوده است، اما واکسن نزدند و حالا که رفتند میگویند مثلاً امروز این نوع واکسن موجود نیست؛ اما دغدغه و دلهره روی واکسن نداشته باشند، دغدغه را روی انجام واکسیناسیون داشته باشند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان دانشوری تصریح کرد: واکسن ۱۰۰ درصد جوابگو نیست و حتی بهترین واکسنهایی که در دنیا ادعا میکنند، باز هم در آنها مرگ و میر بوده است، ولی این قابل قیاس نیست با کسی که اصلاً واکسن نزده است یعنی هم در بستری شدن و هم در کاهش مرگ و میر و هم در کاهش عدم ابتلا موثر بوده است، ما الان خیلی افراد مسن داریم خیلی هایشان با بیماریهای زمینهای متعدد که اینها اگر واکسن نزده بودند میزان مرگ و میر خیلی بالا میرفت، ولی تزریق واکسن اینها را نگه داشته است.
وی افزود: ویروس دلتا واقعاً یک ویروس وحشتناک و بی رحمی است و من خودم واقعاً فقط وقتی به خانه میروم، ماسک نمیزنم آن هم، چون ما دو سه نفر بیشتر نیستیم، بقیه جاها که میآیم مثل اینجا، بیمارستان که در اتاق هم که اداری هستم ماسک میزنم، چون خطرناک است هم اینکه بقیه از ما نگیرند و هم ما از بقیه نگیریم، چون با ماسک انتقال خیلی کم میشود.
دکتر طبرسی گفت: دوستی میگفت که اثر واکسنها در مقابل کرونا ممکن است کاهش پیدا کند، ولی اثر ماسک در محافظت از واکسن کاهش پیدا نمیکند بنابر این ما اثر روشهای غیر دارویی در پیشگیری از کرونا را نباید هیچ وقت فراموش کنیم یعنی همین ماسک زدن، فاصله فیزیکی و حضور نداشتن در فضاهای بسته با جمعیت زیاد؛ اینها خیلی به جلوگیری از انتشار کرونا کمک میکند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان دانشوری تاکید کرد: کسی که علائمش خفیف است و افت اکسیژن ندارد، هیچ دارویی احتیاج ندارد که بخورد یعنی خیلی از اینها با همین مسکن و درمانهای معمولی و استراحت و مصرف مایعات بهبود پیدا کرده اند مثلاً افرادی که فقط یک روز تب میکنند یا بدن درد دارند از فردا علائمشان سبک میشود و در خانه نشسته اند، حالا ممکن است یک سرفه خفیف یا بدن درد خفیف داشته باشند، اینها هیچ دارویی نخورند، چون همین داروها ممکن است مضر باشد.
وی افزود: اگر مریض اکسیژنش ۹۸ درصد است دگزامتازون میزند که این ضرر دارد و داروهایی که الان وجود دارد در بازار ما تنها موقعی موثر هستند که مریض اکسیژنش افت میکند یعنی اکسیژن مریض زیر ۹۴ درصد باشد یعنی قبلا ۹۶ - ۹۷ درصد بوده الان اکسیژن افت کرده است زیر ۹۴ درصد و این نشان میدهد که این مریض کم کم داره ریه اش درگیر میشود و باعث افت اکسیژن شده است.
دکتر طربسی گفت: مریضی که افت اکسیژن دارد و به بیمارستان میآید و بستری میشود در اینجا رمدسیور و دگزامتازون؛ درمان اولیه است که اینها میتوانند موثر باشند.
وی ادامه داد: فاویپیراویر دارویی است که هنوز فقدان اثرش ثابت نشده و حالا ممکن است بعضیها بگویند ما مطالعه کردیم، ولی الان مطالعه بزرگی در انگلیس در جریان است که فکر کنم تا یک ماه دیگر ان شاءالله این مشکل حل شود و آن مطالعه که جوابش بیاید دیگر مشخص میشود که واقعاً آن دارو اثر دارد یا اثر ندارد.