پخش زنده
امروز: -
با شناسایی بیش از ۲۴۰گونه گیاهی مرتعی بومی مشهد تاب آوری فضای سبز شهری در مقابل کم آبی بیشتر میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: در حال حاضر بیش از ۶هزار هکتار فضای سبز در سطح شهر مشهد وجود دارد که نقش بسیار مهمی در تلطیف هوا، کاهش گرد و غبار، کاهش آلودگی هوا، بهبود کیفیت زیست محیطی شهر و ... را بر عهده دارند.
مهدی یعقوبی افزود: در راستای شناسایی و کاشت انواع گونههای بومی، کم نیاز، کم آب طلب و سازگار با اقلیم شهر مشهد اقدامات گستردهای صورت گرفت و تاکنون بیش از ۲۴۰گونه گیاهی مرتعی بومی کلانشهر مشهد شناسایی شده است.
وی گفت: استفاده از گونههای بومی علاوه بر کاهش قابل توجه هزینههای نگهداری فضای سبز، نقش بسیار مهمی در ایجاد توسعه پایدار در فضاهای سبز شهری دارد و با توجه به اقلیم خشک کلان شهر مشهد و کاهش قابل توجه منابع آبی در سالهای اخیر، استفاده از گونههای بومی میتواند گامی مثبت در راستای حفظ و توسعه فضای سبز شهری باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: در حال حاضر در حدود ۷درصد از فضای سبز شهر مشهد، گونه چمن کاشته شد و با توجه به زیبایی منحصر بفرد این گونه گیاهی در طراحی فضاهای سبز شهری، همواره یکی از گزینههای اصلی طراحان است؛ اما نیاز آبی بالای این گونه باعث شد تا طی سالهای اخیر با تلاش فراوان و با همکاری علمی با دانشگاه فردوسی مشهد، گونه چمن "Festuca arundinacea" شناسایی و تکثیر شود.
یعقوبی گفت: این گونه کاملاً سازگار با شرایط اقلیمی کلان شهر مشهد است و نسبت به سایر گونههای چمن نیز نیاز آبی بسیار پایین تری دارد و میتواند علاوه بر زیبایی بصری لازم در محیطهای شهری، نسبت به شرایط سخت محیطی تاب آوری بالایی داشته باشد.
وی افزود: استفاده از گونههای بومی و کم آب طلب در راستای دستیابی به توسعه پایدار فضای سبز شهری در کلانشهر مشهد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و با اقداماتی که در حال انجام است در تلاشیم تا گامهای موثری در زمینه دستیابی به این پایداری و تاب آوری فضای سبز برداشته شود.