پخش زنده
امروز: -
استان مرکزی رتبه ششم تولید ماهیان زینتی را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی؛ مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی استان مرکزی معتقد است: پرورش ماهیان زینتی نیاز به سرمایه اولیه چندانی ندارد و در سایه حمایت و تلاش سرمایهگذار بستری از تولید ثروت و اشتغالزایی به منصه ظهور میرسد که شهرستان محلات در استان مرکزی قطب این کارآفرینی شناخته میشود.
تکثیر و پرورش ماهیهای زینتی در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا رواج دارد و مبادلات اقتصادی در این تجارت پرسود، سالانه ۲۵ میلیارد دلار برآورد میشود.
پرورش ماهیان زینتی ، علاوه بر اشتغالزایی در حفظ تنوع زیستی و افزایش جاذبههای گردشگری موثر بوده و از این طریق نقش بسزایی در جهش اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته دارد.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت:سالانه حدود ۲۰۰ میلیون قطعه ماهیان زینتی در ایران پرورش و تکثیر پیدا میکند که با فراهم بودن بازار صادرات و خودنمایی در بازارهای بینالمللی، چشم انداز روشنی در توسعه این صنعت و ارزآوری وجود دارد.
اگرچه بخشهای مختلف شیلات همواره مورد توجه و تاکید مسئولان برای اشتغالزایی و رشد و توسعه اقتصادی بوده اما، پرورش ماهیان زینتی بهدلیل زودبازده بودن جایگاهی ویژه برای علاقهمندان به سرمایهگذاری دارد.
پرورش ماهیان زینتی ، صنعتی پرمنفعت است که با اندک سرمایه میتواند مولد اشتغال و محرک درآمد بالا باشد و این در حالی است که در کشور یک هزار و ۶۰۰ واحد تولید ماهیان زینتی وجود دارد.
استان مرکزی به ویژه شهرهای جنوبی آن از جمله محلات و دلیجان بهعنوان خاستگاه های تولید و صادرات صنعت ماهیان زینتی مطرح است بهطوری که ۱۶درصد از مجموع تولید ماهیان زینتی کشور متعلق به شهرستان محلات است و این شهرستان از نظر تنوع تولید ماهیان زینتی رتبه نخست و از نظر میزان تولید بعد از اصفهان، جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
به اعتقاد کارشناسان یکی از جاذبههای گردشگری در بسیاری از کشورها ایجاد فضایی متنوع با استفاده از ماهیان زینتی است و این مهم در محلات که نام بام گل ایران را یدک میکشد و کلکسیونی از جلوههای طبیعی گلزارها و گلخانههای زیبا را دارد علاوه بر درآمدزایی و شغلی پرمنفعت میتواند جاذبه گردشگری تلقی شود و به شکوفایی این صنعت نیز در جنوب استان مرکزی کمک کند.
«حسن اکبری» با بیان اینکه نزدیک به ۱۲۰ گونه ماهی زینتی در استان مرکزی وجود دارد که در این میان ۶۰ گونه آن تکثیر میشود، اظهار داشت: افزون بر ۲۰۰ نفر در بیش از ۷۰ واحد تولیدی ماهیان زینتی در استان مشغول به فعالیت هستند که علاوه بر مشاغل خانگی در واحدهای صنعتی متوسط و بزرگ نیز فعالیت دارند.
وی افزود: در اکثر شهرستانهای استان، ماهی زینتی تولید میشود که بیشترین آمار تولید به ترتیب به شهرستانهای محلات و خنداب تعلق دارد که به سایر استانها از جمله تهران، فارس البرز، مشهد و مناطق جنوبی وشمالی کشور نیز عرضه میشود.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهادکشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: پرورش ماهیان زینتی نیاز چندانی به آب ندارد و با کمترین میزان آب در ماه، امکان تولید و اشتغال را به دنبال دارد.