پخش زنده
امروز: -
دیدار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آن هم پس از بازگشت نخست وزیر این رژیم از امریکا می تواند نشانه این باشد که بنت از دولت بایدن درخواست های جدیدی برای حل مسئله فلسطین دریافت کرده است.
کما اینکه قبل از سفر بنت به امریکا ویلیام برنز رئیس سازمان سیا در دولت بایدن با سفر غیرمنتظره به سرزمین های اشغالی بعد از دیدار با اعضای دولت بنت در تل آویو با سفر به رام الله با محمود عباس دیدار و گفتگو کرده بود. در هر دو سفر برنز به سرزمین های اشغالی و سفر نفتالی بنت به امریکا رسانه ها و مسئولان صهیونیستی به گونه ای وانمود و تبلیغ کرده بودند که انگار محور و تمرکز گفتگوها در هر دو دیدار مسئله هسته ای ایران بوده است. اما شاخص های موجود نشان می دهد که دولت بایدن ضمن اینکه لزوم گفتگو با ایران را درباره مسئله هسته ای در دستور کار دارد و هیچ گزینه بهتر از آن در اختیار ندارد، برای بازگرداندن موضوع و بحران فلسطین از حاشیه به متن هم تلاش می کند.
موضوع فلسطین در زمان ترامپ و دوره نتانیاهو در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن از متن به حاشیه تحولات رانده شد و دراین راستا مسئولان دولت ترامپ و نتانیاهو در کنار قطع کمک های مالی به تشکیلات خودگردان دیدار با مسئولان این تشکیلات را نیز بایکوت کردند و از این طریق کوشیدند طرح تشکیل دو دولت در اراضی اشغالی را به حاشیه برانند.
با این حال بعد از کنار گذاشتن دولت ترامپ و دولت نتانیاهو و روی کار آمدن دولت های جدیددر واشنگتن و تل آویو دولت بایدن برای بازگشت به طرح تشکیل دو دولت و احیای مذاکرات فلسطین ولو در حوزه امنیتی تلاش می کند اما در این زمینه با یک چالش جدی از سوی رژیم صهیونیستی مواجه است چراکه دولت بنت نیز همان رویکرد و سیاست نتانیاهو را در این خصوص ادامه می دهد کما اینکه در خصوص موضوع هسته ای ایران نیز هیچ نشانه ای از تغییر رویکرد از سوی این رژیم دیده نمی شود و در واقع آنچه که بنت در جریان سفر به امریکا از آن به ضربات کوچک و مستمر به ایران ( راهبرد مثله کردن) یاد کرد در زمان نتانیاهو استارت خورد اما بعد از اینکه با واکنش و اقدام متقابل ایران مواجه, متوقف شد.
اکنون دولت بنت همچنانکه در جریان فروش سوخت از سوی ایران به لبنان مشاهده شد جرات ادامه این راهبرد را ندارد چرا که می داند بلافاصله با پاسخ متقابل و شدید ایران و محور مقاومت مواجه خواهد شد.
در مجموع آنچه از قرائن و شواهد موجود بر می آید برخلاف ظاهرسازی ها همان اختلافات گذشته میان دولت بایدن و دولت نتانیاهو در دولت بنت نیز ادامه دارد اما هر دو طرف سعی می کنند این وضعیت را مدیریت و از علنی شدن آن جلوگیری کنند.
در گذشته اگر وضعیت مشابهی بین دو طرف حاکم می شد و کار به جایی می رسید که این رژیم تحت فشارهای وارده از سوی امریکا برای عمل به تعهدات خود قرار می گرفت به انتخابات زودهنگام متوسل می شد و با خرید وقت از زیر فشارها خارج می شد و از اجرای تعهدات خود طفره می رفت و امکان دارد دولت بنت نیز از این ترفند علیه دولت بایدن استفاده کند و تلاش های او را در خصوص احیای مذاکرات سازش در فلسطین و اجرای طرح تشکیل دو دولت ناکام بگذارد.
--------------------------------------------------
احمد کاظم زاده