پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برجام در ایران و در عرصه بین المللی سندی است که یک بار مذاکره و مهروموم شده است و امکان تغییر در آن نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای خطیب زاده در ادامه نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر مکرون رئیس جمهور فرانسه در نشست منطقهای حمایت از عراق و اینکه در مصاحبهای اعلام کرده بود مشکل عراق همسایگانش است و عراق علاوه بر داعش توسط گروههای شبه نظامی شیعه نیز تضعیف شده است افزود: من از همکارانم خواسته ام که متن دقیق صحبتهای ایشان را بیاورند و امیدوارم ترجمه دقیق این صحبتها چیز دیگری از آنچه که تاکنون مطرح شده باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: از این اظهارات نسنجیده رئیس جمهور فرانسه که این تلقی را ایجاد کرده که همسایگان مشکل عراق هستند، ابراز تأسف میکنیم و این اظهارات نشان میدهد که فرانسه به چه میزان از واقعیتهای عراق فاصله دارد.
خطیب زاده افزود: اینکه امروز رئیس جمهور فرانسه میتواند در خیابانهای موصل قدم بزند به خاطر فداکاریها و ایستادگیهایی است که جوانان عراقی و گروههای ضدتروریستی داعش و گروههای شیعه و دیگران در برابر تروریستها و داعش انجام دادند و بهتر است ایشان در هنگام قدم زدن در خیابانهای موصل از مردم این منطقه بپرسند که چگونه داعش از این منطقه رانده شده است.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران در اجلاس سران شانگهای شرکت خواهد کرد یا نه؟ گفت: دعوت نامهای در این زمینه دریافت شده است و در حال بررسی هستیم که ان شاءالله در سطح بسیار خوبی شرکت کنیم.
آقای خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضوع برجام تأکید کرد: برجام در ایران و در عرصه بین المللی سندی است که یک بار مذاکره شده و مهروموم شده و امکان تغییر در آن نیست. در جریان مذاکرات یا موفق میشویم اجرای کامل آن را تضمین کنیم و یا اینکه برجام احیا نخواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هر کدام از این دو مسیرهای متفاوتی است و به هر حال گزینههای مختلفی از سوی طرفین در صورت شکست مذاکرات وین وجود دارد. البته الان در مرحلهای نیستیم که بخواهیم در این مورد صحبت کنیم.
وی با اشاره به نوع تصمیم گیری در ایران در ارتباط با موضوع برجام و اینکه این یک تصمیم حاکمیتی است، تصریح کرد: ما هیچ وقت از برجام خارج نشدیم، آن را ترک نکردیم و همچنان در آن هستیم و این آمریکا بود که از این توافق بین المللی خارج شد و آن را نقض کرد.
خطیب زاده تأکید کرد: همه طرفهای باقی مانده در برجام باید دقت کنند که روزهای آتی روزهای مهمی است. در نحوه صحبت ها، موضع گیریها و تلاشهایی که در سازمانهای بین المللی از جمله آژانس بین المللی انجام میدهند دقت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هر اقدامی که سازنده نباشد، برای گفتگوهای وین مضر است و ایران مطابق رفتار طرفهای مقابل تصمیم خود را اتخاذ میکند و آنچه که مهم است این است که ما با همکاری ۱+۴ بتوانیم دور بعدی مذاکرات وین را آغاز کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد سفر اخیر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به سوریه و اینکه آیا این سفر از پیش تعیین شده بود یا با توجه به غیبت سوریه در اجلاس بغداد و خواست ایران برای حضور دمشق در این اجلاس این سفر به منظور دلجویی صورت گرفته است، گفت: البته میزبان این اجلاس تهران نبود بلکه بغداد بود، ما پیش از این نیز نظرمان را در مورد حضور سوریه در اجلاس بغداد گفته بودیم و در این مورد اظهار نظر کرده ایم.
وی افزود: یکی از اهداف ما همیشه نزدیک کردن همسایهها به یکدیگر بوده است و فکر میکنیم اجلاس بغداد و همچنین سفر به سوریه در همین راستا بوده است.
خطیب زاده گفت: سفر آقای امیرعبداللهیان به عراق و شرکتش در اجلاس بغداد و همچنین سفر به سوریه و دیدار وی با مقامات این کشور پیام ویژه خود را در خصوص سیاستهای منطقهای ایران و تداوم آن در این حوزه دارد.
وی افزود: حتما در جریان سفر به دمشق رایزنیهایی در خصوص نشست بغداد انجام شده و مهمتر از آن روابط دوجانبه ایران و سوریه و محور مقاومت است که سوریه نقش قابل توجهی در آن دارد.
آقای خطیب زاده همچنین در مورد برنامههای وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی با توجه به تأکید وزیر امور خارجه جدید کشورمان در این زمینه گفت: در امر دیپلماسی اقتصادی و توجه به موضوع اقتصاد و تبادلات مرتبط با آن، وزارت امور خارجه نقش پل و تسهیل کننده دارد.
وی افزود: وزارت خارجه براساس اختیارات و وظایفی که دارد در این حوزه عمل میکند و باید توجه داشت که در کشور، سازمان ها، نهادها و وزارتخانههای زیادی هستند که مرجع انحصاری بسیاری از مراودات، امر واردات، صادرات، تخصیص ارز و تسهیل حضور تجار در دیگر کشورها و... هستند و وزارت خارجه در تمامی این امور نقش تسهیل کننده دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همه باید توجه داشته باشند که وزارت خارجه به تنهایی نمیتواند در این مسیر حرکت کند و باید کل بدنه دولت و دیگر نهادها در این زمینه کمک کنند.
وی افزود: همان طور که در موضوع واکسن و واردات آن، هرگاه مراجع صلاحیت دار تخصصی در کنار وزارت خارجه قرار گرفتند وزارت خارجه اقداماتش و تلاش هایش به نتیجه بهتری رسیده است، در این زمینه نیز باید همه کمک کنند.