پخش زنده
امروز: -
کودکانی که حافظه قوی دارند از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، آسیه اناری روانشناس تربیتی کودک و نوجوان درباره تقویت حافظه کودکان گفت: امروزه بسیاری از کودکان اختلال نقص توجه دارند. اختلال نقص توجه جزء زیر مجموعهی اختلال بیش فعالی است. بسیاری از کودکان ممکن است که بیش فعال نباشند و فقط نقص توجه داشته باشند و سطح تمرکزشان پایین باشد و خوب نمیتوانند تمرکز کنند.
وی بیان کرد: اگر کودک مبتلا به این اختلال باشد، تقریبا از سن ۳ سالگی این اختلال خودش را نشان میدهد. وقتی به کودک گفته میشود وسیلهای را از اتاق بیاورد یادش میرود و والدین باید به کودک خود تکرار کنند که یک کاری را انجام دهد. در اصل کودک فراموش میکند که والدین به او چه چیزی گفته است.
این روانشناس اظهار کرد: در نقص اختلال توجه و بیش فعالی یک اختلال است که ممکن است با بیش فعالی یا با نقص توجه خودش را نشان دهد. به این معنا است که والدین کودکی داشته باشند که به قول معروف از دیوار راست بالا نرود ولیکن نقص توجه و تمرکز داشته باشد. این موضوع بسیار مهمی است.
وی تاکید کرد: در مورد اختلال نقص توجه و بیش فعالی والدین باید از تستهای معتبری که در کلینیکهای معتبر تخصصی کودک و نوجوان وجود دارد مراجعه کنند تا مطمئن شوند فرزندشان مبتلا به این اختلال نباشند. زیرا اگر کودک مبتلا به این اختلال باشد، باید در سن مناسب درمان مناسب بگیرد. درمان مناسب شامل توان بخشی شناختی با تکنیکهای مختلف است.
اناری ادامه داد: اگر اختلال باشد، کودک مفاهیم جدید را دیرتر یاد میگیرد و در مساله آموختن دچار مشکل میشود. اگر این اختلال زودتر شناسایی شود، راحتتر درمان میشود.
این روانشناس در مورد تقویت حافظه کودکان گفت: والدین میتوانند بازیهای فکری را برای کودکان خود تهیه کنند. هر بازی که فکر کودک را به چالش بکشاند میتواند به تقویت حافظه کمک کند. بازیهای خانوادگی هم بسیار اثر گذر در این امر است. کتابهای رنگ آمیزی که در سنین پایین استفاده میشود بسیار کمک کننده است و میتواند کمک مستقیمی به بهبود حافظه کودک داشته باشد.
وی ادامه داد: محدود کردن تماشای تلویزیون و استفاده از موبایل و تبلت هم به تقویت حافظه کودکان تاثیر میگذارد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است مشاهده تلویزیون با میزان آلزایمر ارتباط مستقیمی دارد. علت آسیب حافظه این است که تلویزیون، محرک ایجاد نمیکند.
اناری تاکید کرد: کودکان هر چه قدر در سن کمتر موبایل و تبلت دستشان باشد، حافظه شان کمتر میشود. والدین بسیار خوشحال هستند که کودکمان خیلی خوب با موبایل کار میکند و این امر به معنای حافظه و تمرکز بالا نیست. متاسفانه والدین، مهارت کودکان در استفاده از کامپیوتر و موبایل را با خودشان مقایسه میکنند و وقتی متوجه میشوند از خودشان بهتر هستند میگویند، فرزندمان خیلی از حافظه و هوش بالایی برخوردار است. در صورتی که این امر مهارت استفاده از موبایل است.