پخش زنده
امروز: -
هیبت الله آخوندزاده رهبر طالبان و ملا محمد یعقوب معاون وی، مجموعهای از گفتگوهای مشورتی را با رؤسای قبایل قندهار در جنوب افغانستان آغاز کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ دو روز مانده به خروج آخرین نظامیان آمریکایی از افغانستان، رهبران طالبان گفتگوهایی برای تعیین ماهیت نظام سیاسی آینده در افغانستان با شخصیتها و رهبران سیاسی و اجتماعی منطقه جنوب و به طور خاص استان قندهار آغاز کرده اند.
دو منبع وابسته به گروه طالبان اعلام کردند: هیبت الله آخوندزاده رهبر این گروه و ملا محمد یعقوب معاون وی، مجموعهای از گفتگوهای مشورتی را با رهبران و رؤسای قبایل استان قندهار در جنوب افغانستان آغاز کردند. این گفتگوها دو روز پیش از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان آغاز شده است.
بیبه ولد امهادی خبرنگار الجزیره در خصوص موضوع این گفتگوها گفت: گفتگوها بر ماهیت نظام سیاسی آینده افغانستان متمرکز است و اینکه آیا این نظام، ریاست جمهوری یا پارلمانی و یا ترکیبی از هر دو باشد و جایگاه زنان چه خواهد بود.
خبرنگار الجزیره افزود: انتظار میرود نتیجه این دیدارها و مشورتهایی که در قندهار بین رهبران نظامی و سیاسی طالبان و شخصیتهای سیاسی، دینی و اجتماعی منطقه جنوب و قندهار به صورت خاص در حال برگزاری است، به پاسخی برای این پرسشها منجر شود.
ولد امهادی تصریح کرد: اطلاعاتی که از این گفتگوها بیرون آمده بسیار اندک است و همه جزئیات آنها همچنان محرمانه و مخفی مانده است. آنچه روشن است این نشستهای مشورتی آینده افغانستان را از لحاظ سیاسی و اجتماعی مورد بررسی قرار میدهند؛ و به این دلیل است که رهبران نظامی و سیاسی افغانستان با هم دیدار کرده اند.
خبرنگار الجزیره خاطر نشان کرد: مسبوق به سابقه نبوده است که برخی از مقامات و رهبران افغانستان رو در رو با هم دیدار کنند، اما این بار (اوضاع نسبت به گذشته متفاوت شده است) شاهد دیدار رو در روی رهبران افغانستان با یکدیگر و نیز دیدار آنها با رهبران و شخصیتهای سیاسی، دینی و اجتماعی منطقه جنوب و به طور معین قندهار هستیم.
بیبه ولد امهادی گفت: گروه طالبان "میر خان متقی" رئیس کمیته دعوت و ارشاد خود را برای ارتباط با شخصیتهای سیاسی و اجتماعی استان هلمند به این استان فرستاده است. گمان میرود که هیئتهای دیگری از گروه طالبان به هیبت الله آخوندزاده رهبر این گروه و ملا محمد یعقوب معاون وی و نیز ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی گروه طالبان ملحق شوند.
وی بیان داشت: رهبران طالبان و دیگر شخصیتهای سیاسی از ساعتها پیش در حال بررسی اوضاع کشور و تحولات احتمالی آن، هستند. این در حالی است که پیش از این نیز مشورتهایی بین رهبران طالبان و شخصیتهای سیاسی دیگر همچون حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان و عبدالله عبدلله رئیس شورای عالی آشتی ملی که هر دو رهبری کمیته انتقال مسالمت آمیز قدرت را بر عهده دارند، درکابل پایتخت افغانستان انجام گرفته است.
ولد امهادی گفت: شکی در این نیست که انتقال قدرت به یک دولت سیاسی گسترده که شامل طرفهای مختلف سیاسی در افغانستان باشد بستگی به تحولاتی دارد که در ساعات آینده اتفاق خواهد افتاد. همچنین ۳۶ ساعت بیشتر از موعد مقرر برای خروج آخرین نظاميان آمریکایی بعد از ۲۰ سال حضور در افغانستان باقی نمانده است.
خبرنگار الجزیره تاکید کرد: ۲۰ سال است که گروه طالبان از قدرت دور بوده است و نسلی کامل از افغانها این گروه را تنها از طریق فعالیت هایشان علیه دولتهای پیشین افغانستان یعنی دولت حامد کرزای و دولت اشرف غنی رئیس جمهور فراری میشناسند.
این خبرنگار افزود: در حال حاضر افغانستان بر سر دو راهی قرار دارد و رهبری سیاسی و نظامی طالبان با شخصیتهای سیاسی، دینی و اجتماعی در شهر قندهار در حال بررسی این امر هستند؛ و این تنها گام اولیه به سوی گفتگوهای مشورتی بیشتری است که گروه طالبان اعلام کرده بود قرار است در سطح داخلی با مقامات ۲۰ استان افغانستان انجام دهد.
بیبه ولد امهادی در پایان خاطرنشان کرد: افغانستان از ۳۴ استان تشکیل شده است که ۳۳ استان آن تحت کنترل گروه طالبان است و تنها استان پنجشیر همچنان از کنترل آنها خارج است به همین دلیل، طالبان در حال انجام مذاکرات و گفتگوهای مشورتی با اهالی آن هستند. از این رو، موضوع این استان نیز ممکن است با زور و قدرت یا از طریق تماسهای سیاسی حل و فصل شود.