درگذشت استاد «غلام آق» احیاکننده و مروج زیورآلات قوم ترکمن
معاون صنایعدستی استان گلستان، از درگذشت استاد «غلام آق» احیا کننده و مروج زیورآلات قوم ترکمن و حامل میراث ناملموس فرهنگی استان گلستان به دلیل کهولت سن و در سن ۸۳ سالگی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، خانم مریم حاجیابراهیمی بابیان این مطلب اضافه کرد: «استاد غلام آق، از هنرمندان ارزنده رشته زیورآلات ترکمن، که چند سالی از بیماری تنفسی رنج میبرد، به دلیل کهولت سن و در سن ۸۳ سالگی درگذشت.»
معاون صنایعدستی استان گلستان اضافه کرد: «فقدان این هنرمند ضایعه بزرگی برای جامعه هنرمندان صنایعدستی استان گلستان است و از خداوند متعال برای خانواده محترم ایشان صبر و بردباری مسألت دارم.»
استاد غلام آق معروف به «خانی تکه» که در حفظ و ترویج زیورآلات سنتی ترکمن این هنر-صنعت ارزشمند قوم ترکمن نقش بسیار مهمی را ایفا کرد در سال ۱۳۹۷ در فهرست حاملان میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
تجلیل بهعنوان استادکار شاخص و پیشکسوت رشته زیورآلات ترکمن و دریافت نشان ملی همای زرین در نخستین جشنواره بینالمللی صنایعدستی کشور در اصفهان، آخرین افتخارآفرینی این هنرمند بزرگ در دوران عمر پربرکتش بود.
او در سال ۱۳۹۵ موفق به کسب گواهینامه درجه یک هنری در رشته زیورآلات ترکمن از شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.
استاد به عنوان نقرهکار ماهر و با تجربه در نمایشگاههای خارجی و داخلی متعددی شرکت و تقدیرنامههای بسیاری از سازمانهای مختلف دریافت کرد و بهپاس روز جهانی صنایعدستی در سال ۱۳۸۳، هنرمند نمونه سال شناختهشده است.
استاد غلام آق با تجربه ۷۰ ساله در تولید، توسعه، ترویج و آموزش رشته زیورآلات ترکمن خدمات ارزندهای به جامعه صنایعدستی عرضه داشته و در این راستا اساتید شاخصی را بهمنظور حفظ این هنر صنعت تربیتکرده است و محصولات تولیدی این هنرمند چندین مهر اصالت ملی و بینالمللی را دریافت کرده است.
این هنرمند که در سن ۸۳ سالگی دعوت حق را لبیک گفت، در سالهای اخیر به دلیل بیماری تنفسی و کهولت سن قادر به انجام فعالیتهای هنری همچون گذشته نبود، اما فرزندانش احمد و محمود و برادرش جان بگلی آق که نزد استاد فنون و مهارت ساخت زیورآلات ترکمن را شاگردی کردند، اکنون به طور حرفهای در این کار مشغول هستند و چراغ کارگاه پدر را همچنان روشن نگاه خواهند داشت. کارگاه استاد غلام آق بیش از۶۰ سال است که در حرفه ساخت زیور آلات ترکمن فعال بوده است و امروز برادر و پسرانش حرفه پدر را ادامه میدهند.