آقای فاطمی امین روز گذشته با کسب ۲۰۵ رای موافق از مجلس شورای اسلامی برای وزارت صنعت معدن تجارت رای اعتماد گرفت.
تنظیم بازار، صادرات و رفع موانع تولید سه اولویت اصلی وزیر صمت در کوتاهمدت
وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: تنظیم بازار، صادرات و رفع موانع تولید سه اولویت اصلی من در کوتاه مدت برای این وزارتخانه خواهد بود.
آقای سید رضا فاطمی امین پس از نخستین حضور خود در وزارت صمت و استقبال از سوی رزم حسینی وزیر سابق صمت در جمع خبرنگاران افزود: در کنار برنامههای کوتاه مدت ۳۶ طرح تحولی را آماده کرده ایم که با اجرایی شدن آن امیدواریم بتوانیم به روش و سازگار موثری در بخش صنعت و معدن و تجارت برسیم.
وی اضافه کرد: یکی از این طرحها تکمیل سامانه جامع تجارت است که به دولت امکان و اشراف میدهد جریان کالایی را رصد بازار را پیش بینی و به موقع در آن ورود کند.
آقای فاطمی امین با بیان اینکه از امروز کار را آغاز میکنیم و چندین جلسه نیز تنظیم کردهایم گفت: امروز با وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیئت دولت هماهنگ کردم که فردا برای سامان بخشی به عملکردهای دو وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی جلسه مشترک داشته باشیم و معتقدیم اگر این دو وزارتخانه کارهای خود را در ارتباط با هم انجام دهند بسیاری از مسائل کشور در حوزه تنظیم بازار حل میشود.
شریک بخش خصوصی هستیم نه رقیب آن
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما شریک بخش خصوصی و غیردولتی هستیم و خود را رقیب آنها نمیدانیم.
آقای سیدرضا فاطمی امین، پس از حضور در وزارت صمت که با استقبال رزم حسینی وزیر سابق صمت همراه بود در جمع خبرنگاران افزود: نگاه من این است که کار اصلی را در کشور کسب و کارهای غیردولتی انجام میدهند و اگر نگران تولید، اشتغال، سرمایه گذاری و صادرات هستیم باید بدانیم که این کسب و کارها و بنگاههای بخش خصوصی هستند که کار اصلی را انجام میدهند بنابراین باید به سمتی برویم که شرایط و امکانات را برای آنها فراهم و الزامات مورد نیازشان را تامین کنیم.
وی اضافه کرد: ما باید در دولت اولویتها را مشخص کنیم و از بخش خصوصی بخواهیم متناسب با اولویتهای دولت و حاکمیت، برنامه ریزی کنند و ما هم از آنها در رسیدن به اهداف حمایت کنیم، زیرا ما به عنوان دولت وظیفه تسهیل گری، تنظیم گری و اولویت گذاری را برعهده داریم.
آقای فاطمی امین گفت: یکی از طرحهایی که هدف گذاری کردیم و از هفته دیگر اجرایی میشود سامانه دعاوی و مجوزهاست که در این سامانه تا پایان سال همه مجوزهای صنفی، صنعتی، معدنی و تجاری بازنگری میشوند، زیرا تا حد امکان مجوزها باید کاهش یابد.
وی افزود: نباید به یکباره آیین نامهای را صادر کنیم که محیط کسب و کار را آشفته و غیرقابل پیش بینی کند از اینرو طرح سامانه قواعد و مجوزها از طرحهای مهمی است که تا پایان سال تکمیل میشود و در نتیجه آن آرامش، ثبات و پیش بینی پذیری به فعالان اقتصادی بازخواهد گشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سامانه قواعد و مجوزها در راستای دستورکار هیئت مقررات زدایی در وزارت اقتصاد است که ما تحقق اهداف این هیئت را تسریع خواهیم کرد.
لزوم نظارت وزارت صمت بر سیاستهای پولی و مالی
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاستهای پولی و مالی کشور به طور مستقیم بر سفره مردم، تولید و صادرات تاثیر میگذارد از این رو وزارت صمت به عنوان وزارتخانه متولی تولید، باید به طور مستقیم در نظارت بر این سیاستها نقش آفرینی کند.
آقای علیرضا رزم حسینی پس از استقبال از سیدرضا فاطمی امین وزیر جدید صمت در جمع خبرنگاران، افزود: ۱۱ ماه در سال آخر دولت دوازدهم آن هم در شرایط بسیار سخت مسئولیت داشتم که یکی از مهمترین موضوعات در دستورکار ما بحث تک نرخی کردن ارز بود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات ما مربوط به صادرکنندگانی بود که تعهد ارزی داشتند و بر اساس مصوبه ۱۷۷ و ۲۱۴ ستاد اقتصادی دولت، صادرکنندگان مجاب شدند که برای تامین مواداولیه کارخانجات اقدام به واردات کنند، این اقدام موجب شد اوایل امسال در مقایسه با سال گذشته رفع تعهد ارزی دو برابر افزایش یابد.
آقای رزم حسینی گفت: ۶ هزار معدن راکت و تعطیل داشتیم که عدهای برای آن مجوزفروشی میکردند که ما براساس مقررات قانونی آن را به مزایده گذاشتیم وزیر جدید اگر صلاح دانست این را ادامه خواهد داد، زیرا ظرفیت بسیار خوبی برای احیای صنایع معدنی، اشتغال و سرمایه گذاریهای جدید است.
وی افزود: آب و برق دو نیاز و زیرساخت اصلی صنایع کشور است و همانطور که میدانید قطع برق در دو ماه اخیر موجب شده صنایع فولادی و سیمانی ما کاهش تولید داشته باشند که افزایش قیمت محصولات آنها نیز در نتیجه همین قطع برق و کاهش تولید است.
وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: انتقال آب از ساحل به صحرا یعنی از خلیج فارس به فلات مرکزی به طول ۸۲۱ کیلومتر در مرحله اول انجام و موجب شد هم اکنون صنایع مستقر در اردکان از آب شیرین خلیج فارس استفاده میکنند ضمن اینکه طرحهای مربوط به خطوط دوم، سوم و چهارم مراحل مطالعاتی خود را گذرانده و درحال اجراست که در نتیجه آن آب از خلیج فارس به سنگان در خراسان رضوی، صنایع خراسان جنوبی و اصفهان انتقال مییابد ضمن اینکه انتقال آب از چابهار به زاهدان و زابل در خط چهارم انجام میشود که به نوعی شرق کشور را از نظر پایداری جمعیت، اشتغال و رونق اقتصادی تضمین میکند.
آقای رزم حسینی در پاسخ به این پرسش به عملکرد ۱۱ ماهه خود چه نمرهای میدهید، گفت: درخصوص امور راهبردی نمره قابل قبول به خود میدهیم، زیرا در حوزه سیاستهای راهبردی اسناد مکتوب وجود دارد حتی در حوزه تنظیم بازار که مورد چالش است ریشههای گرانی را مکتوب و اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد از جی. دی. پی (تولید ناخالص ملی)کشور مربوط به وزارت صمت است، افزود: از اینکه نتوانستیم راهبردها را در این حوزه عملیاتی کنیم راضی نیستم و تا زمانی که سیاستهای راهبردی عملیاتی نشود وزیر هر قدر هم که قوی باشد امکان توفیق ندارد.
آقای رزم حسینی شیرینترین خاطره خود در دوران تصدی مسئولیت وزارت صمت را بازگرداندن پروندههای قضایی صادرکنندگان در دورهای به عنوان قاچاقچی ارز شناخته شده بودند که توانستیم پروندههای آنان را برگردانیم و امروز آنان به عنوان واردکنندگان مواداولیه مورد نیاز صنایع کشور انجام وظیفه میکنند.
وی بی مهری به تولید و صنعت را تلخترین خاطره خود دانست و گفت: در زمانی تامین ماسک، موادضدعفونی کننده و ونتیلاتور ممکن نبود، اما هم اکنون قیمت ماسک سه لایه استاندارد در کشور ۲۵۰ تومان است و ما به عنوان صادرکننده دستگاه ونتیلاتور نیز شناخته شده ایم، اما در همین ایام بی مهریهایی به تولید و صنعت کشور براساس سیاستهای راهبردی تولید صورت گرفت که برای من به عنوان خاطره تلخ قلمداد میشود.