پخش زنده
امروز: -
عضو فرهنگستان علوم پزشکی: این داروها در درمان کرونا چندان مؤثر نیستند و در واقع هزینهای که باید صرف خرید واکسن شود صرف تجویز دارو میشود.
دکتر امامی رضوی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اخیراً با دستورالعمل معاونت درمان به علت تجویزهای زیاد داروهای بی اثر و گران قیمت عوض شده است.
عضو شورای عالی برنامه ریزی آموزشی علوم پزشکی گفت: داروی فاویپیراویر یا داروی خوراکی درمان کرونا تجویزش ممنوع و داروی رمدیسیویر یا داروی تزریقی درمان کرونا تجویزش محدود شده است و در عمل تا این دستورالعمل جا بیافتد زمان بر است و آن چه اتفاق میافتد مصرف این داروها بالاست و مشکل آن عوارضی است که در پی دارد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: هم مردم و هم جامعه پزشکی باید همکاری کنند تا مصرف این داروها محدود شود و با رعایت دستورالعملها به سمت مصرف کمتر این داروها برویم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درخصوص نقش پزشکان در این تجویزهای نادرست گفت: به دو دلیل این شرایط رخ داده است اول این که حجم مراجعات بالاست و پزشکان باید به بیمار و همراهان او توضیح دهد که به علت وضعیت بیمارستانها و دو یا سه نوبت کاری پزشکان این امکان نیست دوماً این که آموزش هم بسیار ضروری است و اطلاع رسانی درستی برای جامعه پزشکی انجام نشده است و به همین علت و وبینارها و کنگرههای علمی ساعت به ساعت برای پزشکان برگزار میشود.
دکتر امامی رضوی در ادامه به شایعه این که این داروها کم شده اشاره کرد و گفت: اصلاً این داروها کم نیست و مردم قبول کنند که مسئله این است تجویز بیش از حد دارو هزینه را بالا میبرد و منابعی که برای مثال برای خرید واکسن صرف شود خرج تهیه دارو میشود.
وی در خصوص اثر این داروها افزود: بیماری ناشناخته است و مردم توقع دارند هر کاری برای بیمارشان انجام شود، اما باید گفت داروهای ضد ویروس مثل ضد میکروب نیستند و تا حدودی مؤثرند و نباید از آن انتظار معجزه داشت بنابر این مهمترین راه پیشگیری و مراقبتهای مردم در برابر این بیماری است.