پخش زنده
امروز: -
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که در پی بحران افغانستان، میزان محبوبیت رئیس جمهوری آمریکا به ۴۱ درصد کاهش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از نشریه آمریکایی هیل، این نظرسنجی که توسط نشریه «یو اسای تودی» و دانشگاه «سافولک» انجام شده است، نشان میدهد که ۵۵ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی با عملکرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا مخالف هستند.
۶۲ درصد از شرکت کنندگان اعلام کرده اند که با شیوه اقدام بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مخالف هستند و تنها ۲۶ درصد با این کار موافق بوده اند و ۱۲ درصد نیز نظری در این خصوص نداشته اند.
علاوه بر این ۸۲ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفته اند که مسئله افغانستان برای آنها «بسیار» یا «تاحدودی» اهمیت داشته است.
۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی «یو اسای تودی و دانشگاه سافولک» همچنین اعلام کردند جنگ افغانستان ارزش نداشته است و بسیاری از آنها نیز گفتند که از خروج از افغانستان حمایت میکنند.
این نظرسنجی نشان میدهد که میزان محبوبیت بایدن در مورد مسئله مهاجرت و اقتصاد نیز با کاهش مواجه شده است.
میزان محبوبیت بایدن طی هفته گذشته در نظرسنجیهای متعدد به زیر ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است؛ این نخستین بار پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن است که میزان محبوبیت وی به زیر ۵۰ درصد رسیده است.
نظرسنجی انجام شده توسط «هیل-هریس اکس» که روز دوشنبه منتشر شد نیز نشان میدهد که میزان محبوبیت بایدن ۴۹ درصد است و نسبت به ماه گذشته که ۵۵ درصد بود، کاهشی ۶ درصدی داشته است.
حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱
در پی حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا و فروریختن برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک، ایالات متحده به بهانه سرکوب القاعده و حذف طالبان از قدرت ۷ اکتبر ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کرد. انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان متحدان اصلی ایالات متحده در این جنگ بودند و از اقدامات آمریکا پشتیبانی میکردند.
دولت آمریکا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر، ۶ هزار نفر را دستگیر و در زندانهای گوانتانامو و بگرام محبوس کرد. در ده سال اول حمله آمریکا به افغانستان حدود ۳۱۰۰ نفر بازداشت شدند و آمریکا تمامی زندانیان را از گوانتانامو به بگرام افغانستان انتقال داد. در این زندان علاوه بر زندانیان افغان، افرادی از کشورهای عربی، پاکستان و لیبی نیز در زندان بودند.
نظامیان اشغالگر آمریکایی پس از ۲۰ سال حضور در افغانستان مجبور به ترک این کشور شدند و هم اکنون گروه طالبان بر کابل و دیگر مناطق این کشور مسلط است.