به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن ؛ تکاپو و سراسیمگی در اردوگاه غرب در آستانه پایان ضرب الاجل
طالبان برای خروج نظامیان غربی از خاک
افغانستان به اوج خود رسیده است.
سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت در فضای مجازی درباره افغانستان نشست اضطراری برگزار کردند. نخست وزیر انگلیس به عنوان رئیس دورهای گروه هفت به نوشته رسانههای انگلیس ۲۴ ساعت منتطر ماند تا بتواند برای هماهنگی درباره این نشست با بایدن تلفنی گفتگو کند، نشستی که درخواست انگلیس در برای تمدید مهلت خروج نظامیان غربی از افغانستان رد شد.
نخست وزیر انگلیس در پایان نشست امروز گفت: شما شنیدید که رئیس جمهور امریکا چه گفت و نیز شنیدید که طالبان چه گفت (اشاره به مخالفت بایدن و طالبان با تمدید مهلت خروج نظامیان غربی از این کشور).
بوریس جانسون افزود: ما در گروه هفت توافق کردیم نه تنها در خلیه شهروندان رویکرد مشترک داشته باشیم بلکه نقشه راهی برای تعامل با دولت طالبان ترسیم کنیم.
این روزها در انگلیس جمله معروف تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس هنگام تهاجم به افغانستان که گفته بود؛ در محافل مردمی، سیاسی و رسانهای از ما به تمسخر یاد میشود؛ دوباره به گوش می رسد.
شرایط جاری افغانستان موضع نظامیان مستعفی انگیس را که در سالهاست درباره پیامدهای ویرانگر و مرگبار
جنگهای آمریکا و انگلیس هشدار میدهند تقویت کرده است.
یک نظامی مستعفی انگلیس در این باره گفت: ما از همان آغاز نباید وارد این جنگ میشدیم، زیرا جنگ داخلی در افغانستان به علت جنگ ما حمام خون در پی داشته است، اما هیچ سیاستمداری به مخالفتهای ما گوش نکرد.
مشاور امنیت ملی اسبق انگلیس سیاستمدار و نظامی انگلیسی نیز در مصاحبه با رادیو تایمز واقعیتی را بیان کرد که سیاستمداران در غرب کاملا از ان اگاهند، اما بر زبان نمیآورند.
تصمیم جو بایدن، برای خروج ارتش آمریکا از افغانستان، بدون اطلاع متحدان، برای بریتانیا حقارت آمیز بود.
لرد پیتر ریکتس افزود: بایدن نشان داد سیاستهای آمریکا را بر منافع کشورهای عضو ناتو و دیگر متحدان از جمله بریتانیا، ارجح میداند.
وی گفت: تصمیم جو بایدن مبنی بر خارج کردن ارتش آمریکا از افغانستان، بیدارباش به متحدان آمریکا بود که امید داشتند آمریکا به صحنه بین المللی باز میگردد. به نظر من، آمریکا اکنون فقط میخواهد از سقوط فاجعه بار در شرایط خروج پیشگیری کند و برای فکر کردن درباره متحدانش، زمان ندارد.
بی شک تحولات افغانستان شکاف در اردوگاه غرب و بی اعتمادی به آمریکا را حتی در میان متحدان سنتی اش اشکار کرده است.
نشست گروه هفت به مدیریت جانسون نخست وزیر انگلیس و رئیس دورهای گروه هفت در حالی بدون نتیجهای ملموس در فضای مجازی برگزار شد که با فضای حقیقی افغانستان فرسنگها فاصله دارد.