درپایان نشست سران گروه ۷
جانسون: توافق سران گروه هفت برای تعامل با طالبان
نخست وزیر انگلیس تصریح کرد: سران گروه هفت توافق کردند که هم در انتقال شهروندان رویکرد مشترک داشته باشند و هم نقشه راهی در تعامل با دولت طالبان در افغانستان ترسیم کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن ؛ نخست وزیر انگلیس به عنوان رئیس دورهای گروه هفت از توافق سران این گروه برای تعامل و گفتگو با
طالبان خبر داد.
دستور کار غرب ؛ تعامل با طالبان
نخست وزیر انگلیس تصریح کرد؛ سران گروه هفت توافق کردند نه تنها در تخلیه شهروندان رویکرد مشترک داشته باشند بلکه نقشه راهی در تعامل با دولت طالبان در افغانستان ترسیم کنند.
بوریس جانسون پس از نشست مجازی سران گروه هفت درباره
افغانستان گفت: مرحله اول خروج انجام شد و این دستاورد بزرگی است.
وی افزود: اولویت نخست ما خارج کردن شهروندان و افراد مورد نظر تا ۳۱ اوت (نهم شهریور) و تضمین راهی امن برای افرادی است که بعد از این زمان بخواهند خارج شوند، اما بعضیها با این درخواست موافقت نکردند.
نخست وزیر انگلیس که درخواستش از رئیس جمهور آمریکا برای تمدید مهلت خروج نظامیان غربی از افغانستان با مخالفت بایدن مواجه شد گفت: ما تاکنون توانستیم ۹ هزار نفر را با ۵۷ پرواز از افغانستان خارج کنیم.
وی شرایط در افغانستان را رو به وخامت دانست و افزود: در این شرایط تخلیه افراد، کار سختی برای ارتش ماست.
جانسون گفت: رهبران گروه هفت در نشست مجازی امروز توافق کردند نه تنها در تخلیه شهروندان رویکرد مشترک داشته باشند بلکه نقشه راهی در تعامل با دولت طالبان در افغانستان ترسیم کنند.
اولویت غرب ؛ خروج اتباع و ادامه کمکهای بشردوستانه وی با بیان اینکه ما نباید دستاوردها و برتری هایمان را نادیده بگیریم افزود: ما میتوانیم به کمکهای انساندوستانه ادامه دهیم.
رئیس دورهای گروه هفت گفت: خواسته گروه هفت این است که
طالبان امکان خروج هر کس را که مایل است از این کشور خارج شود حتی پس از ۳۱ اوت (۹ شهریور) فراهم کند.
وی افزود: برخی ممکن است با این خواسته مخالفت کنند، اما باید عقلایی عمل کنند و بدانند گروه هفت از نظر اقتصادی، دیپلماتیک و سیاسی قدرتمند است.
نخست وزیر انگلیس با بیان اینکه افغانستان نباید دوباره به پایگاهی برای پرورش تروریستها و تولید مواد مخدر مبدل شود افزود: ما به تعهداتمان به افغانستان عمل میکنیم مشروط به اینکه راه امنی برای خروج بعد از مرحله اول هم فراهم باشد.
اذعان به شکست دخالت نظامی غرب و واگذاری ماموریت به سازمان ملل
جانسون: برای دولتهای غربی بسیار دشوار خواهد بود بتوانند تصمیم مورد نظرشان را درباره افغانستان اجرا کنند در شرایطی که کشوری در درون نمیخواهد نظم داشته باشد.
نخست وزیر انگلیس در پاسخ به این پرسش که اگر القاعده دوباره در افغانستان پا بگیرد گروه هفت به این کشور باز خواهد گشت گفت: تاریخ افغانستان در چرخش است و میدانید که کشورها و ارتشهای مختلف دنیا به انجا اعزام شدند، خود ما قرنها برای ایجاد ثبات در افغانستان تلاش کردیم و امیدوارم راهی جدیدی برای پیشرفت باز شود، اما میدانیم که به سادگی میسر نخواهد شد و به این زودی هم نخواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: همه گروهها و اقوام در افغانستان دور هم جمع شوند و بر سر پیمودن راهی برای آینده توافق کنند.
جانسون افزود: برای دولتهای غربی بسیار دشوار خواهد بود بتوانند تصمیم مورد نظرشان را درباره افغانستان اجرا کنند در شرایطی که کشوری در درون نمیخواهد نظم داشته باشد.
وی گفت: چیزی که ما میخواهیم این است که سازمان ملل متحد رهبری روند سیاسی در افغانستان را در دست گیرد و تلاش کند افغانستان به سمت آینده متفاوت رهنمون شود بدون اینکه مردم افغانستان احساس کنند دولتشان دست نشانده دولتهای بیگانه بوده و این نیازمند صبر و زمان است.
جانسون اضافه کرد: ما از نفوذ بسیار فوق العاده خود در گروه هفت استفاده و با قدرتهای جدید در افغانستان همکاری میکنیم و برای ایجاد امنیت در این کشور راهی را خواهیم رفت که با ارزشهای ما تطابق دارد تا به ما قدرت بدهد بتوانیم فعالانه با افغانستان تعامل داشته باشیم.
نشست بی حاصل برای مردم افغانستان
ن
جانسون : چیزی که ما میخواهیم این است که سازمان ملل متحد رهبری روند سیاسی در افغانستان را در دست گیرد و تلاش کند افغانستان به سمت آینده متفاوت رهنمون شود
شست اضطراری سران هفت کشور صنعتی جهان موسوم به "گروه هفت" درباره
افغانستان، بدون هیچ دستاوردی برای مردم این کشور و فقط با انتشار بیانیهای پایان یافت.
نشست گروه هفت با مدیریت بوریس جانسون، به عنوان رئیس دورهای این گروه، در حالی در فضای مجازی برگزار شد که گویی با فضای حقیقی افغانستان، کیلومترها فاصله داشت.
اختلاف بایدن با دیگر سران گروه هفت
پیش از این نشست انتظار میرفت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به درخواست دیگر رهبران این گروه از جمله جانسون مبنی بر تمدید مدت زمان خروج نظامیان آمریکایی و دیگر کشورهای متحد آن کشور، شهروندان خارجی و نیز شماری از افغانیهایی که با ارتشهای بیگانه همکاری کرده بودند، موافقت کند، اما به گزارش رسانههای انگلیسی، جو بایدن ۱۱ دقیقه درباره ممکن نبودن این موضوع سخن گفت و با نظر دیگر سران از جمله انگلیس، مخالفت کرد.
در پایان نشست امروز سران گروه هفت، بیانیه این گروه منتشر شد که در آن از موارد تکراری همچون نگرانی از شرایط جاری در افغانستان، قدردانی از نظامیان حمله کننده به افغانستان، ادامه حمایت از حقوق بشر در افغانستان، ضرورت پایبندی طالبان و دیگر گروهها به تعهدات بین المللی، حق مردم افغانستان برای زیستن در فضایی امن و توام با احترام، هشدار درباره مبدل شدن افغانستان به اردوگاه پرورش تروریست ها، سخن رانده شده است.
چراخ سبز غرب به رهبری آمریکا به طالبان
روزنامه واشنگتن پست : یکی از محورهای دیدار ویلیام برنز، رئیس سیا در کابل با عبدالغنی برادر خروج امن نیروها و اتباع آمریکا از افغانستان بود.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به قلم جان هادسون نوشت: ویلیام برنز، رئیس سیا، روز دوشنبه گذشته در کابل با عبدالغنی برادر دیدار مخفیانهای انجام داد.
از زمان تصرف پایتخت افغانستان، این دیدار بالاترین سطح تماس بین طالبان و دولت بایدن، محسوب میشود. مقامات آمریکایی که در جریان این دیدار حساس دیپلماتیک قرار داشتند به شرط فاش نشدن هویتشان این خبر را اعلام کردند. تصمیم رئیس جمهور بایدن برای اعزام جاسوس ارشد، کارکشته و پرافتخار آمریکا به افغانستان، در حالی صورت میگیرد که تلاشهای آشفتهای برای تخلیه مردم از فرودگاه بین المللی کابل در جریان است و غرب در عمل رویکرد تعامل و پذیرفتن حکومت طالبان در افغانستان را در دستور کار خود قرار داده است.