به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ؛ وزیر دفاع
ترکیه تاکید کرد؛ ادامه حضور نظامی این کشور در
افغانستان منوط به دریافت مجوز از مجلس ترکیه است.
خلوصی آکار در پاسخ به این سوال که آیا ادامه حضور نظامی ترکیه در افغانستان نیاز به مجوز مجلس دارد یا خیر؟ از آغاز روند گفتگوها برای دریافت مجوز از مجلس خبر داد و گفت: مجوز مجلس برای حضور ما در افغانستان لازم است و احتمال دارد از مجلس خواسته شود تا برای این کار جلسه فوق العاده تشکیل دهد. همه وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه به فعالیتهای خود در این باره ادامه میدهند و زمینههای لازم هم مهیا شده است.
نیروهای مسلح ترکیه از آغاز انجام وظیفۀ نیروهای بین المللی کمک به امنیت موسوم به ایساف در افغانستان حضور دارند.
با خروج آمریکا از افغانستان و پایان دادن ناتو به ماموریت خود در این کشور و همچنین آغاز حاکمیت طالبان، موجودیت نیروهای مسلح ترکیه در افغانستان نیز زیر سوال رفته است.
بر اساس خبر شبکه سی ان ان ترک، نهاد ریاست جمهوری ترکیه در حال انجام هماهنگیهای لازم است و تحولات موجود در افغانستان را از نزدیک پیگیری میکند.
گفته میشود در چارچوب نتایج بدست آمده از تماسها با طالبان مسالۀ آغاز روند دریافت مجوز از مجلس نیز مطرح خواهد شد.
پیشتر در سال ۲۰۰۱ میلادی در پی درخواست دولت افغانستان و تصمیمات شورای امینت سازمان ملل در خصوص تشکیل نیروهای صلح در افغانستان نیروهای ترکیه نیز با مجوز مجلس به این کشور اعزام و در آنجا مستقر شدند.
کشورهای عضو ناتو پس از پایان کار نیروهای ایساف تصمیم گرفتند وظیفۀ کمک به نیروهای غیر مسلح را برعهده بگیرند.
ارتش ترکیه نیز برای ادامه حضور در افغانستان در چارچوب وظایف جدید ناتو در تاریخ ۶ ژانویه ۲۰۱۸ مجوز مجلس را برای ادامه حضور در افغانستان به مدت ۱۸ ماه یعنی تا جولای سال ۲۰۲۲ دریافت کرد.
اکنون نیروهای مسلح ترکیه برای ادامه حضور در افغانستان که ماهیت آن تغییر یافته است باید دوباره از مجلس خود مجوز دریافت کنند.
ترکیه از ابتدای تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از افغانستان اصرار دارد تا به عنوان تامین کننده امنیت فرودگاه کابل در این کشور حضور داشته باشد.