پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران گفت: شهرداری تهران ۳۴۳ سرای محله و ۱۹۰ سالن اجتماعات و آمفیتئاتر دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد رضا جوادی یگانه، در جلسه شورای شهر تهران گفت: ۲۰ مددسرا، ۲ سامانسرا و ۱۰ مجمتع بهاران نیز در پایتخت دایر است و همچنین ۵۶ مجموعه آبی و ۱۶۳ مجموعه غیرآبی، در زیرمجموعه سازمان ورزش قرار دارد.
وی ادامه داد: اقدامات رویکردی ما در شهرداری بر مبنای عدالت توزیعی، التیام بخشی، مشارکت اجتماعی و نشاط اجتماعی بوده است که برگزاری نوروزگاه، شادستان، کنسرت آنلاین و مسابقات نقاشی "شهری که من دوست دارم"، همچنین کوچههای دوستی از جمله این موارد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران ادامه داد: در جهت مقابله با کرونا، ۶ بوستان فرامنطقهای به عنوان مرکز واکسیناسیون خودرویی راهاندازی شده و ۲۲ سوله بحران و مجموعه ورزشی در این زمینه فعال است.
جوادی یگانه گفت: برای ماه محرم نیز علاوه بر کمک به ۱۴۰۰ مسجد تهران برای سیاه پوشی، حمایت از خانه مداحان نیز انجام گرفت و نمایشگاه عطر سیب نیز برگزار شد. همچنین ۲۸۰ برنامه کوچههای حسینی نیز احرا کردیم و از ۲۰۰ پیرغلام و خادم حسینی نیز تقدیر شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران به احداث دو گرمخانه ویژه مردان و زنان در مناطق ۵ و ۱۲ در سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: باشگاه داوطلبان اجتماعی شهر تهران و مجمع خیرین مناطق بیست و دوگانه نیز راهاندازی شده است و پویش چهار راه کودک را داشتهایم؛ همچنین خدمات در گرمخانهها شبانهروزی شده است.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد اجتماعی و فرهنگی به همه مسائل مدیریت شهری و وجود برنامههای شفاف و انگیزشی برای آحاد مردم از رویکردهای تهران ۱۴۰۰ بوده و افزایش زیستپذیری شهری، همچنین نگاه به سیر تاریخی یکصدساله شهر و تحقق عدالت اجتماعی در خدماتدهی از اهداف کلی رویکرد تهران ۱۴۰۰ است. برهمین مبنا، دو پویش اصلی جان تو جان شهر و پویش نور، شهر و امید ویژه اعیاد مذهبی برگزار شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در تشریح گزارش عملکرد این معاونت گفت: در مجموعه گزارشهایی که به صحن شورا ارائه میشود، پیشنهادها و اطلاعاتی نیز وجود دارد به متصدیانی که بعد از این در معاونت مسئولیت خواهند داشت کمک خواهد کرد.
جوادی یگانه، امروز در پنجمین جلسه شورای شهر افزود: گستردگی حوزه اجتماعی از لحاظ ساختار بسیار زیاد است و گستردهترین سازمان شهرداری تهران محسوب میشود و این فضا در سازمان تقریبا شناخته شده نیست.
جوادی یگانه ادامه داد: ما تلاش کردیم نگاه جامعی به همه حوزههای اجتماعی داشته باشیم. معاونت اجتماعی از پیش از انقلاب وجود داشته، ولی از سال ۷۱ در ساختار شهرداری تهران شکل گرفته و در این دوره ۳۰ ساله اقدامات فراوانی در حوزه اجتماعی شده است.
او افزود: در مجموع ۶۵ عدد گزارش تحت عنوان فرهنگ شهر منتشر شد و در سایت معاونت این گزارشها قابل دسترسی است. درمجموعه گزارشهایی که امروز ارائه میشود، پیشنهادها و اطلاعاتی نیز وجود دارد و به افرادی که بعد از این در معاونت مسئولیت خواهند داشت کمک خواهد کرد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: تقریبا نیمی از دوره ۳۰ ماهه مسئولیت بنده در معاونت با بیماری کرونا روبه رو شد. در دوره شیوع بیماری کرونا در عمل امکان فعالیت در حوزه اجتماعی وجود نداشت.
او در ادامه در خصوص مسائل مالی در معاونت گفت: مجموعه برج میلاد و سازمان ورزش تقریبا تمام درآمد خود را از دست دادند، به سازمان ورزش میتوانستیم کمک کنیم، ولی در سال ۹۹ امکان کمک مالی به برج میلاد وجود نداشت، چون ردیف بودجه نداشیتم. البته معاونت اجتماعی و فرهنگی تلاش کرد تا خود را با شرایط کرونا سازگار کند.
یگانه عنوان کرد: برای ارزیابی حوزه اجتماعی علاوه برعملکرد، رویکرد هم مهم است. تجربهای که در معاونت اجتماعی احساس شد حس کسی بودن است یعنی باید به همه انسانها در شهر توجه شود و به ویژه بخشهایی که کمتر دیده شدند.