به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ؛ حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در بخش دوم سخنانش در نشست نوبت بعد از ظهر مجلس به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، ضمن تشکر از نمایندگان موافق و مخالف کلیات کابینه پیشنهادی، تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور به غیر از معیشت و کسب و کار، مسئله مهم اعتماد آسیب دیده مردم است.
رئیس جمهور افزود: این اعتماد باید بازگشته و بازسازی شود، برگشت آن نیز در گرو عمل به وعده هاست، لذا بنای بنده به عنوان یک خدمتگزار و همچنین دولت آن است که به وعدهها عمل کنیم.
آقای رئیسی خطاب به نمایندگان گفت: شما در مجلس، کمیسیونها و صحن، با نقطه نظرات ارزشمندتان مساعدت کنید تا دولت موفق به عمل به وعده هایش شود؛ این جلوهای از صداقت است که مردم میبینند که به آن چه گفته میشود، عمل میشود و اعتماد بازسازی خواهد شد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بدانید بنای من درباره آن چه در دوره انتخابات و پس از آن گفتم، عمل کردن به وعده هاست که آن را با یک ادعا نمیتوان ثابت کرد، بلکه باید مردم عزیزمان در هر کوی و برزنی ببینند که دولت و وزرا و مسئولان مربوطه به وعده هایشان عمل میکنند، من به این امر اعتقاد دارم و از خداوند متعال برای عمل به وعدهها نیز مدد میگیرم.
آقای رئیسی افزود: کسی تصور نکند که وعدهها برای ایجاد هیجان در دوره انتخابات بوده است، بلکه ما در محضر خداوند متعال و ارواح مطهر شهدا هستیم، لذا باید به سخنی که میگوییم باور و بنای عمل داشته باشیم.
تاکید رئیس جمهور بر هماهنگی تیم اقتصادی دولت
رئیس جمهور بر هماهنگی تیم اقتصادی دولت به ویژه در حل مشکلات معیشتی مردم تاکید کرد.
آقای سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جلسه بعدازظهر بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم در مجلس شورای اسلامی، به موضوع مسئولیت هر کدام از اعضای دولت به صورت عام و تیم اقتصادی به صورت خاص اشاره کرد و افزود: هر کس دارای مسئولیتی است و باید نسبت به مسئولیت خود پاسخگو باشد، بنابراین گفتیم تیم اقتصادی و هماهنگیهای آن رفع مسئولیت از احدی نسبت به مسئولیت خودش نمیکند.
رئیس جمهور گفت: وزیر، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت خانههای جهاد کشاورزی و صمت همه مسئولیت دارند و باید در مقابل خداوند متعال، در مقابل قانون، مجلس و رئیس جمهور پاسخگو باشند.
آقای رئیسی افزود:، اما این جمع به یک هماهنگی و همکاری نیازمند دارند و ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت یکی از دغدغههای شما هم هست.
رئیس جمهور با تاکید بر این که دولت نسبت به سفره همه مردم مسئولیت دارد گفت: من، معاون اول و وزرا و مسئولان هر بخشی در این باره مسئولیت داریم، لکن به دلیل ضرورت هماهنگی بین تیم اقتصادی و جلوگیری از چند آهنگی و برای این که یک هماهنگی صورت بگیرد، در این باره تعریف مشخصی صورت گرفت.
آقای رئیسی افزود: هر کدام از وزراء صاحب نظر هستند و در حوزه کاری خودشان اختیار قانونی دارند، اما این یک همکاری، هم افزایی و هماهنگی را با هم رقم خواهد زد.
استفاده از حضور بانوان در وزرا خلاصه نمیشود
رئیس جمهور گفت: استفاده از حضور بانوان در وزرا و کابینه خلاصه نمیشود بلکه استفاده از این ظرفیت در جای جای کشور به عنوان زنان نقش آفرین انجام خواهد شد.
آقای رئیسی افزود: قرار بود صندوقهای بازنشستگی در کشور چه جایگاهی داشته باشند، اما امروز کجا هستند؟ اینها موضوعات مهمی است که میطلبد هم برنامه داشت و هم اجرا و اقدام داشت که با همکاری دولت و مجلس کار دنبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: نسبت به شاخصهای اقتصادی بعضاً تردید و یا ابهام وجود دارد و ما باید در این شاخصهای اقتصادی حتماً بازنگری داشته باشیم.
رئیس جمهور گفت: شاخصهای اقتصادی بعد از اصلاح و راستی آزمایی باید معلوم شود که این شاخصها میتواند هم مورد استناد مجلس قرار گیرد و هم مورد استناد دولت و دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی باشد.
آقای رئیسی افزود: حضور بانوان و استفاده از این ظرفیت ارزشمند حتماً مورد توجه دولت قرار دارد این ظرفیت که میتواند در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تولید نقش آفرین باشد حتماً مورد توجه دولت خواهد بود و این امری است که ما از آن غفلت نکردیم.
وی تصریح کرد: استفاده از حضور بانوان خلاصه در وزرا نخواهد شد و خلاصه در کابینه هم نخواهد شد بلکه استفاده از این ظرفیت در جای جای کشور به عنوان زنان نقش آفرین و با توجه به ظرفیت قابل توجه فرهیختگی از ظرفیت علمی آنها در حوزههای مختلف مورد توجه و استفاده قرار خواهد گرفت.
نقش نظارتی بانک مرکزی باید از توصیه کننده خارج شود
رئیس جمهور، اصلاح نظام بانکی را از ضرورتها و دستور کار دولت دانست و تاکید کرد: بانک مرکزی باید از حالت توصیه کننده به بانکها خارج شود و جایگاه نظارت جدی پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در دومین بخش از سخنانش در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس خطاب به نمایندگانی که از نافرجام ماندن اصلاح نظام بانکی در دولتهای گذشته سخن گفته بودند، اظهار داشت: شما حق دارید که بگویید دولتهای مختلف این را مطرح کردند؛ همین طور است، مسئله بانکها بسیار مهم، محوری و از دغدغههایی است که باید آن را حل کنیم.
رئیس جمهور افزود: ما برای اصلاح نظام بانکی اعم از بانکهای خصوصی و غیر خصوصی راهکارهایی را بررسی کردیم و حتماً وزیر اقتصاد، بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت هم نگاههایی در این خصوص دارند.
آقای رئیسی لازمه اصلاح نظام بانکی را همکاری مجلس و کمیسیون اقتصادی برای رسیدن به نظرات مشترکی دانست که به اقدام و عمل تبدیل شود.
رئیس جمهور اصلاح نظام بانکی را دیدگاه مشترک دولت و متخصصان اقتصادی دانست و تاکید کرد: برای تحقق این هدف در کشور حتماً باید مجلس، دولت، صاحب نظران اقتصادی و مدیران نظام بانکی با یکدیگر مشارکت کنند.
آقای رئیسی افزود: باید گامهای مؤثری برای اصلاح نظام بانکی برداریم و برای این کار بانک مرکزی باید از حالت توصیه کننده به بانکها خارج شود و جایگاه نظارتی جدی پیدا کند و نظارتش با پیگیریهای جدی همراه شود.
رئیس جمهور بار دیگر تاکید کرد: وقتی جدیت بانک مرکزی در میدان عمل روشن شود معلوم میشود که نظارت بانک مرکزی بر نظام بانکی صرفاً توصیه نیست، بلکه همراه با اقدام و عمل است و این از ضرورتهایی محسوب میشود که حتماً باید بر بانکها اعمال شود.
آقای رئیسی ابراز اطمینان کرد، اصلاح نظام بانکی جزو برنامههای دولت خواهد بود و حتماً پیگیری خواهد شد.
تقدیم برنامه تحول دولت سیزدهم به مجلس در روزهای آینده
رئیس جمهور گفت: برنامه مفصلی به عنوان برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده تقدیم مجلس خواهد شد.
آقای سید ابراهیم رئیسی با اشاره به سخنان نماینده مشهد و کلات در مخالف با کلیات کابینه پیشنهادی و نبود برنامه جامعه از سوی دولت، تصریح کرد: مجلس به ما گفت که یک برنامه خلاصه پنج یا شش صفحهای به نمایندگان ارائه دهیم و برنامه کلان دولت را بعداً تقدیم مجلس کنیم، لذا تمامی آنچه در برنامه کلان دولت است، در این چند صفحه گنجانده نمیشد و تنها رویکردهای اجمالی برنامه دولت در این پنج یا شش صفحه آورده شده است.
رئیس جمهور افزود: برنامه کوتاه مدت و آنی دولت شامل ۶۰ الی ۶۵ صفحه و با محوریت مسائل پیش روی دولت، چون کرونا، بازار سرمایه، کسری بودجه و از این دست موضوعات است که خدمت رهبر معظم انقلاب نیز به عنوان برنامه فوری و کوتاه مدت عرض کردم.
آقای رئیسی گفت: برنامه کلان دولت سیزدهم شامل ۳۰ مسئله کشور است که برخی از آنها فرا وزارتخانهای و فرا بخشی است، مشکلات و مسائل بدرستی روشن شده و راهکارهای برون رفت از مشکلات نیز احصاء شده، با قید اینکه یک مسئول مستقیم نیز برای آن شناخته شده و زمانبدی آن هم مشخص شده است.
رئیس جمهور افزود: برنامه مفصلی به عنوان برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده تقدیم مجلس خواهد شد که در مرحله پیش نویس قرار دارد و با اخذ نظرات نمایندگان، متخصصان و خبرگان، نهایی خواهد شد.
آقای رئیسی ادامه داد: در این برنامه مانند سند تحول در قوه قضائیه اقدام کردیم، منتهی با توجه به گستردگی دولت و تنوع موضوعات سند تحول دولت نیز باید مشروحتر و مفصلتر باشد.
اجرای واکسیناسیون سراسری؛ تا قبل از رسیدن فصل سرما
رئیس جمهور با اشاره به اولویت اصلی دولت در موضوع سلامت گفت: به صورت روزانه پیگیر آن هستیم که تا قبل از رسیدن فصل سرما واکسیناسیون سراسری اجرا شود.
آقای رئیسی در ادامه سخنان خود در جلسه بعداز ظهر بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم در مجلس شورای اسلامی افزود: مسئله تولید واکسن را در دولت سیزدهم به صورت جدی در دستور کار داریم، اما همزمان واکسن هم از خارج وارد میکنیم.
رئیس جمهور در خصوص بحث شفاف سازی اموال و داراییهای مسئولان گفت: ما در قوه قضاییه آیین نامه این موضوع را تهیه و تنظیم کرده بودیم، اما مواردی از آن دارای ابهام بود، ولی سعی شد این ابهام منجر به تعطیلی آن نشود و بنده به عنوان رئیس قوه قضاییه لیست داراییها و اموال را هم به مقام معظم رهبری و هم در زمان انتخابات به صورت رسانهای اعلام کردم.
آقای رئیسی در ادامه به رفع ابهامات در این قانون تاکید کرد و افزود: نمایندگان باید این ابهامات را برای اجرای بهتر رفع کنند.
رئیس جمهور با بیان این که در دولت سیزدهم بر بحث دولت هوشمند تاکید ویژه شده است افزود: به طور مثال مباحث اقتصادی از جمله بنادر، گمرک، مالیات و سیستم بانکی باید به صورت ویژه شفاف سازی شود و پشت ویترین قرار گیرد که این امر کار را برای مردم و ناظران تسهیل میکند.
آقای رئیسی در ادامه به مسئله منابع طبیعی و اراضی دولت پرداخت و گفت: همان طور که در دستگاه قضایی با بضاعتی که داشتیم کار را دنبال کردیم، این مسئله را به عنوان یکی از منابع ذخایر کشور در دستور کار جدی دولت قرار دادیم که وزارت کشاورزی و سازمان محیط متولیان اصلی آن هستند.
رئیس جمهور اشارهای هم به مناطق محروم کرد و افزود: حتما در برنامه هفتم توسعه، بحث رسیدگی به مناطق محروم مورد تاکید قرار خواهد گرفت.
آقای رئیسی گفت: رسیدگی و حل معضل موازی کاری در ادارات به عنوان یکی از اولویتهای موضوع تشکیلات در دولت است و دولت اهتمام جدی برای حل این مشکل دارد.
رئیس جمهور افزود: متناسب سازی حقوق و مزایا در دستگاهها از جمله هدفهای رسیدگی به این موضوع است که پیگیری خواهد شد.
نسبت همه افراد جامعه مسئول هستیم
رئیس جمهور گفت: ما نسبت به افرادی که به این دولت رای داده و یا نداده اند مسئول هستیم و باید نسبت به حقوق همه توجه داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در بخش دوم سخنانش در نشست نوبت بعد از ظهر مجلس به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی افزود: ما باید از همه ظرفیتها برای اداره کشور استفاده کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: در استان ها، مناطق مختلف و قومیتهای مختلف، ظرفیتهای بسیار ارزشمندی وجود دارد از جمله ظرفیت قابل توجه اهل سنت و وجود جوانان تحصیل کرده و برومند که بایداز آنها به خوبی استفاده شود.
آقای رئیسی تصریح کرد: چه یک خانواده مستمند و فقیر اهل سنت و چه یک خانواده شیعه فقیر در یک گوشهای از کشور باشند، ما مورد سوال هستیم که چرا توجه نکردید.
رئیس جمهور ادامه داد: چه فرق دارد یک جوان برومند کارآمد با مدرک فوق لیسانس و دکتری بیکار، از چه قوم و گویشی باشد، تفاوتی ندارد، زیرا دولت، دولت مربوط به جمهور است و جمهور هم ۸۰ میلیون جمعیت با گویشهای مختلف و اقوام، ترک، فارس، بلوچ، ترکمن، عرب، عجم و شیعه و سنی است.
آقای رئیسی با بیان اینکه ما نسبت به همه این افراد مسئول هستیم اظهار داشت: ما نسبت به افرادی که به این دولت رای داده و یا نداده اند مسئول هستیم و وظیفه داریم به حقوق آنها توجه کنیم.
رئیس جمهور در ادامه در خصوص ایرانیان خارج از کشور گفت: ایرانیان خارج از کشور از حقوقی برخوردار هستند و دولت نسبت به آنها تکلیف دارد، زیرا آنها هموطنان ما هستند.
آقای رئیسی افزود: این وطن بهترین جایی است که ایرانیان خارج از کشور میتوانند در آن سرمایه گذاری کنند، اینجا خاک پدر و مادری و اجدادی آنها است و ما زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور را حتماً فراهم خواهیم کرد، نسبت به مسائل ایرانیان خارج از کشور از جمله امنیت، حقوق اساسی، اموال شخصی آنها مانند ایرانیان داخل کشور مسئولیت وجود دارد که باید وزارت خارجه و شورای عالی ایرانیان آن را دنبال کنند که حتماً آنها بدانند ارتباط و حضور و سرمایه گذاریشان در کشور نسبت به بسیاری از جاهای دنیا بهتر خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه این وظیفه دولت نسبت به همه آحاد خواهد بود اظهار داشت: استفاده از ظرفیت عظیم نیروهای جوان و کارآمد کشور مورد توجه خواهد بود و توصیه من به همه مدیران در کشور این است که از همه ظرفیتها با همه وجود استفاده کنیم که ان شاءالله استفاده خواهیم کرد.
آقای رئیسی همچنین درباره انتخاب کابینه دولت گفت: در سامانهای که ما فعال کرده ایم مردم بسیاری از اسامی را بارها تکرار کردند و برخی از اسامی ۵۰ تا ۶۰ بار تکرار شده اند از جمله آقای دکتر زلفی پور، عبدالملکی و عین الهی که افراد پیشنهادات مختلفی نسبت به این افراد داشتند البته پیشنهادات در مدیریتهای مختلفی بود، زیرا ما گفته بودیم که پیشنهادات برای مدیریتهای مختلف مطرح شود.
رئیس جمهور در خصوص سابقه ایثارگری وزرای پیشنهادی افزود: برخی نمیخواهند ریا شود، برخی از همکاران ما از ایثارگران و خانواده شهدا هستند و این یک افتخار برای دولت است و برخی از این افراد جزء خانوادههای معظم شهدا و چهرههای ارزشمند هستند.
آقای رئیسی در ادامه درباره دکتر عین الهی گفت: نام آقای عین الهی نیز در سایت شاید حدود ۵۰ بار برای قسمتهای مختلف تکرار شده است، ایشان از چهرههای انقلابی و کارشناس هستند و جامعه پزشکی در ارتباطی که با من داشت در موارد مختلف از شخصیت علمی و اجرایی ایشان دفاع میکرد، از همه مهمتر دلدادگی ایشان به انقلاب، نظام و ارزشها است که حاضر هستند خطر کنند، از آبروی خود مایه بگذارند و پای کار انقلاب بایستند که از نکتههای بارز در شخصیت ایشان بوده و ایشان مورد تایید بسیاری در جامعه پزشکی و پرستاری کشور است.
رئیس جمهور همچنین در خصوص برنامه پیشنهادی دولت افزود: برنامهها هم کیفی و هم به صورت کمی قابل پایش و اندازه گیری است، برنامه، مسئول برنامه، زمان برنامه و هم همکاران مشخص شده است و کار به گونهای دنبال شده که ما در این دوره آزمون و خطا نداشته باشیم و بتوانیم با استفاده از همه تجربیات همه مواردی که پیگیری میشود، دنبال کنیم.
آقای رئیسی گفت: هم متولی و هم زمانبندی روشن است مانند آنچه در دستگاه قضایی دنبال کردیم و به عنوان یک برنامه تحولی مورد عنایت رهبر معظم انقلاب و بسیاری از فرهیختگان قرار گرفت.
اجرای عدالت، اساس تحول در دولت است
رئیس جمهور اجرای عدالت را اساس تحول در دولت برشمرد و گفت: با اجرای عدالت، همه افراد جامعه راضی خواهند بود، زیرا رضایت عموم مردم برای ما مهم است.
آقای سیدابراهیم رئیسی افزود: همانطور که بزرگان به ما آموخته اند و در سیره ائمه به آن اشاره شده است، اجرای عدالت مشکلاتی را دارد.
آقای رئیسی با اشاره به اینکه آمادگی داریم که خودمان و تمام امکانات را برای اجرای دقیق عدالت به کار بگیریم افزود: با اجرای عدالت، همه افراد از سنی و شیعه تا روستایی و شهری راضی خواهند بود؛ البته ممکن است چند نفری ناراضی باشند که این برای ما مهم نیست، زیرا رضایت عموم مردم برای ما مهم است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع تمرکزگرایی یا تمرکززدایی به عنوان یک مسئله مهم اشاره و عنوان کرد: موافقیم که اختیارات را نه فقط به استانها بلکه باید به برخی فرمانداران و بخشداران در حوزههای خودشان هم تفویض شود.
آقای رئیسی افزود: باید در ستاد، کارهای ستادی یعنی بررسیهای دقیق انجام شود تا بتوانیم برای اجرای عدالت گام مهمی برداریم.
رئیس جمهور، تعامل با تمام کشورهای دنیا به ویژه کشورهای همسایه را جزو سیاست خارجی دولت دانست و گفت: کشور تولیدات زیاد و بازار بسیار خوبی در منطقه دارد؛ اگر فعالیت دیپلماسی اقتصادی فعال شود میتواند زمینه را برای صادرات فراهم کند.
رئیس جمهور گفت: صادرات علاوه بر افزایش تولید، باعث میشود تا چرخهای تولید بیش از پیش حرکت کند و رونق تولید ایجاد شود.
آقای رئیسی با اشاره به اینکه باید حتماً ظرفیت غیر فعال تولید کشور را فعال کنیم گفت: ۴۰ درصد ظرفیت کارخانههای کشور غیر فعال است که باید برای افزایش اشتغال فعال شود و این کار نیازمند اقدام جدی و فوری است.
ساماندهی بورس و سهام عدالت در دستور کار دولت
رئیس جمهور ساماندهی سهام عدالت به ویژه بازماندگان از این سهام و حل مسئله بازار سرمایه را در دستور کار دولت دانست.
آقای رئیسی در ادامه سخنانش در جلسه نوبت عصر بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفت: درباره مسئله معرفی وزرای پیشنهادی به کسانی که وضع شان را بررسی کردیم، در بخش آغازین جلسه مجلس گفتم که روش ما برای این که بتوانیم به نیروهای کارآمد ، انقلابی ، فسادستیز و مردمی برسیم به چه طریقی بوده است.
رئیس جمهور افزود: این سخنان به معنی این نیست که اگر وزیری معرفی شد مسئولیتش با کسانی است که احیانا از جانب گروه یا جریانی معرفی شدند بلکه مسئولیت بنده برای پیگیری ، بررسی و شناخت در قبال شخصیت وزرای پیشنهادی و توانایی که بتوانند این کار عظیم را برعهده بگیرند به جای خود محفوظ است.
آقای رئیسی اضافه کرد: من خواستم روش کار را توضیح دهم تا نمایندگان از آن آگاه شوند، والا مسئولیت اقدامات وزرای پیشنهادی چه جایی که با خود آنان است و چه بخشی که برعهده ماست به جای خود محفوظ است و تردیدی در این مسئله نیست.
رئیس جمهور با اشاره به امیدواری مردم به این دولت برای رفع مشکلات شان، افزایش امیدواری مردم را مشروط به اجرایی شدن مطالبات مردمی و پایبندی دولت به وعده هایش دانست.
آقای رئیسی تاکید کرد: مردم ایران از قومیت ها و قشرهای مختلف بدانند که امروز سمت و سوی دولت، سمت و سوی دولت صادق الوعد و صادق القول است و به آن چه گفته است می خواهد به طور کامل جامه عمل بپوشاند.
رئیس جمهور افزود: منتها برخی کارها ممکن است زمانبر باشد در عین حال برخی کارها باید زودهنگام انجام شود زیرا مردم متوقعند که آثار این گونه کارها زودهنگام محسوس باشد.
آقای رئیسی گفت: بنده تیمی را مامور کردم که حتما برنامه 1400 را بررسی کنند تا اگر اصلاحاتی لازم است زودتر تقدیم مجلس شود.
رئیس جمهور تدوین لایحه بودجه 1401 را بسیار مهم دانست و افزود: این لایحه دیگر در دولت ما تدوین می شود که باید همراه با کسر بودجه نباشد و بسیاری از معضلاتی که در قانون بودجه 1400 داشتیم نداشته باشیم که برای تحقق این هدف با همکاری مجلس به نحوی آن را بررسی کنیم که مشکلات کنونی کشور به حداقل برسد.
آقای رئیسی در بخش دیگری از اظهاراتش موضوع جاماندگان از سهام عدالت را دستور کار دولت دانست و گفت: این موضوعی است که مدتی درباره آن بحث و مطالعه کردند دولت و وزارت اقتصاد نیز با کمک مجلس این موضوع را پیگیری خواهد کرد که امیدوارم مدنظر عزیزان قرار گیرد منتها باید مقداری حوصله کنند تا وزرا مشغول به کار شوند و با رای اعتماد مجلس بر کار تسلط یابند.
رئیس جمهور با تاکید بر توجه دولت به رفع مشکلات مناطق محروم به طور عام و مناطق محروم تر مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان به طور خاص افزود: قبلا گفتم که ما برنامه داریم که برخی از این استان ها که مشکلات جدی دارند استاندار ویژه انتخاب کنیم تا به طور متناوب در جلسات دولت حضور یابند و بتوانیم در جریان مسایل آنان قرار گیریم.
آقای رئیسی اضافه کرد: در جایی هم ممکن است نماینده خاص تعیین کنیم که این جزو اختیاراتی است که قانون اساسی برای رئیس جمهور و دولت قائل شده است و ما از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.
رئیس جمهور گفت: باید بتوانیم با ساماندهی وضع این استان ها به جایی برسیم که هر روز شاهد بروز یک مسئله در برخی استان ها مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان نباشیم.
آقای رئیسی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره هدفمندی یارانه ها و اصلاح نظام یارانه ها اظهار داشت: پرداخت یارانه ها قانون است و ما باید اجرا کنیم الا این که پیشنهادهایی برای اصلاح این قانون و اصلاح نظام هدفمندسازی یارانه ها مطرح باشد که طبعا در دولت بررسی خواهد شد و ما با کار کارشناسی به مجلس تقدیم می کنیم.
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: ارائه طرح در مجلس حق شماست و هیچ کس نمی تواند بگوید از طرح دادن دست بردارید، بالاخره دغدغه ای در استانتان وجود دارد و فکر می کنید با ارائه طرح مشکل حل می شود ؛ این هم در قانون است و هم از اختیارات شما محسوب می شود.
آقای رئیسی در عین حال گفت: توصیه ام به شما این است که بسیاری از این طرح هایی که داده می شود اگر در مقدمات کار با همکاری دولت باشد هم دغدغه شما رفع می شود و هم کار، همراه با کارشناسی است و در ادامه راه، کار در مراحل بعدی مانند شورای نگهبان با مشکل مواجه نخواهد شد.
رئیس جمهور افزود: به همین علت توصیه ما این است که طرح هایی که پیشنهاد می دهید اگر با همکاری ذیربط در دولت باشد می تواند از اتقان بیشتر بهره مند شود و کار را تسهیل کند.
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فرهیختگان در دولت
رئیس جمهور بر ضرورت استفاده از همه فرهیختگان و ظرفیتهای استانها در جای جای دولت تاکید کرد.
آقای رئیسی در ادامه سخنان خود در جلسه بعد از ظهر مجلس و در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با تاکید بر ضرورت رسیدگی به دغدغههای نمایندگان ملت در حوزههای انتخابیه خودشان افزود: امیدواریم آنچه شما مطرح کردید و آنچه ما عرض کردیم در جهت رضای خداوند و گشایش و حل مشکلات در کشور و حکمرانی براساس موازین دین و ارزشهای الهی باشد.
رئیس جمهور گفت: ما به همه اقوام و گویشها اعم از کُرد، ترک، لُر، عرب و فارس، بلوچ و ترکمن و همه احترام میگذاریم.
آقای رئیسی ادامه داد: ما معتقدیم در همه مناطق فرهیختگانی هستند که در جای جای دولت باید از ظرفیتهای آنها به خوبی استفاده شود.
رئیس جمهور گفت: آقای حسینی معاون پارلمانی ریاست جمهوری آماده انتقال نظرات و پیشنهادات نمایندگان به دولت است.
وی با ابراز امیدواری به اینکه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی سریعتر در مجلس شورای اسلامی انجام شود افزود: نمایندگان مجلس با رای اعتمادشان به وزرای پیشنهادی کمک کنند تا هر چه زودتر دولت با قوت تشکیل شود.
رئیس جمهور گفت: دولتی که مبتنی بر رای بالای نمایندگان باشد حتماً پشتوانه ارزشمند و بهتری برای انجام وظایف خود خواهد داشت.
آقای رئیسی با استقبال از انتقادات و پیشنهادات نمایندگان مجلس افزود: نمایندگان مجلس بهترین ناظران و امنای مردم هستند و هر نکتهای را که اعلام کنید به اصلاح دولت و امور کمک میکند.
رئیس جمهور گفت: ما شما را خیرخواه ملت میدانیم و نکاتی را که از روی خیرخواهی مطرح میکنید حتماً برای اصلاح امور دولت موثر میدانیم.