معیارهای سادهتر برای ارزیابی و اخذ مجوز دانشبنیان
اعطای مجوز دانش بنیانی نوع ۳ به شرکتهای مناطق محروم
رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از اعطای مجوز دانش بنیانی به شرکتهای دانش بنیان مناطق محروم خبر داد و گفت: این شرکتها مجوز نوع ۳ را اخذ میکنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمدصادق خیاطیان یزدی در خصوص مجوز دانش بنیان نوع ۳ اشاره کرد و گفت: لازم بود تا در برخی از حوزهها نگاه ویژهای از لحاظ اعطای مجوز دانش بنیانی صورت گیرد؛ به همین منظور بر اساس مصوبه کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان، دسته دیگری از شرکتها با عنوان «دانشبنیان نوع ۳» را در مرکز مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی تعریف کردیم.
وی افزود: در این بخش از نوع دانش بنیانی به مناطق کمتر برخوردار، شرکتهای نقشآفرین در حل مسائل اساسی کشور، صنایع فرهنگی و خلاق و پارکها و مراکز رشد علم و فناوری توجه ویژهای شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: زیرساخت راهاندازی یک کسبوکار در پایتخت با سایر استانها متفاوت است از این رو درصدد برآمدیم تا معیارهای سادهتری برای ارزیابی و اخذ مجوز دانشبنیانی برای شرکتهای مستقر در مناطق محروم و کم برخوردار در نظر بگیریم؛ بنابراین در برخی از شروط تائید محصول دانشبنیان برای شرکتهای مستقر در این مناطق اغماض کردیم و دانشبنیان نوع ۳ را برای این شرکتها مدنظر قرار دادیم.
آقای دکتر خیاطیان گفت: شرکتهای دانشبنیان نوع ۳ با دارا بودن معیارهای ارزیابی و با تشخیص شورای تخصصی دبیرخانه کارگروه به مدت ۲ سال تأیید میشوند.
اعطای مجوز دانش بنیانی به فعالان عرصه علوم انسانی در قالب شرکت دانش بنیان
رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان در خصوص صنایع خلاق و علوم انسانی و اعطای مجوز دانشبنیانی به این شرکتها گفت: تاکنون معاونت علمی و فناوری برای علوم انسانی اقداماتی مدنظر نداشته از اینرو نتوانستیم این مفهوم را در حوزه علوم انسانی جا بیندازیم، زیرا شدیداً کار سختی است؛ به همین منظور برای استفاده از ظرفیت شرکتها، محققانی که در حوزه علوم انسانی فعالیت میکنند نیز میتوانند مجوز دانشبنیان بگیرند.
آقای خیاطیان افزود: اندیشمندان و محققان این حوزه که صاحب ایده هستند، میتوانند ایدههای خود را در حوزه علوم انسانی مطرح کنند تا مفهوم جدیدی در دانشبنیان ایجاد شود.
وی ادامه داد: جریان علوم انسانی که از تأکیدات مقام معظم رهبری است نیز باید به عرصه دانشبنیانها ورود پیدا کند.
عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: محققانی در این حوزه فعالیت میکنند، میتوانند طرحهای خود را به معاونت علمی ارائه دهند تا طرح آنها برای ارائه مجوز دانشبنیانی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.