دکتر سوری تشریح کرد:
ضرورت همکاری همه جانبه برای مهار کرونا
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹، بر ضرورت همکاری همه جانبه دستگاهها برای کنترل و مدیریت بیماری کرونا تأکید کرد. اینکه هر مرگی را در این گروه سنی به صرف اینکه واکسن زدهاند به واکسن تعمیم دهیم اشتباه است.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر حمید سوری گفت: دو عامل در افزایش روند همه گیری نقش دارند و برای مقابله با فراگیری باید هر دو عامل مدیریت و سیاست گذاریها و همچنین رفتارهای مردم و شیوه زندگی را در نظر بگیریم.
وی افزود: به دلیل اقدامات و مداخلات دیر هنگام در مقابله با بیماری، روند فعلی بیماری در کشور مناسب نیست.
آقای دکتر سوری گفت: موج اخیر فراگیری کرونا از غرب هرمزگان آغاز شد و به دلیل تأخیر در مقابله و کم توجهی به محدودیتهای اعلام شده، کانونهای جدیدی در مناطق دیگر شکل گرفت.
این همه گیری شناس (اپیدمیولوژیست) افزود: بهبود وضعیت فراگیری کرونا در سیستان و بلوچستان نشان میدهد که مدیریت صحیح و مناسب، نتیجه بخش بود، به طوری که آمار روزانه فوتیها در استان سیستان و بلوچستان به ۴ تن کاهش یافته است.
وی گفت: وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر به کنترل شرایط نیست، باید ضمن اینکه فرآیند واکسیناسیون را در کشور اصلاح کنیم، لازم است سایر بخشهای مرتبط و دست اندرکار به شکل فعال همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، موضوع بیماری را در اولویت قرار دهند.
انتشار آمارهای ابتلا و فوت پس از واکسیناسیون پر از خطاست
دکتر سوری درباره آمارهای جنجال برانگیز واکسن کرونا، گفت: اولاً هیچ تولیدکننده واکسنی ادعا نکرده که واکسنها ایمنی صددرصدی در افراد ایجاد میکنند ضمن اینکه آن چیزی که در محیط آزمایشگاهی به لحاظ اثر بخشی واکسن نشان داده شده وقتی در زندگی طبیعی و شرایط عادی محیط، واکسن را استفاده میکنیم درصد اثر بخشی کاهش پیدا میکند.
وی افزود: همیشه درصدی از افراد جامعه را داریم که باوجود آنکه واکسن میزنند، ولی واکسن روی آنها مؤثر نبوده باشد.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ گفت: وقتی اثربخشی واکسنها را میسنجیم اولاً باید نگاه کنیم وضعیت اپیدمی به شکل طغیانها در هر جامعهای چگونه است؟ یعنی وقتی واکسیناسیون در جامعهای را که در پیک قرار دارد با جامعهای که اپیدمی در پیک قرار ندارد، مقایسه میکنیم پس الگوهای حاصل از واکسیناسیون در این جوامع یکسان نیست.
این متخصص ادامه داد: نکته دیگری که باید توجه کنیم این است که واکسیناسیون چه زمانی بوده است؟ عمدتاً واکسیناسیون انبوه یا حداکثری ما در نیمه دوم تیر ماه شروع شده است. برای اینکه تأثیر واقعی واکسن را در سطح جامعه ببینیم دوتا سه هفته ممکن است زمان طول بکشد.
دکتر سوری اضافه کرد: برای اینکه دچار خطا در استنتاج دادهها نشویم اولاً باید سایر متغیرهایی را که میتوانند در ایجاد ارتباط جعلی نقش داشته باشند در نظر بگیریم و سپس به خطاهای احتمالی دیگری که ممکن است باعث نتیجهگیری غلط شود توجه داشته باشیم.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ گفت: این قضیه تخصصیتر از این حرفهاست اینکه گروهی که دادههای خام در اختیار دارند با رویکرد سطحی تحلیل عمیق داشته باشند. نگاه ما نسبت به دادهها باید از یک منظر و متدولوژی درست باشد اگر نباشد دچار خطا میشویم.
وی با بیان اینکه باید علت مرگ به درستی مشخص شود، افزود: اینکه هر مرگی را در این گروه سنی به صرف اینکه واکسن زدهاند به واکسن تعمیم دهیم اشتباه است بخصوص اینکه بیشتر مرگها در گروههای سنی بالاتر بوده است که بهطور بالقوه استعداد مرگ در آنها بالاتر از گروههای سنی جوانتر است. دوم اینکه باید نوع واکسن، تاریخ واکسیناسیون، تاریخ فوت و... را بسنجیم. بخشی از فوتها ممکن است به این دلیل باشد که قبل از آنکه واکسن اثر خودش را بگذارد اتفاق بیفتد.