پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ گفت: مطالبه دریافت دز یادآور کادر درمان به منظور حفظ سلامتی و تداوم خدمت رسانی این عزیزان نیاز به مصوبه کمیته واکسیناسیون کشوری و ستاد ملی کرونا دارد.
آقای دکتر نادر توکلی در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: به دنبال مطالبه حیاتی و اساسی کادر درمان مبنی بر دریافت دز بوستر یا یادآور به منظور سالم نگه داشتن پرسنل خط مقدم مقابله با کرونا و تداوم خدمت رسانی این عزیزان در بیمارستانها که این روزها شرایط بسیار سختی را میگذرانند درخواست داریم این موضوع در دستور کار قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه این مطالبه بر اساس مستندات علمی و شرایط حال حاضر است گفت: حاکمیت هم نگاه ویژهای به این موضوع دارد و این موضوعی است که باید مصوبه کمیته واکسیناسیون کشوری و ستاد کرونا را بگیرد که انشالله در آن حوزه هم همکاری و همراهی لازم را خواهد شد که ما بتوانیم در سوم واکسیناسیون کار درمان را هم داشته باشیم.
آقای دکتر توکلی با بیان اینکه واکسیناسیون خانواده کادر درمان هم مطالبهای است که دستورالعملش ابلاغ شده و در دستور کار قرار گرفته است گفت: این مطالبه بسیار مهمی است که طبیعتاً میتواند شرایط به نسبت مساعدی را ایجاد کند تا انگیزه این دوستان علاقهمند با فرسودگی ایجاد شده به آن شرایط مطلوب برگردد.
وی در پاسخ به این سوال که دوز بوستر یا یادآور چه زمانی برای مردم در دستور کار قرار میگیرد گفت: با توجه به این که واکسیناسیون گروههای سنی از اردیبهشت و خرداد ماه شروع شده در کمیته علمی واکسیناسیون برای پوشش افرادی که واکسینه شده اند هم در ماههای آینده تصمیمگیری خواهد شد، اما کادر درمان به علت این که از اسفند پارسال تا فروردین امسال واکسن دریافت کرده بودند این مطالبه عمومی است که ما هم آن را پیگیری میکنیم و در نهایت به شکل جدی در دستور کار قرار میگیرد و امیدواریم که کمیته واکسیناسیون کشوری هم با این قضیه موافقت کند و برویم به سمت اجرایی کردن آن تا بتوانیم مدافعین خط مقدم مقابله با کرونا را با یک مقاومت بیشتری در صحنه نگه داریم.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به واکسیناسیون گروههای سنی و کاهش مرگ و میر گروههای سنی واکسینه شده گفت: نسبت مرگ و میر ما در گروه سنین جوان متاسفانه معکوس بوده و بیشتر شده و طبیعتاً برای کاهش این امار باید هرچه سریعتر بتوانیم توسعه مراکز تجمیعی واکسیناسیون را داشته باشیم.
دکتر توکلی با بیان اینکه در شرایط فعلی بحث واکسیناسیون و توسعه واکسیناسیون باید در کل جامعه به حد قابل قبولی برسد گفت: به دلیل امکانات لجستیکی خوب بیمارستانهای با فضای بزرگ در حال بررسی تبدیل انها به مراکز بزرگ واکسیناسیون عمومی هستیم.
وی با بیان اینکه هدف گذاری واکسیناسیون کاهش مرگ و میر و کاهش میزان بیماری شدید است افزود: اینکه در مورد واکسیناسیون گفته میشود که تاثیری ندارد این باور غلطی است؛ آمارهای که ما داریم دقیقاً این نکته را نشان میدهد که میزان بستری و بیماری شدید و مرگ و میرهای در افراد واکسینه شده بسیار کم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه اکثریت افراد واکسینه شده بیماری شدید نمیگیرند. گفت: با بررسی انجام شده روی سه هزار بستری بالای ۶۰ سال استان تهران دریافتیم که بیش از ۹۵ درصد این افراد واکسن نزده بودند و این اهمیت واکسیناسیون را نشان میدهد بنابراین طبیعتاً اگر ما بتوانیم پوشش کافی را در جامعه به سرعت و به فوریت ایجاد کنیم انشاالله میتوانیم شرایط را بهینه کنیم.
وی همچنین در خصوص مشکلاتی که در بحث تجویز دارو برای بیماران کرونایی ایجاد شد گفت: پیگیریها نشان داد بعضاً مصرف بی رویه داروهای تزریقی ضد ویروس میتواند مشکلاتی را ایجاد کند به همین خاطر ما به شدت نظارت مستقیم را به بیمارستانها ابلاغ کردیم تا داروها مصرف بیرویه نداشته باشند و پروتکل مشخصی برای منطقی شدن تجویز این داروها به بیمارستانها ابلاغ کردیم تا با منظم کردن و منطقی کردن تجویز این داروها بتوانیم این داروها را در زمان مناسب به بیمار مناسب تجویز کنیم.