شور حسینی در جهان
تجلیل نخست وزیر هند از مقام امام حسین (ع)
نارندرا مودی نوشت: ما فداکاری امام حسین و شجاعت وتعهد او به عدالت را به یاد می آوریم . او اهمیت زیادی برای صلح و برابری اجتماعی قائل بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو ؛ نخست وزیرهند امروز درصفحه توییتر خود مطلبی درباره
حضرت سیدالشهدا علیه السلام منتشر کرد.
نارندرا مودی نوشت: ما فداکاری امام حسین و شجاعت وتعهد او به عدالت را به یاد میآوریم. او اهمیت زیادی برای صلح و برابری اجتماعی قائل بود.
نخست وزیر هند افزود: در این روز ما ایثار و از خود گذشتگی امام حسین (ع) را به یاد میآوریم. برای او، ارزشهای حقیقت و عدالت فراتر از هر امری بود.
نارندرا مودی در پیام خود اضافه کرد: تاکید امام حسین (ع) بر برابری و انصاف ارزشمند است و سرچشمه امید برای بسیاری از مردم است.
نخست وزیر هند پیش از این نیز در مراسم عزاداری حسینی شرکت کرده بود.
شیعیان هند در ماههای محرم و صفر و به ویژه در دهه عاشورا با علاقه فراوانی، برنامههای مختلف و ویژهای را برگزار میکنند.
در ایام ماه محرم مساجد، حسینیهها و مراکز مذهبی در سراسر این کشور شاهد حضور میلیونها نفر از شیعیان و مسلمانانی است که با حضور در مراسم عزاداری و سوگواری عشق و ارادت خود را به امام حسین (ع) و خاندان اهل بیت (ع) ابراز میدارند.
در هند، عاشورای حسینی یک روز تعطیل رسمی است.
تعداد شیعیان هند ۳۵٪ از کل جمعیت ۲۲۵ میلیونی مسلمان این کشور تخمین زده شدهاست که جمعیتی افزونبر ۸۰٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر را شامل میشود. شهرها و روستاهای فراوانی که تعداد قابل ملاحظه جمعیت آنان را شیعیان تشکیل میدهند در هند وجود دارد و هرساله مراسم باشکوهی در ایام محرم در شهرهای مختلف این کشور برگزار می شود.
همچنین نهضت امام حسین (ع) درمیان سیاستمداران و اندیشمندان شبه قاره هند طرفداران بسیاری دارد و جملات ماندگاری از متفکران هندی در این خصوص منتشر شده است.
نهضت امام حسین (ع) از نظر مهاتما گاندی:
من زندگی امام حسین(ع) آن شهید بزرگ اسلام را به دقت خواندهام و توجه کافی به صفحات کربلا نمودهام و بر من روشن است که اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز گردد، بایستی از سرمشق امام حسین(ع ) پیروی کند.
محمدعلی جناح درباره امام حسین (ع ) سخن میگوید:
هیچ نمونهای از شجاعت، بهتر از آنکه امام حسین (ع )از لحاظ فداکاری و تهور نشان داد در عالم پیدا نمیشود؛ به عقیده من تمام مسلمین باید از سرمشق این شهیدی که خود را در سرزمین عراق قربان کرد، پیروی نمایند.
لیاقت علیخان:
این روز (عاشورا) برای مسلمانان در سراسر جهان معنایی بزرگ دارد. در این روز یکی از حزن آورترین و تراژدیک ترین وقایع اسلام اتفاق افتاد. شهادت حضرت امام حسین (ع) در عین حزن، نشانه فتح نهایی روح واقعی اسلامی بود؛ زیرا تسلیم کامل به اراده الهی به شمار میرفت، شهادت یکی از عظیمترین پیروان اسلام مثلی درخشنده و پایدار برای همه ما است. این درس به ما میآموزد که اشکال و خطرات هر چه باشد نباید از راه حقیقت و عدالت منحرف شد.