پخش زنده
امروز: -
نهادهای اصلی وابسته به سازمان ملل از کشورهای جهان خواستند به تامین مالی عملیات بشردوستانه در افغانستان کمک کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ژنو، نهادهای اصلی وابسته به سازمان ملل روز پنجشنبه از کشورهای جهان خواستند به تامین مالی عملیات بشردوستانه در افغانستان کمک کنند. روسای نهادهای اصلی وابسته به سازمان ملل، با انتشار بیانیهای اعلام کردند: "مردم افغانستان بیش از هر زمان دیگری به حمایت ما نیاز دارند. سازمانهای ما متعهد به کمک و حمایت از آنان هستند. ما در افغانستان میمانیم و به وعدههای خود جامه عمل میپوشانیم". این فراخوان را روسای تشکلی موسوم به "کمیته دائمی بین سازمانی" امضا کرده اند که نقش هماهنگی میان ۱۸ سازمان غیر دولتی و نهادهای وابسته به سازمان ملل را ایفا میکند. این نهادها به طور منظم و همچنین در مواقع ضروری تشکیل جلسه میدهند.
نامهای مارتین گریفیتس، رئیس عملیات بشردوستانه سازمان ملل، دیوید بیزلی، مدیر برنامه جهانی غذا، تدروس آدهانوم، مدیر سازمان جهانی بهداشت و همچنین فیلپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل در میان امضا کنندگان فراخوان دیده میشود. آنها از اهداکنندگان میخواهند تا تلاشهای خود را برای تامین مالی عملیات بشردوستانه در مورد مردم افغانستان افزایش دهند. به گفته امضاکنندگان بیانیه، عملیات کمک رسانی به حدود ۱۶ میلیون افغان نیازمند به کمکهای بشردوستانه، یک میلیارد و سیصد میلیون دلار بودجه نیاز دارد. اما تاکنون تنها ۳۷ درصد از این مبلغ جمع آوری شده است. بر اساس ارزیابیهای سازمان ملل در اوایل سال ۲۰۲۱، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان - که بیش از چهار میلیون زن و ۱۰ میلیون کودک شامل آن میشوند - به کمکهای بشردوستانه نیاز داشتند. طبق این آمار، بیش از نیمی از کودکان افغان زیر پنج سال با سوء تغذیه دست به گریبانند. در بیانیه مشترک نهادهای غیر دولتی و نهادهای مرتبط با سازمان ملل آمده است: "با بروز بحران اخیر در افغانستان، شیوع بیماری کووید-۱۹ و همچنین خشکسالی، نیاز مردم افغانستان به کمکهای بشردوستانه افزایش یافته است". اواخر ماه مه، شمار افغانهایی که به دلیل بحران داخلی خانههای خود را ترک کرده و به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، دو برابر شد و به ۵۵۰ هزار نفر رسید.
این بیانیه همچنین از طالبان میخواهد تا دسترسی سریع، مطمئن و همچنین بدون مانع امدادگران را به افراد نیازمند تسهیل کنند. آنها همچنین، با تاکید بر این که نباید در حال حاضر مردم افغانستان را تنها گذاشت، از جامعه بین الملل خواستند مرزهای خود را به روی پناهندگان افغان باز بگذارند.