پخش زنده
امروز: -
پیش بینی میشود تا چند روز آینده همچنان تعداد موارد فوتی بالا باشد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان با بیان اینکه تعداد بیماران بدحال در بیمارستانهای استان رو به افزایش است افزود: متاسفانه انتظار میرود، تا چند روز آینده همچنان تعداد موارد فوتی بالا باشد.
مجید شیرانی افزود: بیمارستانهای استان در شبانه روز گذشته یکی از شلوغترین روزهای کرونایی را پشت سر گذاشتند.
به گفته وی، علاوه بر بیماران قطعی کرونایی حدود ۲۰۰ بیمار با تست مولکولی منفی در بیمارستانهای استان بستری هستند که علایم بالینی آنها کاملا حکایت از ابتلایشان به کووید ۱۹ دارد.
دکتر شیرانی یادآور شد، چند هفته است که روزانه حدود ۷۰۰، ۸۰۰ بیمار بستری دایم در بیمارستانهای استان بستری هستند و حدود ۵۰۰ نفر نیز بصورت بستری موقت در این مراکز خدمات دریافت میکنند که این امر موجب شده حجم بالایی از کار، فشار و استرس به کادر حوزه درمان تحمیل شود و روزهای سختی را پشت سر بگذارند.
وی افزود: روزهای سخت کرونایی ۱۸ ماه است که ادامه دارد و این روند برای پرسنل و کادر درمان استان کاملا فرسایشی است.
وی با بیان اینکه، کووید ۱۹ بیماری است که سلامت کادر درمان و خانوادهایشان را به خطر میاندازد گفت: در چند روز گذشته تعداد زیادی از پرسنل علی رغم اینکه قبلا به کووید ۱۹ مبتلا و واکسیناسیون آنها کامل انجام شده بود به این بیماری مبتلا شده اند که این امر موجب تشدید فشار کاری بر همکارانشان شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: کادر درمان هم به لحاظ جسمی و هم روحی کاملا خسته اند، اما فداکارانه، صبورانه پای کار هستند و به وظایف و تعهداتشان عمل میکنند که جای تقدیر و تشکر دارد.
دکتر شیرانی گفت: کسانی که مبتلا به این بیماری میشوند و یا حتی مشکوک هستند باید یکسری اصول را رعایت کنند که حالشان بدتر نشود.
وی افزود: مهمترین اصل در مورد بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا داشتن استراحت است. بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا باید ضمن جدا کردن خودشان از خانواده و جامعه بطور کامل استراحت داشته و به لحاظ جسمی و روحی از اضطراب و استرس به دور باشند تا بیماریشان تشدید نشود.
وی گفت: آرامش روحی و روانی، تغذیه مناسب، مصرف مایعات کافی در کنار رعایت سایر اصول، فرد مشکوک و مبتلا به کرونا را از مراجعه به پزشک و حتی بستری شدن بی نیاز و ورودی بیمارستانها را کاهش میدهد.
دکتر شیرانی این نکته را هم متذکر شد که مراجعین به بیمارستانها اصراری به بستری شدن در بیمارستان نداشته باشند، پزشک بر اساس شدت بیماری تصمیم میگیرد چه کسانی نیازمند بستری هستند.