پخش زنده
امروز: -
محافل و مجالس حسینی آنهم از نوع روضه خانگی این روزها با ابتکار ویژه مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی در مدرسه خیرات خان در مشهد برپا شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مدرسه علمیه خیرات خان با رعایت اصول بهداشتی میزبان مجالس روضههای خانگی بانوان مشهدی است؛ طرحی خاص و منحصربهفرد که با اجرای آن بسیاری از روضههای خانگی امکان این را پیدا کردهاند تا در فضایی باز، اقامه عزای حسینی داشته باشند.
اقدامی برای احیای روضهها
از محرم سال گذشته در پی اجرای طرح ابتکاری مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی، برای رعایت حداکثری اصول بهداشتی و حفظ سلامت عزاداران، روضههای خانگی بانوان شهر مشهد که فضای باز و بزرگ در اختیار ندارند، بهنوبت در "صحن زندگی"، جایی در حیاط مدرسه خیرات خان برپا میشود.
به گفته رئیس مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی، امسال مانند سال گذشته با بانوان برگزارکننده جلسات عزاداری خانگی سطح شهر مشهد تماس گرفته شد تا اگر تمایل داشتند یک جلسه از مراسم خود را در فضای باز این مدرسه برگزار کنند.
مجالس در دو بازه زمانی صبح از ساعت ۱۰ تا اذان ظهر و عصرها از ساعت ۱۸ تا نماز مغرب دایر میشوند.
فاطمه دژبرد اعلام کرد: تاکنون ۶۱ جلسه خانگی با بیش از یکهزار و ۷۰۰ نفر مخاطب از بانوان مشهدی برای حضور در مراسم روضههای حرم مطهر رضوی اعلام آمادگی کردهاند.
البته امسال خدمات افزونی به روضهداران ارائه میشود تا ضمن روشن ماندن چراغ محافل عزاداری، کسی با حضور در روضهها به بیماری مبتلا نشود.
وی افزود: جلسات خانگی در صورت در اختیار داشتن مکان روباز برای اقامه عزای حسینی در خانه و محله خود، میتوانند با مراجعه به باغ اردوگاه خاتون فرش تهیه کنند تا مراسم خود را در فضای آزاد برگزار کنند.
۵۰۰ تخته فرش از حرم مطهر رضوی برای کمک به این محافل محلی در اختیار مرکز امور بانوان قرار گرفته است.
همچنین این مقام مسئول از برگزاری محفل دیگری با عنوان زینبیه در صحن امام حسن مجتبی (ع) خبر میدهد و میگوید: هر روز، از ساعت ۱۷ تا ۱۹ عصر نیز یک مجلس با حضور بانوان اهل روضههای خانگی در صحن امام حسن (ع) دایر است تا جلسات خانمها در فضای وسیعتری برگزار شود.
برنامههای روضههای خانگی
رئیس مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی ادامه میدهد: بسته مراسم در نظر گرفته شده برای هر روز با عنوان «در سایهسار رضوان»، شامل احکام، سخنرانی، قرائت ادعیه، ذکر مصیبت، اجرای گروه سرود، برگزاری مسابقه و اقامه نماز جماعت ظهر است.
به گفته دژبرد، بین هر بخشی از برنامهها، با برنامههای فرهنگی و هنری غنی شده تا ضمن جلوگیری از ملال و خستگی مخاطبان، حس و حال معنوی آنها ادامه مراسم حفظ شود و هر روز هم، یک میان برنامه از اجرای گروههای سرود و دکلمهخوانی تا معرفی کتاب با موضوعات مربوط به مکتب حسینی و پرسش و مسابقه دیده شده است.