پخش زنده
امروز: -
تمامی امکانات چهارمحال و بختیاری برای مقابله با کرونا بسیج میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، استاندار چهارمحال و بختیاری در ستادمقابله با کرونا گفت: در نشستی با حضور دستگاههای مرتبط از جمله بسیج و سپاه، امکانات و تجهیزات موجود درتمامی ادارات دولتی و بخش خصوصی استان شناسایی، جمعآوری و سپس در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار داده شود.
اقبال عباسی افزود: در نشست فوری با حضور سپاه، نیروی انتظامی، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، صنعت، معدن و تجارت، هلالاحمر و بخش خصوصی با محوریت دانشگاه علوم پزشکی فهرستی از پزشکان، پرستاران، تجهیزات، مکان، نیروی خدماتی، چادر صحرایی و دستگاههای اکسیژن موجود در استان که در اختیار دستگاههای دولتی و خصوصی است تهیه و سریعتر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار داده شود.
وی گفت: اگر دستگاهی در ارائه تجهیزات در اختیار خود به ستاد کرونا مقاومت کرد بر اساس سلسه مراتب قانونی با آن برخورد میشود.
عباسی، تامین نیروی انسانی را به مجموعه سپاه و بسیج استان واگذار کرد و گفت: لازم است در این خصوص در قالب طرح شهید سلیمانی فراخوان داده شود و نیروهای بسیجی و آموزش دیده هلالاحمر جذب شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری، فرهنگسازی را از دیگر امور مهم برای مقابله با شیوع کرونا دانست و افزود: باید هر چه میتوان از ظرفیت رسانههای استان در این خصوص بهرهگیری شود و دستگاههای فرهنگی نیز در خصوص آگاهیبخشی و اقناعسازی مردم تولید محتوا کنند.
عباسی همچنین با انتقاد از مدیریت آرامستانها در برگزاری مراسمهای عزاداری گفت: میطلبد مجموعه شهرداری در این خصوص نظارت بیشتری داشته باشد.
وی همچنین بر تقویت سازوکارهای نظارتی در تمامی نقاط استان تاکید کرد و گفت: در جلسه بعدی ستاد کرونا هر یک از فرمانداران و دستگاههای ناظر بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی باید در خصوص اقدامات انجام شده، گزارش دهند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری هم در این نشست با انتقاد از عادیانگاری بخشی از جامعه در مواجه با ویروس کرونا گفت: ما در شرایط بحرانی قرار داریم و این در حالی است که برخی خانوادهها همچنان مراسمهای عزاداری با جمعیت بالا برگزار میکنند، دورهمیها برقرار است و جوانان در پیادهروهای سطح شهر بدون ماسک تجمع میکنند.
عبدالرضا علیمحمدی افزود: همچنین برخی از هیاتهای مذهبی در برگزاری آیینهای عزاداری ماه محرم دستورالعملهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت نمیکنند و مراسمهایی در مکانها مسقف و دستهرویهای زنجیرزن در مناطق مختلف استان مشاهده میشود.
وی افزود: در حالی که قرار بود تیمهایی در سطح استان ساماندهی شوند و به افرادی که دستورالعمل هایبهداشتی را نقض میکنند، تذکر دهند، اما چنین برنامهای اجرا نشد که میطلبد نظارتهای موجود از جدیت و انسجام بیشتری برخوردار شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری، حساسسازی و آگاهیبخشی در سطح جامعه را از مهمترین برنامهها برای مقابله با کرونا برشمرد و گفت: این رسالت بر عهده دستگاههای فرهنگی و رسانهها است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: روزانه حدود سه هزار بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا در استان شناسایی میشود که با تشخیص پزشکی از حدود هزار و ۶۰۰ نفر تست کرونا گرفته میشود.
مجید شیرانی افزود: آن بخشی از بیماران مشکوک که مورد آزمایش قرار نمیگیرند یا بیماری کووید ۱۹ آنها محرز است و یا به تشخیص پزشک مبتلا نیستند و نیاز به انجام آزمایش ندارند.
وی افزود: از حدود یک هزار و ۶۰۰ بیماری که روزانه مورد آزمایش قرار میگیرند، تست ۴۰ درصد آنها مثبت میشود، اما این در حالی است که تست یک سوم دیگر این بیماران که منفی اعلام میشود، منفی کاذب است و این افراد بسیار بدحال هستند و در بیمارستان بستری میشوند.
شیرانی، خدماترسانی روزانه به این تعداد بیمار را کاری بسیار سخت و خارج از توان کادر بهداشت و درمان و تجهیزات موجود عنوان کرد و گفت: در مجموع هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی در استان وجود دارد که از این تعداد یک هزار و ۵۰۰ تخت دولتی است که بیش از ۷۰ درصد آن به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با تشریح وضعیت بیمارستانهای استان، گفت: بیمارستان هاجر به طور کامل تکمیل ظرفیت شده است و دیگر امکان پذیرش حتی یک بیمار را هم ندارد، همچنین از ۱۰ بخش بیمارستان کاشانی شهرکرد هفت بخش به بیماران کرونایی اختصاص داده شد و پس از آن به ترتیب بیمارستانهای بروجن، فارسان و کوهرنگ بیشترین بیماران کرونایی را در خود جای دادهاند.
شیرانی افزود: سعی شده تا بیماران غیراورژانسی را به راهروها و زیرزمین انتقال دهیم تا تخت برای بیماران کرونایی خالی شود، اما با روندی که در استان شکل گرفته باید نقاهتگاه تجهیز شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر۸۷۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری است و تنها ۳۰۰ تخت خالی در بخش دولتی باقی مانده است که ببشتر برای انجام اقدامات اورژانسی نظیر تصادفات جادهای اختصاص دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری مهمترین مشکل استان را کمبود نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: تلاش شده تا با اعلام فراخوان از ظرفیت پرستارانی که طرح آنها به پایان رسیده، بازنشستگان و دانشجویان ترمهای آخر استفاده کنیم، اما با این وجود به نیروهای غیرپرستاری مثل خدمه، منشی و نگهبان نیز به شدت نیاز داریم.
شیرانی افزود: پس از آن تامین تجهیزات و امکانات نظیر تخت، تشک و دستگاههای اکسیژن به شدت نیاز است و در اولویت بعدی تامین مکان باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اظهار داشت: فوتیهای کرونا در استان با تاخیر نسبت به افزایش تعداد بیماران بستری و سرپایی در حال افزایش است اگر چه نسبت به اردیبهشت ماه هنوز کاهش دارد.
فریدون رحمانی تصریح کرد: هفته پیش رو هفته افزایش تعداد بیماران فوتی ناشی از کرونا در استان است.
وی افزود: همچنان سیر افزایشی شیوع کرونا در استان در حال پیشروی است و مشخص نیست چه زمانی به قله این موج برسیم.
رحمانی خاطر نشان کرد: تنها راه نجات از این بحران تعطیلی مطلق و بی قید و شریط و کنترل ترددها است.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری هم با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی در برگزاری مراسم و آیینهای عزاداری گفت: از ابتدای محرم تاکنون ۲۷۵ مورد بازرسی و نظارت بر هیاتهای مذهبی استان انجام شده است.
حجتالاسلام سید ابوالقاسم کاظمی افزود: تمامی نیروهای اداره کل و ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها با همکاری نیروی انتظامی و مراکز بهداشت بر روند برپایی مراسم سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) در هیاتهای مذهبی نظارت دارند و در این مدت ۳۵ مورد تذکر شفاهی و چهار مورد تذکر کتبی نیز به ثبت رسیده است.