پخش زنده
امروز: -
بر اساس یافتههای این پژوهش کودکانی که برنامه آشپزیِ سالم نگاه میکنند ۲ برابر بیشتر احتمال دارد که از بین غذاهای سالم و ناسالم، غذای سالم را برای تغذیه انتخاب کنند.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما؛ نتیجه یک پژوهش نشان میدهد اگر میخواهید فرزندانتان غذاهای سالم بخورند باید آنها را پای برخی از برنامههای آشپزی که غذاهای سالم آموزش میدهند، بنشانید.
بر اساس یافتههای این پژوهش کودکانی که برنامه آشپزیِ سالم نگاه میکنند ۲ برابر بیشتر احتمال دارد که از بین غذاهای سالم و ناسالم، غذای سالم را برای تغذیه انتخاب کنند.
برای تشویق کودکان به خوردن غذای سالم این روشها را امتحان کنید:
دکتر فرانس فولکورد، نویسنده این مطالعه از هلند، میگوید: تبلیغ غذای سالم در مورد بچهها سودمند است و میتواند میزان استفاده از غذای سالم در میان آنها را افزایش دهد.مهم است که والدین در طول روز به شیوههای مختلف به تبلیغ غذای سالم بپردازند و یکی از این روشها قرار دادنِ کودکان در معرض برنامههای آشپزی سالم است.
برای تشویق کودکان به خوردن غذای سالم این روشها را امتحان کنید
محققان از ۱۲۵ کودک در بینِ سنین ۱۰ تا ۱۲ سال خواستند تا ۱۰ دقیقه از یک برنامه تلویزیونیِ هلندی که برای کودکان طراحی شده است را تماشا کنند. برخی کودکان برنامههایی را تماشا کردند که در آن یک غذای سالم آموزش داده میشد و برخی دیگر برنامههایی را دیدند که غذاهای کمتر سالم و پرکالری آموزش داده میشد.
در بین گروهی که آشپزی سالم را تماشا کرده بودند، ۴۱درصد برای میانوعده یک خوراکی سالم مثل سیب یا خیار را انتخاب کردند؛ و در گروه دیگر، ۲۰درصد از بچهها غذای ناسالم را برگزیدند.
نویسندگان پژوهش گفتند، برنامههای آشپزی میتوانند اثر مثبتی بر رفتار و نگرش کودکان داشته باشند و این کار را از طریق توسعه کار گروهی و آشناسازی کودکان با مفهوم غذای سالم انجام میدهند.
دیگر از چه طریق میتوان کودکان را به خوردن غذای سالم تشویق کرد؟
کودکان هر چه بزرگتر میشوند رفتارها و نگرشهای مسئولانهتر و مثبتتری نسبت به غذای سالم پیدا میکنند، اما کارهایی هست که والدین میتوانند از همان ابتدای کودکی انجام دهند تا اشتهای کودکان نسبت به غذای سالم را تقویت کنند. برای مثال دخالت دادنِ کودکان در آشپزی و استفاده از زبان مثبت درباره غذا.
این تحقیق نشان میدهد که وقتی کودکان خودشان در تهیه غذای سالم مانند سبزیجات و سالاد نقش داشته باشند- در مقایسه با وقتی که نقشی در تهیه غذا ندارند - بیشتر احتمال دارد غذاهایی با ارزش تغذیهای بالا مصرف کنند، مواد مغذی اصلی را در رژیم غذایی روزانه جای دهند و مصرف غذاهای پرشکر و چرب را کاهش دهند.
دکتر مایا آدام، رئیس آموزش سلامت در دانشگاه استنفورد، میگوید برای آنکه یک گفتوگوی مؤثر درباره غذا با بچهها داشته باشیم، لازم است که به جای زبان بازدارندگی یا تجویزی از زبانِ تحسین استفاده کنیم.
اثربخشیِ جملاتی نظیرِ "تو اجازه نداری شکر بخوری یا تو اجازه نداری چیزهای شیرین بخوری به مراتب کمتر از اثربخشیِ جملاتی مانند وای اون کلم بروکلی را با تمبر هندی چشیدی؟ است. کودکان با این روش به غذا به عنوان یک ارزش افزوده به زندگی نگاه میکنند. برای مثال میتوان از غذاهای خاص به عنوان غذاهایی که کودک را قدرتمند میکند و به او کمک میکند تا کارهای بزرگ انجام دهد، نام برد.
آدام میگوید: به آنها بگوید ما میدانیم که تو چقدر بااستعداد هستی و چقدر سخت تلاش میکنی و برای اینکه تمام این استعدادها را حفظ کنی باید غذای سالم بخوری.