احتمال بازگشایی مدارس با تامین واکسن برای دانش آموزان
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا: اگر بتوانیم ۶ تا ۷ میلیون دُز واکسن برای دانش آموزانی که بیماری زمینهای دارند ، تهیه کنیم امید به بازگشایی ایمن مدارس نیز خواهد بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، آقای دکتر علیرضا رئیسی امروز در تشریح عملکرد سامانه سلامت افزود: در نشستی که با حضور مسئولان مربوط برگزار شد قرار شد درصورتی که بتوانیم واکسن برای دانش آموزان زیر ۱۸ سال که بیماری زمینهای دارند از چین و کوبا تهیه کنیم امید به بازگشایی ایمن مدارس وجود خواهد داشت.
افزود: تا دوم شهریور حدود هشت میلیون به طور قطعی واکسن به دست ما میرسد و تا پایان شهریور نیز ۲۴ تا ۲۵ میلیون به صورت قطعی واکسن وارد خواهد شد به این صورت که از الان تا پایان شهریور بیش از ۳۰ میلیون دز واکسن خواهیم داشت که همه کارهای آن و تامین ارز آن انجام شده است.
وی گفت: علاوه بر این میزان واردات، ۳۰ میلیون دُز دیگر در مهر و آبان واردات واکسن خواهیم داشت که سعی داریم در دو هفته اول مهر این میزان به کشور برسد که اگر با همین روند پیش برویم تا پایان امسال دز اول جمعیت هدف به صورت کامل واکسینه خواهند شد که این آمارها جدا از واکسنهای تولید داخل است.
دکتر رئیسی افزود: بیشترین آمار برای واکسیناسیون ۶۲۰ هزار دز تزریق در روز بوده است که رکورد خوبی است، زیرا ما محدودیتی در تزریق نداریم بنابراین تامین واکسن مد نظر است که ما میتوانیم میزان تزریق را به بالاتر از این هم ببریم.
وی خاطرنشان کرد: براساس این آمار قطعا تا پایان آبان درصد تزریق دز اول را به بالای ۶۵ درصد میرسانیم این در حالیست که از اول مهر بالای ۱۰ تا ۱۵ میلیون دز به صورت ماهانه تولید داخل خواهیم داشت.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: منع تردد از امروز ساعت ۱۲ ظهر شروع شده است و تا ساعت ۲۴ جمعه ۵ شهریور منع تردد ادامه دارد که امکان تمدید آن نیز هست.
وی تاکید کرد: تمام این اقدامات نیازمند همکاری مردم برای کاهش ابتلا و بستری و مرگ و میر بر اثر بیماری کرونا در کشور است.
با رعایت شیوه نامه ها احتمال نزولی شدن کرونا در تهران وجود دارد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد : بنابر تحلیل هایی که سامانه سلامت ارائه می دهد احتمال اینکه تا 10 روز آینده با رعایت شیوه نامه های بهداشتی، روند کرونا در تهران نزولی شود، قابل پیش بینی است.
دکتر علیرضا رئیسی امروز در رصدخانه وزارت بهداشت با تشریح عملکرد سامانه سلامت و رصد لحظه ای ابتلا، بستری و واکسیناسیون و میزان موجودی آن در کشور با اشاره به وضعیت چندین استان و شکل گیری موج پنجم در آنها افزود: مثلا در تهران با 16 شهرستان قرمز هنوز به قله موج نرسیده ایم اما احتمال اینکه تا 10 روز آینده با رعایت شیوه نامه های بهداشتی روند بیماری نزولی شود بنابر تحلیل هایی که سامانه سلامت ارائه می دهد ، قابل پیش بینی است .
وی گفت: موج پنجم کرونا بلندترین موجی بوده که شکل گرفته است و انتهای آن معلوم نیست که جای نگرانی است .
دکتر رئیسی افزود: : در گام پنجم بسیج ملی مقابله با همه گیری کووید 19 مبتنی بر بیماریابی، رهگیری و واکسیناسیون عمومی تاکنون 19 میلیون و 110 هزار و 949 دُز تزریق واکسن کووید 19 انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 359 شهرستان قرمز، 59 شهرستان نارنجی و 30 شهرستان زرد ثبت شده است گفت: 5 میلیون و 89 هزار و 413 دُز واکسن موجودی داریم که برای 10 روز پیش بینی شده است . این عدد در استانهای مختلف فرق دارد مثلا استانی تا ده روز و استانی تا دو روز دیگر واکسن دارد که برای آن به موقع ارسال می شود.
دکتر رئیسی افزود: در هفت روز گذشته 3 میلیون و 496 هزار و 730 دُز واکسن مصرف شده که به این ترتیب تاکنون 14 میلیون و 918 هزار و 561 دُز در نوبت اول و 4 میلیون و 192 هزار و 388 دُز در نوبت دوم تزریق واکسیناسیون در کشور انجام شده است.
وی با اشاره به همکاری خوب بسیج و نهادهای مردمی در طرح شهید سلیمانی که گام پنجم بسیج ملی مقابله با همه گیری مبتنی بر بیماریابی رهگیری و واکسیناسیون عمومی شکل گرفت گفت: تاکنون 4 میلیون و 712 هزار و 463 آزمایش پی سی آر انجام شده ، 4 میلیون و 106 هزار و 170 تست سریع انجام گرفته است که 2 میلیون و 452 هزار و 744 آزمایش مثبت اعلام شده است، همچنین رهگیری تماس نزدیک 9 میلیون و 641 هزار و 496 مورد بوده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرون در ادامه با اشاره به وضعیت چند استان از جمله سیستان و بلوچستان افزود: ۹ شهرستان سیستان بلوچستان زرد، ۷ شهرستان نارنجی و ۶ شهرستان قرمز هستند. این موج ، نخستین موج جدی در این استان بوده و اکنون روند بیماری در این استان نزولی شده است یعنی در یک یا دو شهرستان افزایش بیمار داشتیم که مانع از ادامه روند سرعت نزولی شدن بیماری دارد.
دکتر رئیسی یکی از عوامل موثر در نزولی شدن موج پنجم را رعایت شیوه نامه های بهداشتی بیان کرد و گفت: رعایت زیر 80درصد جای نگرانی و به معنای خطر است. متاسفانه هم اکنون میزان رعایت شیوه نامهها در کل کشور ۳۷ درصد است، این عدد در سیستان و بلوچستان ۲۷ درصد است یعنی عملا کسی شیوهنامهها را رعایت نمیکند.
وی با اشاره به اینکه 81 درصد 85 ساله ها و 75 درصد 70 ساله های کشور واکسینه شده اند گفت :تاکنون 67 درصد واکسن های تزریق شده سینوفارم ، 6 ونیم درصد برکت و 19 و 6 دهم درصد آسترازانکا بوده است که همه این اطلاعات در رصدخانه وزارت بهداشت قابل پیگیری است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به میزان تزریق واکسیناسیون در استانها به صورت شهر به شهر و میزان دُز اول ودوم ، موجودی آنها و میزان مورد نیاز گفت : در سامانه سلامت مشخص شده که استان مازندران با واکسینه کردن 35 و نیم درصد جمعیت هدف ،رتبه اول واکسیناسیون را داراست.