درآمد ۱۰۰ میلیارد ریالی مرکز رشد واحد علوم و تحقیقات در ۱۴۰۰
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات پنج راهبرد درآمدزایی این دانشگاه را تشریح کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد اسدیان قهفرخی مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری به نام «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» تصریح کرد: شورای مرکزی مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات از ابتدای امسال برنامههای خود در راستای توسعه فیزیکی و کیفی را با هدف افزایش انگیزه مشارکت دانشجویان، اساتید و کارآفرینان در دو شاخه کوتاه مدت و بلند مدت تدوین نموده است. در همین راستا ریاست دانشگاه آزاد اسلامی نیز همواره توجه ویژهای به ایجاد و راه اندازی سراهای نوآوری دارد.
وی در تشریح اهداف کوتاه مدت این مرکز گفت: گسترش و افزایش فضای فیزیکی مرکز رشد در ساختمان مرحوم دکتر حبیبی (کتابخانه مرکزی) و اختصاص مساحتی بالغ بر حدود ۱۰ متر هزار مربع به مرکز رشد یکی از این اقدامات است. در همین راستا در حال تکمیل مراحل تجهیز جهت جذب و استقرار شرکتهای فناور و هسته ها، دانش بنیان و ... هستیم. از سوی دیگر، رایزنی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت استقرار شتاب دهنده تخصصی در حوزه حمل و نقل پیشرفته و استقرار تیمهای استارتاپی و شرکتهای فناور تخصصی و همچنین ایجاد مرکز نوآوری حمل و نقل پیشرفته در حوزههای دریایی، هوایی، ریلی و خودرو با همکاری ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور کار است.
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ایجاد صندوق با اشاره به سرمایه گذاری ریسک پذیر جهت حمایت از ایدهها و طرحهای فناورانه زود بازده و بازگشت پذیر و تخصیص حمایت به آن ها، ایجاد زمینه حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط مستقر در مرکز رشد و نوآوری در راستای جهش تولید از طریق جذب پشتیبانهای دولتی و خصوصی را از دیگر اهداف کوتاه مدت این مرکز برشمرد.
وی به حداقل رساندن زمان پیش رشد و رشد هستهها و واحدهای فناور از طریق افزایش سطح دانش و مهارت آنها با برگزاری دورههای آموزشی تخصصی (مالی، مالیاتی، بیمه ای، حقوقی و ...) را امری ضروری دانست و تصریح کرد: منتورینگ هستهها و واحدهای فناور از طریق ایجاد میزها و اتاقهای خدمت ایجاد شده توسط مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات و ترغیب آنها به تاسیس شرکت و ... از جمله اقدامات و اهداف ما محسوب میشود.
آقای اسدیان در ادامه این گفتگو به تشریح اهداف بلند مدت مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات پرداخت و گفت: ایجاد سرای نوآوری در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی از طریق جذب سرمایه گذار بخش خصوصی جهت تجهیز، بازسازی و راه اندازی ساختمان دانشکده فناوریهای پزشکی با هزینهای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و ایجاد سرای نوآوری نفت، گاز و پتروشیمی در ساختمان دانشکده زبانهای خارجی از جمله اهداف بلندمدت ما به حساب میآید.
وی ادامه داد: در این زمینه جلساتی با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در راستای امضای تفاهم نامه جهت استقرار شرکتهای توانمندی همچون مبین سازه، ایزوایکو و ... برگزار شده است و پیشنهادهای مدل همکاری فیمابین در حال بررسی نهایی است.
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در خصوص تبدیل شرکتهای فناور به شرکتهای دانش بنیان گفت: در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در حمایت از شرکتهای دانش بنیان، این مرکز از ابتدای امسال به دنبال کسب مجوز ارزیابی و ممیزی شرکتهای خلاق و دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و رایزنیهایی در این خصوص صورت گرفته است. همچنین با برگزاری دوره آموزشی برای شرکتها و واحدهای فناور تلاش شده تا روال کار آموزش داده شود تا اگر شرکت ثبت شده شرایط دانش بنیان را داشته باشد و خود را بر اساس ممیزی فکری و دانشی محصول مورد نظر لایق استفاده از شرایط دانش بنیان میداند برای ثبت نام و ارزیابی اقدام نماید.
وی با بیان اینکه راهبردهای مختلف درآمدزایی در مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات در نظر گرفته شده گفت: یکی از این راهبردها ارتباط دانشگاه با صنعت از طریق انعقاد قرارداد ریالی و ارزی از محل درآمد شرکتهای مستقر در سرای نوآوری نفت، گاز و پتروشیمی است. به عنوان مثال مدل پیشنهادی به شرکت مبین سازه بدین صورت است که مبلغی تحت عنوان اجاره بها اخذ شده و درصدی از درآمد ارزی حاصل از قرارداد میدان نفتی فروزان و سکوی بلال، واگذاری بخشی از فعالیتهای مهندسی به اساتید و دانشجویان دانشگاه و ... صورت پذیرفته که این مهم درآمدی حدود ۲۵ میلیارد ریال را در بر داشته است.
وی راهبرد دوم درآمدزایی را اجاره فضا به شرکت ها، واحدهای فناور و ... دانست که تاکنون درآمدی بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در بر داشته است.
آقای اسدیان ادامه داد: راهبرد سوم مشارکت با بخش خصوصی در راه اندازی سرای نوآوری در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی و ایجاد فناوری پیشرفته با تخمین درآمد سالانه حدود ۳۶ میلیارد ریال است. راهبرد چهارم نیز مشارکت با بخش خصوصی (بنیاد برکت و پارادایس هاب) در راه اندازی فضاهای کاری اشتراکی و ایجاد فناوری پیشرفته در فریلنسرها با درآمد سالانه حدود ۱۰ میلیارد ریال است. راهبرد پنجم و نهایی ایجاد دانش فنی و فروش آن به صنعت در راستای درآمدزایی خواهد بود که این روش از طریق تشکیل شرکتهای دانش بنیان و تولید محصولات فناورانه محقق میشود. دانشگاه نیز به دلیل سهام داشتن در این شرکتها درآمدزایی مستقیم از طریق سود فروش محصول خواهد داشت.
وی در پایان پیش بینی کرد مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال درآمدزایی خواهد داشت.