تعطیلی بیش از دو میلیون واحد صنفی از فردا
دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا بیش از دو میلیون واحد صنفی در گروه دو و سه از فردا در سراسر کشور تعطیل خواهد بود.
آقای محمدباقر مجتبایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه در این تعطیلات ۲۱ گروه دارای اولویت تعطیل نخواهند بود افزود: این مشاغل تامین کننده نیازهای اساسی مردم و صنایع هستند که بخشی از آنها شامل سوپرمارکتها، نانوایی، صنوف تامین کننده مواد اولیه صنایع، میوه فروشیها، فروشندگان مواد لبنی، بخش خوراکی و بهداشتی فروشگاههای زنجیرهای و مراکز تولید و طبخ غذا به صورت بیرون بر است.
وی با اشاره به افزایش تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا گفت: تا کنون شیوع کرونا مشکلات جانی و اقتصادی زیادی برای اصناف ایجاد کرده است، اما فعالان این بخش میدانند اگر مشارکت مناسبی نداشته باشند تعطیلیها اسمترار پیدا خواهد کرد و خسارت محدود به ۵ روز تعطیلی نخواهد بود.
دبیر کل اتاق اصناف ایران ادامه داد: ستاد کرونا برای جلوگیری از بروز خسارت بیشتر این تعطیلات را اعلام کرده، بنابراین از دوشنبه تا شنبه هفته آینده بیش از دو میلیون واحد صنفی تعطیل خواهد شد.
مجتبایی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد تولیدات داخلی و ۷۰ درصد صادرات از طریق فعالیت صنوف تامین میشود گفت: میزان حمایت انجام شده از اصناف متناسب با مقدار خسارت وارده به آنها نبوده است بنابراین بزرگترین درخواست اتاق اصناف ایران از دولت سیزدهم حمایت مناسب و رسیدگی به این بخش است.
وی افزود: در همین شرایط مالی و با وجود خسارتهای ایجاد شده برای اصناف، این بخش تا کنون ۴ هزار میلیارد تومان کمک مومنانه در بخشهای مختلف داشتهاند که از جمله آنها تامین اکسیژن بوده است.
وی با اشاره به اینکه در این ایام تعطیلی بازرسان اصناف و بهداشت، اماکن و تعزیرات نظارتهای خود را تشدید خواهند کرد افزود: اگر چه تعداد بازرسان مورد نیاز برای رسیدگی به تخلفات کم است، اما تاکنون ۱۸ هزار بازرسی در اصناف انجام شده و ۳۵ هزار واحد صنفی پلمپ شده است.
مجتبایی گفت: اگر صنوف در این ایام تخلف داشته باشند به مدت سه هفته پلمپ خواهند بود.
وی درخصوص واکسیناسیون بازرسان و گروههای دارای اولویت یک اصناف گفت: ما درحال رایزنی و تامین واکسن برای گروه یک اصناف که بیشترین مراوده را با مردم دارند هستیم.
اقدام غیر اخلاقی و غیر شرعی ستاد کرونا در تعطیل کردن کشور و زمینه سازی برای سیر و سیاحت در ایام محرم و همچنین تعطیل کردن بازار و اصناف که محل کار و کاسبی و رزق و روزی مردم است و تعطیل کردن بانکها که محل سپرده های مالی مردم است به امانت و باید هر وقت مردم اراده کردن پولشون را از بانک بگیرند و تعطیل کردن بورس اوراق بهادار که معاملاتش مثل ارزهای دیجیتال آنلاین است و معلوم نیست این چه دولت الکترونیکی است که با تعطیلی فیزیکی بازارها اینم تعطیل میشود و ....... همه اینها نشانه چیست؟
متاسفانه این تعطیلی اولین اقدام دولت جدید بوده و عملا دولت جدید استارت کار خودش را با تعطیل کردن کشور زده و این خلاف شعار امسال که رفع موانع و پشتیبانی از کار و تولید بوده و خلاف وعده های دولت جدید بود که قرار بود کار و تولید در کشور نخوابد.
با تعطیلی دید و بازدید ها بیشتر میشود.چند بار این کار را انجام دادید مگر سودی داشت؟تا دیروز دولت سابق بود حالا دولت جدید هم مثل سابق میخواهد عمل کند؟