پخش زنده
امروز: -
وزیر پیشنهادی بهداشت در جمع اعضای فراکسیون راهبردی، گفت: اعمال محدودیت در ورودی شهرها در شرایط کرونا یکی از راهکارهای مناسب به شمار می رود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر بهرام عیناللهی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام، درخصوص اولویتهای وزارت بهداشت گفت: مشکلات حوزه بهداشت و درمان زیاد است و حل کردن همه آنها در یک زمان ممکن نیست، باید اولویت بندی کنیم و برنامهریزی زمانبندی شده در سه بازه بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت در نظر بگیریم.
وی افزود: همه ما اکنون کرونا را مساله دارای اولویت میدانیم، در قضیه کووید۱۹ شرایط کشور بسیار بد و نگران کننده است و باید اولویت اول ما باشد. مدیریت مسأله کرونا هم فقط دو راه حل دارد نخست قرنطینه و دوم واکسیناسیون.
عیناللهی در ادامه درخصوص قرنطینه بیان کرد: اجرای قرنطینه یک طیف است که درصدهای مختلفی از اجرا دارد و ما باید براساس شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور آن را اجرا کنیم. مثلاً چین از همان ابتدا قرنطینه صد در صد اجرایی کرد. متاسفانه اکنون کرونا برای مردم مقداری عادی شده است و شیوه نامههای بهداشتی را کامل رعایت نمیکنند و ما باید قرنطینه را بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد در نظر بگیریم.
وی افزود: برای این موضوع چند راهکار وجود دارد که یکی از آنها مثلاً برخورد نظامی است که اعتراض و ناراحتی مردم را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر راهکار جریمه هم نشان داده است که کافی و اثرگذار نیست و مردم جریمه را جزو هزینه سفر حساب میکنند لذا یک راه پیشنهادی قرنطینه در ورودی شهرهاست.
وزیر پیشنهادی بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مسأله واکسن به عنوان دومین راهکار مقابله با کرونا، اظهار داشت: در بحث واکسن اکنون در دنیا ثابت شده است که هر نوع واکسنی به دست رسید، بزنیم و اگرچه واکسیناسیون ایمنی صد در صد ندارد، اما تاثیر چشمگیری در کاهش ابتلا و فوتی دارد؛ بنابراین در این هیچ شکی وجود ندارد که باید واکسیناسیون انجام شود.
وی افزود: برای اجرای واکسیناسیون کامل ۱۶۰ میلیون دوز نیاز واکسن نیاز داریم که از این مقدار حداکثر ۲۰ میلیون دوز را تولید داخلی ما میتواند تامین کند؛ در نتیجه شکی در لزوم واردات واکسن نیست.
عین اللهی ادامه داد: انعقاد یک قرارداد برای واردات ۳۰ میلیون دوز از چین در حال انجام است و ۲۰ میلیون دوز هم برکت تامین میکند. همچنین برخی محدودیتهایی که در تهیه واکسن وجود داشته است باید برطرف شود، نهادها و مجموعهها که میتوانند وارد کنند و جمعیت زیادی را تحت پوشش دارند، باید بتوانند وارد کنند.
عیناللهی در ادامه ابراز داشت: اگر واکسیناسیون به تعداد زیاد و قابل قبول صورت گیرد، در آن شرایط کارت واکسن ارزش پیدا میکند؛ مثلاً در حوزه سفرها یا در خیلی موارد کارت واکسن میتواند کمک کند و الزامی شود تا بتوانیم کسانی را که احتمالا از واکسن فراری هستند هم تحت پوشش واکسن قرار دهیم.