پخش زنده
امروز: -
عکس شاخصی از دوران دفاع مقدس با عنوان «جنگجوی جوان» اثر آلفرد یعقوبزاده در چهاردهمین حراج تهران به قیمت ۴۲۰ میلیون تومان، حدود سه برابر برآورد کمینه اولیه فروخته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی حراج تهران؛ آقای حسن روح الامین که با اثر «عادیات»، در چهاردهمین دوره حراج تهران حضور داشت، با استقبال مجموعهداران هنری روبرو شد و با قیمت ۳۸۰ میلیون تومان، نزدیک به دو برابر برآورد اولیه فروخته شد. عنوان اثر حاضر [عادیات]برگرفته از نام یکی از سورههای قرآن کریم است.
عکسی از «عملیات والفجر» که توسط سعید صادقی ثبت شده است، در چهاردهمین دوره حراج تهران به قیمت ۱۲۰ تومان به فروش رسید.
جاسم غضبانپور عکاس مطرح دوران دفاع مقدس با اثری تحت عنوان «نخلها ایستاده میمیرند» در چهاردهمین دوره حراج تهران حضور داشت. این عکس در اندازه ۱۸۴×۵۸ سانتیمتر و با قیمت ۷۵ میلیون چکش خورد. اثر حاضر یکی از عکسهای دوگانهای است که به صورت پانوراما و متشکل از چهار فریم ۱۳۵ نگاتیو سیاه و سفید گرفته شده است؛ یکی پانورامایی از گلزار شهدای خرمشهر و دیگری اثر حاضر از نخلهای سوخته و سربریده همین شهر. این دو برای عکاس تداعی یک موضوع واحد را دارند، چرا که نخل در فرهنگ جنوب همسان یک انسان است و اشتراکات زیادی با انسان دارد؛ به عنوان مثال وقتی سر نخل را میزنند برخلاف درختان دیگر، میمیرد و دیگر جوانه نمیزند. نخلهای سوخته در تمام طول جنگ همچون مردم و بچههای خرمشهر و تمامی رزمندگان ایستادگی کردند، چونان که انگار آنها نیز به شهادت رسیدند.
جاسم غضبانپور که عکاسی را در زادگاهش، خرمشهر آغاز کرده بود، با شروع حمله عراق به ایران به عکاسی از رویدادها و حوادث جنگ پرداخت و تا پایان آن به عنوان عکاس در جبههها حضوری مستمر داشت. عکاسی از خرمشهر بعد از بازپسگیری آن از نیروهای بعثی را میتوان به عنوان یکی از شاخصترین کارهای او در دهه ۱۳۶۰ دانست.
اما از دیگر ویژگیهای چهاردهمین حراج تهران این بود که به طور کامل و دقیقتری به هنر معاصر اختصاص داشت و در آن آثاری از رسانههای هنری جدید همچون، عکس و چیدمانهای ویدیویی به علاقمندان هنر معاصر عرضه شد که مورد اقبال مجموعهداران هنری قرار گرفت.
۸ اثر میلیاردی هنر معاصر ایران
در چهاردهمین حراج تهران اگرچه ۶ اثر بالاتر از یک میلیارد تومان برآورد قیمت داشتند، اما در نهایت ۸ اثر بالاتر از این مبلغ به فروش رسیدند.
گرانقیمتترین اثر چهاردهمین حراج تهران متعلق به رضا درخشانی بود، این اثر با عنوان «روز و شب را میشمارم، روز و شب» که ۳ تا ۴ میلیارد تومان برآورد قیمت داشت، در نهایت ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
در رتبه دوم اثری از وای. زی. کامی (کامران یوسفزاده) با عنوان «گنبد آبی» قرار گرفت که ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروخته شد.
ثری از فرهاد مشیری با عنوان «ما، رزها» با قیمت ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز در رتبه سوم ذیقیمتترین آثار حراج چهاردهم قرار گرفت. پس از آن تابلوی «امپراتور مطرود» اثر واحد خاکدان یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و تابلوی «بندبازها» اثر آویش خبرهزاده یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
اثر بدون عنوان محمود زندهرودی از مجموعه «کرامت انسانی»، تابلویی از قاسم حاجیزاده و اثر «هجرت طلایی» دیگر اثر رضا درخشانی نیز هر کدام، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان چکش خوردند.
همچنین در این حراج ۹ اثر بالای ۵۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
عکسی از مجموعه «سفید برفی» عباس کیارستمی ۸۵۰ میلیون تومان فروخته شد.
تابلوی دولتهای «پارلمان» اثر مهرداد محبعلی ۸۰۰ میلیون تومان چکش خورد و اثر حجمی محمدحسین عماد از مجموعه «سایه روشن» ۷۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.
مجسمهای از سهند حسامیان با عنوان «تویزهیی» ۶۵۰ میلیون تومان فروخته شد و اثر بدون عنوان کامبیز صبری از مجموعه «تا جایی که به یاد دارم» ۶۰۰ میلیون تومان چکش خورد.
تابلوی سهلتهای رضا لواسانی از مجموعه «آب، باد، خاک، آتش» و اثری از محمود بخشی با عنوان «فیلتر از مجموعه دیوار بهمن» هرکدام ۵۵۰ میلیون تومان و مجسمه «معضل انسان» اثر امیرمسعود اخوانجم و اثری از گلناز فتحی هم ۵۰۰ میلیون تومان چکش خوردند.