پخش زنده
امروز: -
رئیس مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: اگر تعطیلی برخی استان ها، هدفمند باشد منعی وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، دکتر صادق نیت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: هر اقدامی که بتواند سبب کاهش اشاعه و انتشار ویروس شود می تواند در کاهش لزوم ارجاع مردم به بیمارستان ها موثر باشد.
او ادامه داد: حتی اگر تعطیلی هم با هدف کاهش دورهمی و کاهش شیوع و انتقال کرونا صورت بپذیرد می تواند موثر باشد.
دکتر صادق نیت گفت: طبق پیش بینی های قبلی شرایط کشور در دو هفته گذشته می دانستیم که تعداد بیماران افزایش پیدا خواهد کرد زیرا نیاز مردم به بیمارستان و بستری شدن بیشتر شده بود و با افزایش نیاز به بستری نیاز به تخت ویژه و آی سی یو هم بیشتر خواهد شد.
او تصریح کرد: در حال حاضر در اورژانس بیمارستان ها دو برابر ظرفیت مریض خوابیده است در اورژانس دومی هم که تاسیس کردیم و باید 10 تخت داشته باشد بالای 20 نفر بیمار در خود جای داده و هنوز هم شاهد مراجعه مردم هستیم بخش های بیمارستان هم همگی پر هستند تعداد زیادی از مریضان هم منتظر ICU هستند.
صادق نیت این حجم از مراجعین و بستری ها در سال های اخیر را بی سابقه عنوان کرد و افزود: این درحالیست که بسیاری از بیماران را پس از تزریق دارو به منزل می فرستیم در غیر اینصورت بیمارستان امام خمینی(ره) نیازمند 1200 تخت اضافه بود.
او ادامه داد: در شرایط کنونی، ترس از کرونا کمتر شده و این موضوع سبب شده تا کسانی که بیماری زمینه ای داشتند به بیمارستان ها مراجعه و پیگیری بیماری زمینه ای خود شوند.
دکتر حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا در سوی دیگر استودیو گفت: طی اقداماتی که در طول یک ماه و نیم گذشته در استان سیستان و بلوچستان صورت گرفتّ، حدود 70 درصد تخت های بیمارستان علی ابن ابیطالب این استان از اشغال بیماران در آمده و همانطور که می دانید استان سیستان به وضعیت زرد تبدیل شده و حجم کار بر روی کادر درمان کاهش یافته است.
او ادامه داد: باید بدانیم که درمان از مسیر پیشگیری شروع می شود و اگر پیشگیري درستی صورت نگیرد تمام کشور را هم پر از تخت بیمارستانی کنیم بی فایده است.
دکتر سوری افزود: با عملیاتی شدن طرح شهید سلیمانی از آذر ماه سال قبل تا کنون شاهد کاهش 80 درصدی مرگ و میر بودیم.
او فعالیت طرح سلیمانی و اقدامات صورت گرفته در استان سیستان را دو تجربه مفید و موثر بر شمرد و ادامه داد: در سیستان دریافتیم که نمی توان برای همه کشور، یک نسخه نوشت باید کمی هم منعطف بود برخی از فرایندهای بهداشتی مانند فرآیند ترخیص باید اصلاح شود استفاده نکردن از نیروهای پالایش شده و بالقوه بسیجی کج سلیقه گی است.
سوری تصریح کرد: فعالیت های طرح شهید سلیمانی به اصول علمی ارتباطی نداشت بلکه عملکرد نادرست سبب بروز ضعف درطرح شهید سلیمانی شد اینکه مملکت را تعطیل کرده و مردم را راهی جاده های شمال کنیم راه حل خوبی به نظر نمی رسد برای اعمال تعطیلی باید نظارت، پایش و ارزش گذاری درستی صورت بگیرد.
صادق نیت در سوی دیگر برنامه گفت: از آنجا که تست pcr در بسیاری از موارد 30 تا 40 درصد منفی کاذب می شود اگر نتیجه تست ما مثبت باشد یعنی مبتلا هستیم اگر منفی شود باز هم باید به علائم رجوع کنیم این علائم هم باید براساس نظر پزشک معتمد هر اداره ای شناسایی و اعلام نظر شود در حال حاضر دیگر سرماخوردگی و آنفولانزا نداریم و هر چه هست کروناست پس اگر کسی علامتی داشت بهتر است با مشورت پزشک، خود را قرنطینه نماید.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: درحال حاضر در داروهای مورد نیاز کرونایی و حتی سرمهایی که برای مدتی با کمبود مواجه شده بود دیگر مشکلی وجود ندارد در حال حاضر داروی فاویپراویر از ليست تجویز حذف شده و از پزشکان استدعا داریم که دیگر این دارو را تجویز نکنند صف های موجود در داروخانه ها بیشتر برای رمدیستویر است.
او ادامه داد: درحال حاضر 8 شرکت داروسازی اقدام به تولید رمدیستویر می کنند و مصرف این دارو در کشورمان نسبت به خرداد ماه 8 برابر شده است.
جهانپور میانگین دریافت واکسن کرونا در کشورمان را 500 هزار دز عنوان کرد و افزود: البته رکورد 940 هزار دز را هم داشتیم و ظرفیت ارتقاء این عدد به روزانه 800 هزار تا یک میلیون دز وجود دارد به شرطی که از ذخیره مناسب برای 2 هفته اطمینان حاصل کنیم درحال حاضر با سرعت تزریق فعلی ظرفیت ذخیره سازی برای 15 روز آینده را داریم.
او با ابراز امیدواری در خصوص افزایش تولید واکسن برکت تا پایان شهریور افزود: تا امروز (پنجشنبه 21 مرداد) حدود یک میلیون و 350 هزار دز واکسن برکت در سراسر کشور تزریق و بیش از 2 میلیون دز تحویل وزارت بهداشت و حدود 6 میلیون دز هم تولید شده که در حال طی کردن مراحل پایداری است.
در خصوص تولید واکسن اسپوتنیک هم شرکت تولید کننده داخلی پس از تائیدات لازم از سوی شرکت روسی تولید انبوه خود را آغاز خواهد کرد.
صادق نیت درخصوص داروهای موثر بر روی بیماران بستری گفت: در حال حاضر عامل کُرتونها و اکسیژن و به تازگی رمدیستویر اثر بخش ترین و موثرترین راه برای بیماران بستری در بخش های درمانی است.
دکتر محمد حسین بحرینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: در دو هفته اخیر با سیل عزیمی از زائران و مسافران استان خراسان مواجه شدیم در همین زمان، تعداد قابل توجهی بیمار از استان های همجوار به ما مراجعه کردند در حال حاضر هم 10درصد از بیماران ما اهل سیستان و بلوچستان هستند البته بسیاری از سیستانیها در مشهد خانه دارند و براي بستری آدرس مشهد می دهند.
ساده انگاری برخی از ما مسئولین و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، سبب شد تا شرایط مشهد بحرانی شود البته آنچه در فیلم های منتشر شده از روزهای اخیر مشهد می بینید، کمی سیاه نمایی و اغراق دارد.
او ادامه داد: روند بستری های جدید در مشهد رو به افزایش است بطوریکه چهارشنبه در سطح استان765 بستری جدید ثبت شده روی هم رفته در سطح استان 3290 نفر بستری واز این تعداد 537 نفر در آی سی یو هستند آمار فوتی های چهارشنبه این استان هم 98 نفر بوده است.
او گفت: اگر مردم از سفرهای غیر ضروری پرهیز و پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند تا 10 روز آینده شرایط بهتری را پیش رو خواهیم داشت.
دکتر حمید سوری با بیان اینکه هنوز در سطح کلان کشور به نقطه اوج کرونا نرسیده ایم افزود: البته بستگی دارد کدام شاخص را ملاک قرار دهیم به نظر بنده بستری و مرگ مهمترین شاخص ها هستند و نباید روی ابتلا حساب باز کنیم.
او ادامه داد: نه پیشگو هستیم و نه اینکه در سرنوشت ما آمده که باید در فلان تاریخ به فلان آمار مرگ و میر یا ابتلا برسیم همه چیز به رفتار مردم و سیاست گذاری های ما بستگی دارد.
سوری گفت: ما باید التهاب درمان کرونا در کشور را کاهش دهیم و سپس بر روی مکانیزمهای پیشگیری متمرکز شویم اما متاسفانه سایر دستگاه ها نقش خود را کنترل اپیدمی بازی نکرده اند اگر در حال حاضر، اولویت، رسیدگی به جان مردم است پس صندلی های ادارات را برای واحدهای تزریق ارسال کنیم و حتی برای رفع مشکل حمل و نقل از مدیرانی که حداقل 3 تا 4خودرو در اختیارشان است کمک بگیریم طبق فرمایش مقام معظم رهبری، اولویت اول کشور در شرایط کنونی، کروناست.