پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: حجم آب پشت سدهای خوزستان پنج میلیارد و ۳۷۰ میلیون مترمکعب نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: میزان ذخیره کنونی آب در مخازن سدهای خوزستان ۲ میلیارد و ۸۳۰ میلیون مترمکعب است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال که هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود، پنج هزار و ۳۷۰ میلیارد متر مکعب کاهش دارد.
فرهاد ایزدجو در همایش مدیریت مشارکتی تنش خشکسالی که با حضور جمعی از مدیران خوزستان، سمنها و انجمنهای صنفی کشاورزی برگزار شد بیان کرد: این میزان آب که در پشت سدهای خوزستان وجود دارد، باید برای مصرف آشامیدنی و کشت پاییزه استان برنامه ریزی شود که با این حجم آب کار بسیار سختی است.
وی گفت: ۹۰ درصد برداشت آب در خوزستان از آبهای سطحی است به همین منظور استان به شدت در معرض خطر سیلاب و یا خشکسالی قرار میگیرد به همین دلیل باید با ایجاد سازوکار مناسب تا جای ممکن تنشها را در این بخش کاهش داد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر اینکه در این راه سخت نیاز به همکاری تشکلها و سمنها است افزود: از تشکلها که راه ارتباطی مردم و مسوولان هستند انتظار داریم در این مسیر دشوار همراهی لازم را داشته باشند تا استان را از این بحران عبور دهیم.
ایزدجو بیان کرد: نیاز است که تابآوری خوزستان را در مقابل بحرانهای آبی و خشکسالی افزایش دهیم و برای انجام این کار باید مردم از الگوهایی که تعریف میشود به درستی استفاده کنند به عنوان مثال الگوی کشت در زمان خشکسالی تعریف شده و به کشاورزان خوزستان نیز اعلام شد، اما متاسفانه همکاری در این بخش چندان مناسب نبود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به وابستگی کشور به تولید برق آبی گفت: باید برای ایجاد تعادل در مدیریت مصرف آب و تولید برق، این وابستگی را کاهش داد.
وی افزود: باید تولید برق از سایر روشها و ظرفیتها از جمله نیروگاهها را نسبت به تولید برق آبی افزایش داد تا بتوان در رهاسازی و مدیریت مصرف آب به درستی عمل کرد و تداخلی ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید : تامین حقآبه نخلستانهای خوزستان با رهاسازی آب از سد مارون
همایش مدیریت مشارکتی تنش خشکسالی در پنج محور تاسیسات و سازههای آبی، مصرف و تقاضای آبی، برنامه ریزی کیفی منابع آب با رویکرد زیست محیطی، برنامه ریزی کمی منابع آب و مشارکت مردمی در مدیریت تنش خشکسالی برگزار شده که به مدت ۱۰ روز حول محورهای اعلام شده نشستهای تخصصی برگزار میشود و در نهایت نتیجه حاصل شده برای مدیریت مصرف آب در پاییز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.