پخش زنده
امروز: -
جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی به دانش تولید ماده ضد سرطان دست یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزمهاباد؛ رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی گفت: جهاد دانشگاهی استان به دانش تولید ماده ضد سرطان "وین کریستین" و "وین بلاستین" دست یافت.
امین رستم زاده افزود: تولید ماده ضد سرطان و ضد تومور"وین کریستین" و "وین بلاستین" از گیاه دارویی پروانش در بیوراکتور یکی از ۱۰ طرح مصوب و شاخص کارگروه پژوهش آذربایجانغربی بوده که ۵۰ درصد اعتبار پژوهشی استان به این طرح ارزشمند جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی اختصاص داده شده است.
رستم زاده، با اشاره به اینکه داروهایی که جهاد دانشگاهی به تولید فنی آنان دست یافته، به طورکامل وارداتی است، گفت: طبق آمار معاونت غذا و دارو هر سال به طور متوسط حدود ۳۰۰ میلیارد ریال از این دارو در کشور مصرف می شود که ۹۵ درصد آن وارداتی است.
وی تصریح کرد: از آنجا که تقاضای بسیار زیادی برای وین بلاستین و وین کریستین وجود دارد وتنها منبع تولید این دو ترکیب از گیاهان است و امکان تولید شیمیایی آنها در آزمایشگاه وجود ندارد، اهمیت مطالعه بر روی این گیاه و تولید دارو از طریق روشهای بیوتکنولوژی چند برابر می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجانغربی، با اشاره به برنامه های توسعه ای گروه شیمی تجزیه گفت: طبق برنامه ریزیهای به عمل آمده این گروه پژوهشی در نظر دارد در دو سال آینده به دانش فنی پنج طرح فناورانه مورد نیاز کشور دست پیدا کند که این طرحهای فناورانه شامل اکسیژن زدا، دوپ حفاری، کاتالیست میراکس، پارابن و کود زیستی است.
وی، با اشاره به اینکه گروه شیمی تجزیه تعداد ۱۰ پروژه در سال ۹۹ و هفت پروژه در سال ۹۸ و چهار طرح و پروژه مطالعاتی نیز در سال ۹۷ انجام و عقد قرارداد شده است،افزود: این رقم فقط در سه ماهه نخست امسال به تعداد شش طرح پژوهشی کارفرمایی عقد قرارداد شده و تراز مالی گروه نسبت به دو سال گذشته افزایش چهار برابری داشته است.
رستم زاده با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی تعداد طرحهای گروه کشاورزی متابولیتهای ثانویه در دو سال گذشته اضافه کرد: این رقم در سال ۹۹ به پنج طرح و رقم تراز مالی این گروه ۷ برابر شده و نمونههای کشت بافت که از سال ۹۸ تحویل گروه شده از ۵۰۰ به ۲۷۰۰ نمونه رسیده است.