پخش زنده
امروز: -
مقامات روسیه اعلام کردند بر اثر آتش سوزی جنگلها در جمهوری یاقوتستان در منطقه سیبری روسیه، تا کنون هشت میلیون و ۶۸۰ هزار هکتار از جنگلها ویران شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه افزایش تلاشها برای مهار آتش سوزی در جنگلهای این منطقه را که همچنان ادامه دارد، خواستار شد.
کرملین در بیانیهای اعلام کرد ولادیمیر پوتین به وزارت شرایط اضطراری روسیه دستور داد ساز و کار مقابله با آتش را در این منطقه وسیع و بسیار کم جمعیت در شمال سیبری تقویت کند.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، در حال حاضر بیش از چهار هزار و ۲۰۰ مأمور آتش نشانی در این منطقه حضور دارند و این در حالی است که ماموران آتش نشانی با دهها مورد آتش سوزی که دور از مناطق مسکونی است، مقابله نمیکنند.
سازمان هواشناسی روسیه روز سه شنبه در سایت اینترنتی خود هشدار داد شرایط همچنان بسیار دشوار است.
سازمان حفاظت از جنگلهای فدرال روسیه اعلام کرد تا کنون حدود هشت میلیون و ۶۸۰ هزار هکتار از جنگلهای این منطقه در سیبری، در آتش سوخته است. این منبع افزود از آغاز امسال بیش از یازده و نیم میلیون هکتار از جنگلهای این منطقه در آتش سوخته و این در حالی است که از آغاز سالهای دو هزار، میانگین سالانه آن هشت میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار بوده است.
سازمان ملی هوا فضای آمریکا (ناسا) نیز به نوبه خود روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد دود ناشی از آتش سوزیها در یاقوتستان بیش از سه هزار کیلومتر طی کرده و به قطب شمال رسیده است که به نظر میرسد نخستین مورد در تاریخ مستند باشد.
کارشناسان محیط زیست، سیاست روسیه را درخصوص مقابله با آتش سوزی در جنگلها و به ویژه حکم دولتی سال ۲۰۱۵ که به مقامات محلی اجازه میدهد در صورتی که هزینه اطفای حریق بیش از میزان خسارات برآوردی باشد، آتش سوزیها را نادیده بگیرند، زیر سوال میبرند.
یک کارشناس روس هشدار داد منطقه یاقوتستان که بسیار کم جمعیت (کمتر از یک میلیون نفر) است، اما وسعتی به بزرگی پنج برابر فرانسه دارد، ممکن است به یکی از نخستین قربانیان گرمایش زمین تبدیل شود.
هر چند که مرتبط دانستن یک آتش سوزی به تغییرات آب و هوایی دشوار است، اما این پدیده (تغییرات اقلیمی) این گونه فجایع را محتملتر و شدیدتر میکند و دانشمندان روس میگویند آتش سوزیهای کنونی نتیجه افزایش دمای زمین است.
روز دوشنبه کارشناسان هیئت بین دولتی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) گزارشی را منتشر و در آن اعلام کردند «بشریت» مسئول مسلم اختلالات آب و هوایی است و اگر میخواهد خسارات ناشی از آن را محدود کند، چاره دیگری ندارد جز آنکه به طور قابل توجهی انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد.