به دلیل سرعت بیشتر ویروس دلتا
واکسینه شدهها هم مراقب ویروس دلتا کرونا باشند
ویروس شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: همه در معرض خطر ابتلا به دلتا هستند، به عبارتی این ویروس در کمین همه حتی افراد واکسینه شده هم است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر حسین کیوانی افزود: سرعت انتقال دلتا از همه ویروسهای جهش یافته کرونا بسیار بیشتر است، بنابراین همه باید به شدت مراقب باشند.
وی ادامه داد: سرعت انتقال بیشتر ویروس جهش یافته دلتا به اثبات رسیده، اگر چه بعضی شواهد علمی مؤید بیماری زایی بیشتر این سویه (واریانت) است، اما افزایش شدت بیماری زایی آن نیاز به بررسی بیشتر دارد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: سرعت انتقال بالای بیماری، سبب میشود افرادی بیشتری به بیماری کرونا مبتلا و در بیمارستانها بستری شوند و در نتیجه افراد بیشتری فوت کنند.
این ویروس شناس ادامه داد: هنوز گزارشی از شدت علائم بیماری بر اثر ویروس دلتا منتشر نشده و موضوعی که دلایل محکم و متقن در این زمینه فراهم کند، ارایه نشده است.
رعایت نکات بهداشتی مهمترین راهکار برای پیشگیری از کرونا
وی، یکی از مهمترین راهکار برای پیشگیری از بیماری کرونا را رعایت شیوه نامههای بهداشتی اعلام و به مردم توصیه کرد که از ساده انگاری در این زمینه به شدت خودداری کنند.
آقای کیوانی بر لزوم فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، جلوگیری از ترددهای غیر ضروری تأکید کرد و گفت: مردم همچنان شیوه نامههای بهداشتی را به دقت رعایت کنند.
وی گفت: یکی از راههای جلوگیری از تردد غیر ضروری، بهره گیری از فضای مجازی برای انجام کارها به ویژه مراجعات ضروری مردم به ادارات دولتی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه زمینه بهره گیری از فضای مجازی باید گسترش پیدا کند، گفت: این کار در جلوگیری از تردد شهری و بین شهری مردم بسیار مهم است و در نتیجه از انتشار ویروس کرونا جلوگیری میکند.
آقای کیوانی ادامه داد: مردم در برخی مواقع حتی در شرایط قرمز کرونایی مجبور به حضور در ادارات و سازمانها میشوند و به همین دلیل در برخی مجموعههای خدمت رسان شاهد وضعیتهای نامناسب و پر ازدحام هستیم.
وی تصریح کرد: تغییر چندانی در روند کارهای ادارای مردم، انجام نگرفته و آنان در این شرایط، نباید برای انجام کار خود را به ادارات و دستگاههای اجرایی مراجعه کنند. ترتیبی اتخاذ شود که کارها به صورت مجازی انجام گیرد. این وظیفه دولتمردان است که متناسب با شرایط این کار را انجام دهند.
ماسک در جلوگیری از انتشار بیماری نقش بسزایی دارد
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نقش ماسک در جلوگیری از انتشار بیماری کرونا گفت: ماسکهای استاندارد سه لایه تا ۹۵ درصد از انتشار ویروس کرونا جلوگیری میکند که متأسفانه برخی افراد به دلایل مختلف حتی در فضاهای بسته و پر ازدحام هم از ماسک استفاده نمیکنند.
آقای کیوانی افزود: فرد آلوده اگر چند دقیقه ماسک خود را بردارد، شرایط برای انتقال بیماری به دیگران فراهم میشود.
وی ادامه داد: فرد آلوده با سرفه، عطسه و حتی حرف زدن محیط خود را مملو از ویروس میکند و دیگران در معرض جدی ابتلا قرار میگیرند.
این ویروس شناس در پاسخ به این سؤال که چه مدت طول میکشد تا افراد در معرض بیماری قرار گیرند؟ گفت: این کار به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما مراکز علمی اعلام کرده اند اگر فردی حدود نیم ساعت با فرد مبتلا در فضای بسته باشد، به احتمال فراوان به بیماری کرونا مبتلا میشود، ولی طبیعی است اگر فضا بسته و کوچک باشد یا افراد آلوده زیادی در این فضا تردد کنند سرعت انتقال بیشتر میشود.
آقای کیوانی گفت: اگر افراد اصول بهداشتی را رعایت نکنند و در فضای بسته قرار گیرند، در مدت حدود ۱۵ دقیقه هم میتوانند به بیماری مبتلا شوند.