رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
«هیچ کمبود اکسیژنی در بیمارستانهای استان بوشهر نداریم»
دکتر سعید کشمیری گفت: هر بیمار کرونایی بستری در بخش ویژه، در هر دقیقه بیش از ۱۰ لیتر اکسیژن مصرف میکند؛ ۲۲۰ بیمار بستری در این بخشها داریم و اکسیژن به اندازه کافی برای آنان تولید و رسانده میشود.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ دبیر ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ما با رد شایعه کمبود اکسیژن در برخی از بیمارستانهای استان بوشهر گفت: در تمامی بیمارستانهای استان تدارک اکسیژن بهخوبی دیده شده، همه بیمارستانهای استان به دستگاه اکسیژنساز مجهز شدهاند و به اندازه کافی در حال تولید اکسیژن هستند.
دکتر سعید کشمیری افزود: در بیمارستانهای اصلی استان مانند شهدای خلیج فارس و شهدای هستهای بوشهر نیز ۳ دستگاه جدید اکسیژنساز پیدرپی در حال تولید اکسیژن هستند؛ دو تانکر ۲۰ تنی در کنار آنها است و ۲۰۰ کپسول ۴۰ لیتری اکسیژن نیز به بیماران رسانده میشود.
او با اشاره به اینکه بهدلیل افزایش بیماران کرونایی، مصرف اکسیژن بسیار بالاست، افزود: هر بیمار بدحال و بستری در بخش ویژه بالای ۱۰ لیتر در دقیقه مصرف اکسیژن دارد که با حساب ۲۲۰ بیماری که هر روز در بخشهای ویژه داریم، روزانه در هر دقیقه ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر اکسیژن در حال مصرف است و تهیه و تدارک آن تلاش فراوانی میخواهد.
کشمیری افزود: ما کار تهیه این میزان اکسیژن در روز را انجام میدهیم؛ هیچ کمبودی نیست و تمامی نیازها در حال برطرف شدن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره کمبود سرم و دارو هم گفت: مشکل کمبود سرم یک مشکل کشوری بود و در مدتی تولید سرم با مشکل روبهرو شد؛ هرچندکه مصرف هم بالا است، ولی اکنون سرم به میزان کافی وارد کشور شده و مشکل برطرف و سهمیه استان در دارو و سرم نیز بیشتر شده است.
کشمیری اضافه کرد: سهمیه داروهای آکتمرا و رمدیسیویر برای استان بیشتر و حتی به داروخانههای خصوصی هم داده شده است. داروی فاویپرامیر هم در حال توزیع است؛ البته تصمیم گرفته شد که این داروها بیشتر به بیمارستانهای درگیر با کرونا داده شود.
دبیر ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا درباره میزان بیماران هم گفت: ورودی بیمارستانهای استان همچنان بالاست؛ روزانه ۱۵۰ بیمار جدید در بخشهای کرونا بستری میشوند و نزدیک به ۸۵۰ بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند.
او اضافه کرد: بخشهای حاد تنفسی و بخشهای ویژه پر هستند و اورژانسها پر و خالی میشوند؛ برخی بیماران منتظرند که اورژانس به آنان فضا و تخت دهد.
دکتر کشمیری با بیان اینکه چارهاندیشی شده که روش «بستری موقت» اجرا شود، افزود: این کار برای بیمارانی است که اکسیژن نیاز ندارند و میتوانند بخشی از دوره درمان را در خانه باشند؛ با این روش که در آغاز که حال آنان بد است و احتیاج مراقبت اولیه دارند، پذیرش خواهند شد، در دو روز مانیتور میشوند و میزان اکسیژن خونشان بررسی و درمان اولیه انجام میشود.
او ادامه داد: با انجام این مراحل پرونده آنان همچنان باز خواهد ماند، به خانه میروند و روزانه مراجعه میکنند و پس از بررسی به آنان دارو داده میشود و دوباره به خانه برمیگردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: راهکار دیگر نیز این است که درمانگاهها توسعه داده شود و درمانگاههای شبانهروزی در بیمارستانها راهاندازی شود، تا مردم به پزشک دسترسی داشته باشند. البته در تمامی شهرها مطبهای خصوصی پزشکان متخصص عفونی، داخلی و ریه و درمانگاههای شهرها فعال هستند؛ بیمارستانها نیز ۲۴ ساعت فعال هستند.
دکتر کشمیری افزود: هنوز شلوغی در اورژانس دیده میشود که باید خروجی از آنجا آسانتر و درمان در منزل بیشتر شود.
او یادآور شد که بیماری همچنان در استان در حال گردش است و تجمعات بهویژه عروسیهای خیلی زیادی پیش از ماه محرم اتفاق افتاد که بسیار خطرناک بود و افراد آسیبپذیر در معرض خطر قرار گرفتند.
دبیر ستاد استان مدیریت بیماری کرونا همچنین گفت که واکسیناسیون در استان خیلی خوب پیش میرود که بیش از ۲۲۰ هزار نفر در استان واکسینه شدهاند و واکسیناسیون اقشار مختلف مانند گروههای سنی اعلامشده، فرهنگیان، بانکیها و خبرنگاران هم در حال انجام است.