سخنگوی سازمان غذا و دارو، تجویز مناسب و به موقع کورتونها به صورت کلی و دگزامتازون را به صورت ویژه در درمان بیماری کووید ۱۹ موثر ارزیابی کرد.
وی گفت: بر اساس شیوه نامههایی که در یک سال و نیم گذشته در جهان وجود داشته این دارو موجب کاهش زمان بستری و افزایش کیفیت زندگی بیماران و کاهش مرگ و میر آنان شده است.
وی شرط این تاثیر را تجویز به موقع و مناسب این دارو از سوی پزشکان برشمرد و افزود: استفاده خودسرانه و زودهنگام این دارو به هیچ وجه توصیه نمیشود چراکه قطعاً عوارض خود را خواهد داشت.
آقای جهانپور با بیان اینکه از دهها سال پیش دگزامتازون تولید داخلی داشته است، گفت: به اندازه کافی از این دارو حتی برای موج بحران و موجهای کرونا در کشور موجود است مشروط بر اینکه تجویز به هنگام و منطقی از سوی پزشک باشیم.
ایران دارای نخستین شهر سالم در بین کشورهای با درآمد متوسط
مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، جمهوری اسلامی ایران را نخستین کشور دارای شهر سالم در بین کشورهای با درآمد متوسط و حوزه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد.
دکتر جهانپور گفت: شهر سهند در استان آذربایجان شرقی امروز در نشستی که به صورت مجازی با حضور رئیس منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی و وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزار شد به صورت رسمی گواهینامه شهر سلامت را دریافت کرد.
وی افزود: شهر سهند میتواند به عنوان یک شهر سالم الگویی برای دیگر شهرهای کشور باشد در شرایطی که هنوز هیچ شهر سالم دیگری در حوزه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی و حتی کشورهای با درآمد متوسط جهان وجود ندارد.
وی افزود: رویکرد سازمان جهانی بهداشت ایجاد شبکههایی از شهرهای سالم در جهان است که حداقل شاخصهای مورد نیاز سازمان بهداشت جهانی را داشته باشد.
آقای دکتر جهانپور گفت: شهر سهند به عنوان یک الگو گواهینامه شهر سالم را دریافت کرده است، امیدواریم به تدریج شهرهایی در دیگر مناطق کشور نیز به عنوان شهر سالم برای اتصال به این شبکه داشته باشیم.
دو واکسن داخلی مجوز تزریق دارند
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن تولید داخل تاکنون مجوز اضطراری مصرف را دریافت کرده اند.
و افزود: هر یک از واکسنهای تولید داخل فناوریهای ویژه خود را دارند به گونهای که واکسن "کووبرکت" بر اساس ویروس غیرفعال شده کرونا ساخته شده و کاملا ایرانی است.
وی اضافه کرد: واکسن " پاستوکووک " تولید مشترک ایران و کوباست و بر اساس فناوری نوترکیب کنژوگه با ترکیبی از کزاز و شاخکهای کرونا تولید شده که نخستین واکسن از این نوع در جهان است که مجوز مصرف اضطراری کسب کرده است.
دکتر جهانپور افزود: واکسن " اسپایکوژن "که هم اکنون در مرحله سوم آزمایش بالینی قرار دارد با تلاش یکی از شرکتهای با سابقه بخش خصوصی در زمینه بیوفناوری با همکاری کشور استرالیا تولید شده و فناوری آن نیز نوترکیب است.
وی گفت: مرحله یک بالینی واکسن "اسپایکوژن " در استرالیا انجام شده است که پس از انتقال فناوری و تایید مرحله اول در عمل مرحله دوم با تلاش این شرکت در ایران به عنوان یک واکسن ایرانی انجام شد.
آقای جهانپور اضافه کرد: با توجه به موفقیت مرحله دوم بالینی این واکسن که به عنوان یک واکسن ایرانی تلقی میشود وارد مرحله سوم آزمایش بالینی شده است.
وی گفت: امیدواریم با توجه به کم عارضه بودن و تاثیرگذاری کارایی و ایمنی زایی این واکسن و همچنین شاهد اثربخشی آن در مراحل آزمون بالینی به ویژه در مرحله سوم به زودی این واکسن بتواند مجوز اضطراری مصرف را کسب کند و به تولید انبوه برسد.