پخش زنده
امروز: -
عربستان در سیاست خارجی خود در قبال یمن دچار سردرگمی و آشفتگی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، المیادین با اشاره به اینکه دور اخیر مذاکرات در خصوص یمن نتایج جدیدی به دنبال نداشت، افزود: عربستان در سیاست خود علیه انصارالله دچار آشفتگی شده است و آمریکا برای اعمال فشار حداکثری علیه انصارالله و طولانی کردن جنگ تلاش میکند، زیرا برقراری ثبات در یمن برای واشنگتن زیانبار است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، مأرب یکی از مهمترین مسائل یمن در این مرحله از جنگ ائتلاف (متجاوز) سعودی محسوب میشود و آخرین پناهگاه نیروهای دولت عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور فراری و مستعفی یمن) در استانهای شمالی یمن است. این منطقه از ثروتهای نفتی و گازی برخوردار است. همان طور که ایستگاه گاز مأرب در این منطقه وجود دارد.
از سوی دیگر، ارتش و کمیتههای مردمی یمن به اقدامات خود برای بازپس گیری این منطقه ادامه میدهند که بسیاری از مناطق این استان را آزاد کردند و به ورودیهای شهر مأرب رسیدند و در برخی مناطق جغرافیایی مستقر شده اند که فاصله آنها تا شهر بین پنج تا ده کیلومتر است. ارتش و کمیتههای مردمی یمن به سمت شهر اسداس مرکز منطقه رغوان پیش میروند. به این ترتیب نیروهای هادی در مأرب را از استان الجوف و همچنین البیضاء تحت محاصره قرار داده اند.
اما چرا توافق در مذاکرات یمن و عربستان برای پایان دادن به جنگ تاکنون به تأخیر افتاده است؟
احمد عبدالله گزارشگر این شبکه گزارش داد: دور اخیر مذاکرات برای پایان دادن به جنگ علیه یمن، هیچ نتیجه جدیدی به دنبال نداشت. بلکه همان پیشنهادهای گذشته در این دور از مذاکرات تکرار شد و صنعا بر این باور است که این پیشنهادها در وهله نخست به دنبال متوقف کردن پیشروی نیروهای صنعا به سمت شهر مأرب و خلاص شدن دولت آمریکا از اعمال فشارها علیه آن برای توقف جنگ از طریق سرزنش کردن جنبش انصارالله است.
وی افزود صنعا که با این پیشنهادها مخالفت کرد، سیاست مذاکراتی مبتنی بر جدا کردن مسائل انسانی از دیگر مسائل اتخاذ کرد.
عربستان که به طرحهایی مبتنی بر موافقت مشروط با بازگشایی فرودگاه صنعا و بندر الحدیده مسلح شده است، تلاش کرد از فرماندهی جنگ به میانجی صلح بین طرفهای محلی تبدیل شود.
واشنگتن که میداند ثبات در یمن، برای آن تنگنا ایجاد میکند، پس از شکست در تحمیل راه حلهای آماده، برای طولانی کردن جنگ تلاش کرد. به همین سبب به سیاست اعمال فشار حداکثری علیه صنعا روی آورد که با سیاست ها، دستورات و تحمیل دیدگاههای واشنگتن مخالفت میکند. واشنگتن بارها صنعا را متهم کرد که مخالف صلح است و آن را مسئول نرسیدن به راه حل سیاسی دانست.
در مقابل سیاست باج خواهی آمریکا، عربستان در سیاست خارجی خود در قبال یمن دچار آشفتگی است. محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای راضی کردن صنعا تلاش کرد.
در همین حال، عبدالله المعلمی نماینده این کشور در سازمان ملل انصارالله را جنبش تروریستی خواند و این واقعیت را نادیده گرفت که این گروه بزرگترین و برجستهترین گروه در صحنه یمن است.
در حالی که دولت منصور هادی واقعیت را انکار میکند، تعیین هانس گروندبرگ سوئدی به عنوان چهارمین فرستاده سازمان ملل به یمن صورت گرفت و در صورتی که وی اشتباههای گذشتگان خود را جبران نکند و تعیین او با عزم و اراده سیاسی منطقهای و بین المللی برای پایان دادن به جنگ همراه نباشد، شاید انتخاب وی هیچ معنایی نداشته باشد.