پخش زنده
امروز: -
سامانه تصمیم با ارائه خدمات مشاورهای به زوجین متقاضی طلاق ، مانع جدایی ۷۳ زوج خوزستانی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ تا قبل از سال ۱۳۷۰ زوجین برای انجام طلاق توافقی مستقیماً به دفاتر طلاق میرفتند و طلاق خود را ثبت میکردند، اما قانونگذار قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن زوجین قبل از طلاق توافقی باید گواهی عدم سازش میگرفتند تا سرعت مراجعه آنها بابت طلاق کاهش پیدا کند.
البته این راهکار قانونی موجب حل مسئله نشد، دادگاهها در این خصوص درگیر شدند، ممکن بود زوجها تحت تأثیر فشارهای روحی و روانی ناشی از مراجعه به دادگاه امید کمی هم که برای منصرف شدن از تصمیمشان وجود داشت از بین برود.
این مشکل در سال ۹۱ با تصویب قانون حمایت از خانواده برطرف شد و در سال ۹۲ سامانه تصمیم ذیل ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده در تعامل با بهزیستی و قوه قضاییه و وزارت کشور شکل گرفت.
سامانه تصمیم درشهرهای بالای ۵۰ هزار نفر
در سال ۹۲ بعد از توافقات ملی بهتدریج در شهرستانهای بالای ۵۰ هزار نفر سامانه تصمیم وارد چرخه طلاق شد و حالا در همه استانها هرکسی بخواهد طلاق بگیرد می تواند به سامانه تصمیم مراجعه کند و تحت مشاورههای چندبعدی و روانشناختی قرار بگیرد.
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خوزستان با بیان این که با راه اندازی سامانه تصمیم مراجعه به دادگاه در مرحله اول محدود شده است گفت: مزیت سامانه تصمیم عدم ورود متقاضیان طلاق به فضای قضایی و دادگاهها هست وقفهای که میتواند تنشهای بین زوجین را به سمت آرامش سوق دهد.
حسن زاده افزود : در حال حاضر در ۱۳ شهرستان اهواز، دزفول، اندیمشک ، شوش، شادگان، رامهرمز، امیدیه، آبادان، ایذه، خرمشهر، شوشتر، دشت آزادگان این سامانه راه اندازی شده است.
وی خاطر نشان کرد : از ۱۸۶۰ متقاضی طلاق در ۱۳ شهرستان (سامانه تصمیم در آنها راه اندازی شده است)، استان خوزستان ۴۸۰ نفر از آنها صرف ثبت نام در این سامانه و ارزیاییهای اولیه از تصمیم به طلاق منصرف شده اند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۸۰ زوج خوزستانی در سامانه تصمیم پیگیر فرایند مشاوره هستند ، گفت : خوشبختانه از این تعداد ۷۳ زوج در فرایند مشاوره ، تصمیم به صلح وسازش و بازگشت به زندگی گرفتند و ۹۱۰ زوج دیگر همچنان در فرآیند مشاوره قرار دارند.
درنهایت ۳۹۷ زوج هم به علت عدم سازش به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی برای تشکیل پرونده ارجاع داده شدند.
حسن زاده در ادامه به توضیح روال کار در سامانه تصمیم می پردازد : زوجینی که درخواست طلاق دارند وارد سایتی به نام «زمان» میشوند.
برگههای مربوطه را پر میکنند. لیست مراکز مشاوره نمایش داده میشود. زوجها بر اساس نزدیکی به محل سکونت یکی از مراکز را انتخاب میکنند.
به آنها نوبت داده میشود و در زمان مقرر به مرکز مراجعه میکنند. مرکز ارزیابی وجوه مختلف مسئله را بر اساس اظهارات زوجین در یک جلسه بررسی میکند اگر قرار باشد مداخلات تخصصی انجام شود، ارجاع داده میشوند به مراکز تخصصیتر.
به گفته وی هر فرد ۵ جلسه مداخلاتی را پیش رو دارد و از زمان پذیرش تا زمان حصول نتیجه حدود ۴۰ تا ۴۵ روز زمان میبرد و زوجها در این فرصت میتوانند به تصمیم نهایی برسند. بعضی زوجها ممکن است بیست جلسه هم مشاوره بگیرند.
حسن زاده عنوان کرد : برای زوجین نیازمندی که بر اساس ارزیابی مددکاری سازمان توان تأمین هزینه را ندارندمثل خانواده های تحت پوشش کمیته امداد ، بهزیستی یا خانواده های بی بضاعتی که تحت پوشش هیچ ارگانی نیستند ، سیاستهایی دیدهشده و دولت با پرداخت یارانه مشاوره هزینههای آنها را تأمین میکند.
بیشتر بخوانید : ثبت بیش از ۱۵ هزار تماس با اورژانس اجتماعی خوزستان
وی در پایان یاد آور شد: ۵۰ مرکز مشاور فعال در استان خوزستان مشغول خدمت رسانی هستند که از این تعداد ۲۳ مرکز در اهواز و ۲۷ مرکز در بقیه شهرستانها خوزستان مستقر هستند.